glisemik indekse dikkat ederek beslen, mutlaka bir diyetisyenin takibinde ol. endokrinoloji uzmanını iyi seç, dahiliyeyle olacak iş değil çünkü. moralini bozma, sinirlenmemeye çalış, bunlar şekeri çok yükseltir çünkü. yemek sonrasında uyku bastığı an kalk, yürü. dışarı çıkamazsan evi adımla ama mutlaka yürü. gece içtiğin süte tarçın serp. ara öğünleri ihmal etme. meyve ya da karbonhidratlı gıdaları süt ürünüyle tüket. mesela ekmek ve yoğurt gibi ya da elmayı yedin hemen ardından süt içmek gibi. tatlı ve hamurişlerini canın çok çekerse çatalın ucuyla tat.muz,bezelye,havuç,kestaneden uzak dur.allah yardımcın olsun, ben de 3 haftalık gebelikten itibaren şeker hastası olup günde 4 kez insülin vurdum. humulin r ve humulin n kullandım. bunun yanında glifor içtim günde iki kez 1000 mg.bebeğim şükür sağ salim, sağlıklı doğdu. diyete uyduğum için şeker hastası değil. bende de şeker kalmadı doğum sonrası. aynı senin gibi benim de bebek kaybım oldu.daha önceki kayıplarının nedeni muhtemelen kan şekerindeki dalgalanmalar. en azından artık sorunu biliyorsunuz, içini ferah tut. doacak olan bebek her koşulda doğuyor bunu unutma.