Hamileligimde domuz gribi oldum karnim yirtilcak sanirdim oksururken her gece acildeydik ozellikle geceleri mahfederdi beni oksuruk... acile gittik bi gece doktora yalvardim ozel hastaneydi bana bi hava verin dedim. Hemen serum taktilar agrilarim icin hava verdiler inanin o gece oyle rahatladim ki bidaha oyle siddetli oksurmedim ama evdede biseyler yapmistim.Merhaba, 32 haftalık hamileyim üşüttüm şiddetli bir şekilde öksürüyorum özellikle geceleri resmen bogazim parcalaniyor acile gittim parol iç dedi gönderdi ama oksurdukce karnim kasılıyor bu durum erken doğuma sebep olur mu? Öksürüğümü nasıl kesebilirim?
Buhar makinesi aldim medikal olanlardan bogazimi yumusatir belki diye cunku cigerlerimde agriyor dolmus belli ki.. gelsin onu da deneyeceğim birde pekmezi sicak suyla karistirip iciyordum bunu da bir deneyeyim. Geceleri niye ekstra artıyor anlamıyorum kafayi yedim sabaha kadarHamileligimde domuz gribi oldum karnim yirtilcak sanirdim oksururken her gece acildeydik ozellikle geceleri mahfederdi beni oksuruk... acile gittik bi gece doktora yalvardim ozel hastaneydi bana bi hava verin dedim. Hemen serum taktilar agrilarim icin hava verdiler inanin o gece oyle rahatladim ki bidaha oyle siddetli oksurmedim ama evdede biseyler yapmistim.
Pekmezi kaynattim kaynarken icine karabiber attim ve tereyag onu her icmemde ısıtıp bir kaşık ictim ozellikle oksuruk krizlerim tuttugunda .
Bala zencefil limon kattim ictim
Süt kaynatip karabiber bal koyup ılık ılık ictim.
Tam olarak nasil yapacagim pekmez ve tereyagini anlatir misinizYnisi basima gelmisti artik bebegim ben oksuruk krizine girdikce karnimda 4 donuyordu korkuyordu resmen farkediyordum. Ama bir sorun olmadi sadece ara ara karnim sertlesti. Sonra annem 2 gun falan surekli mandalina kabugu kaynatip balla icirmisti oyle gecti ama size baska bir yontem daha soyleyeyim. Pekmez ve yereyagi karisimi. Bu siteden ogrenmistim tarifini gercekten mucize gibi bir sey. Aninda etki ediyor.
Benim doktor bogazima bile bakmadi kan değerine bakalim enfeksiyon var mi dedi enfeksiyon cikmayinca gonderdi34 haftalık hamileyken korkunç bir bronşit geçirdim. Öyle böyle öksürük değil yani öleceğim sanmıştım, doğrudan doktorumun tavsiyesiyle antibiyotik başlandı. Uzun sürdü ancak o zaman rahatladım.
Bebeğim sağlıkla 39.haftanın içinde doğdu.
Bu arada ben damardan antibiyotik falanda kullandim antibiyotigi icince fayda etmedi igne fayda etmedi en son kadin dogum doktorum dedi ki dogum katina çık damardan yapsinlar dedi ignenin icerigini seruma gore ayarlayip damardan yaptilar siz gogus hastaliklarina gidin bi bence.Buhar makinesi aldim medikal olanlardan bogazimi yumusatir belki diye cunku cigerlerimde agriyor dolmus belli ki.. gelsin onu da deneyeceğim birde pekmezi sicak suyla karistirip iciyordum bunu da bir deneyeyim. Geceleri niye ekstra artıyor anlamıyorum kafayi yedim sabaha kadar
Öyle yapayım olmazsa dayanamicam çünkü mahvoldumBu arada ben damardan antibiyotik falanda kullandim antibiyotigi icince fayda etmedi igne fayda etmedi en son kadin dogum doktorum dedi ki dogum katina çık damardan yapsinlar dedi ignenin icerigini seruma gore ayarlayip damardan yaptilar siz gogus hastaliklarina gidin bi bence.
Zaten kan değerine bakılması gerekiyor, siz göğüs hastalıklarına bir uğrayın. Benimki gerçekten korkunç bir öksürüktü ve 1 aydan uzun sürdü nasıl doğuracağım diye korkmuştum. İstanbul'da mısınız?Benim doktor bogazima bile bakmadi kan değerine bakalim enfeksiyon var mi dedi enfeksiyon cikmayinca gonderdi
Tam olarak nasil yapacagim pekmez ve tereyagini anlatir misiniz
Hayır hakkarideyim ve sağlık açısından imkanlar aşırı kısıtlı sadece bir hastane var. Aslında göğsüm o kadar agriyordu ki nefesim kesiliyodu yinede enfeksiyon cikmadi ama öksürüğüm cok siddetli halim yok tum vucudum dokuluyor sankiZaten kan değerine bakılması gerekiyor, siz göğüs hastalıklarına bir uğrayın. Benimki gerçekten korkunç bir öksürüktü ve 1 aydan uzun sürdü nasıl doğuracağım diye korkmuştum. İstanbul'da mısınız?
Cok teşekkür ederim hemen deneyeceğimcezveye pekmezi ve tereyağı koyun. Kısık ateşte karıştırarak tereyağı pekmez içinde eritin. Yağ pekmez içinde eridikten hemen sonra ( pekmezi fokur fokur kaynatmamalısınız) cezveyi tezgaha alın pekmezi 1 çay bardağına döküp pekmezin sıcağının biraz çıkmasını bekleyin..pekmezin üstüne 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve hepsini karıştırın…ılınmış ama sıcağa yakın içmeye hazır pekmezi çocuğunuza yudum yudum içirin…. bu karışımı çocuğunuza sabah akşam taze taze hazırlamalısınız..”sabah bolca yapayım da akşamda içsin” olmaz..karışım taze taze hazırlanmalı…karışıma öksürüğün durumuna göre 2-3 gün devam edebilirsiniz..karışım limon eklenmeden sade pekmez+tereyağ olarak da hazırlanıp kullanılabilir…
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Bu karışım çocukların boğazını, göğsünü dolayısı ile öksürüklerini yumuşatır.Bağışıklıklarını güçlendirir ılık pekmez boğazda ki mikropları temizler bronşları rahatlatır öksürüğün daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur……..pekmezi içer içmez hemen üstüne su İÇİLMEMELİDİR…sıvı bir şeyler içmek için 20-30 dakika kadar beklenmelidir.. öksürük tedavisi için kullanılan pekmez içildikten sonra üzerine herhangi bir sıvı,su içilmemelidir..eğer içilirse pekmezin etkisini azalır…….
Kopyala yapistir yaptim tarif buydu. Ayrica ayaklariniza vicks surun o sayfada gorunce aklima geldi alerjiniz falan yoksa ise yariyor ayak tabanina surup corap giymek. Vicks surmezseniz 15 saat kadar zeytinyaginda bol sarimsak ezip bekletin onu surun.
Kesinlikle göğüs hastalıkları uzmanına bir randevu alınHayır hakkarideyim ve sağlık açısından imkanlar aşırı kısıtlı sadece bir hastane var. Aslında göğsüm o kadar agriyordu ki nefesim kesiliyodu yinede enfeksiyon cikmadi ama öksürüğüm cok siddetli halim yok tum vucudum dokuluyor sanki
Evet bende öyle okudum o yüzden panikledimÖksürük deyip geçmeyin arkadaşlar, doğum baslayinca yalancı öksürüklerle rahim kaslarını hareketlendirebilirmissiniz, rahatlatıyormus, doğumu kolaylastiriyormus öksürük egzersizleri yayılmaya başladı, tabii ne zaman patlar görürüz, geçmiş olsun