• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte seker

duygu41

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
3
0
16
Almanya
Merhabalar benim sorunum 27+5 haftalik hamileyim sekerim cok yüksek ciktigi icin igneye basladim düsmedi iki sefer doz artimi oldu ve sonunda iki farkli insilün kullnamaya basladim benim 4 .hamileligim ama yasyan bebegim yok acaba bu durumda hamilelikte sekeri cikan arkadaslar varmi neler yaptilar erken dogum oldumu cevap veririseniz sevinirim

geçmiş olsun morelini bozma düzelir inşallah benim 2 hamileliğimdede şekerim sınır üzerindeydi diyet vermişti dr.bana denilen muhtemelen ilerleyen yaşlarda şeker hastası olacağımmış.şuan şekerim aksine düşük bebeklerimde şükür şeker çıkmadı fakat küçük oğlum benden fazla emdiği şeker dolayısıylar 4500gr olarak sezeryanla dünyaya gelmişti yani ikinci hamilelikte yeteri kadar önlem alamamışız hala çok pişmanım bunun için.umarım senin için herşey yolunda gider

cok tesekkür ederim canim Amin insallah seker yüzünden karnim cok büyük yürümekte bile zorluk cekiyorum herseye agliyorum sinirlerim bozuk verdikleri doz beni hasta etti dudaklarim patladi agzim yara migde bulantisi ve kusma bas dönmesi yapti nasil dayanicam bilmiyorum

glisemik indekse dikkat ederek beslen, mutlaka bir diyetisyenin takibinde ol. endokrinoloji uzmanını iyi seç, dahiliyeyle olacak iş değil çünkü. moralini bozma, sinirlenmemeye çalış, bunlar şekeri çok yükseltir çünkü. yemek sonrasında uyku bastığı an kalk, yürü. dışarı çıkamazsan evi adımla ama mutlaka yürü. gece içtiğin süte tarçın serp. ara öğünleri ihmal etme. meyve ya da karbonhidratlı gıdaları süt ürünüyle tüket. mesela ekmek ve yoğurt gibi ya da elmayı yedin hemen ardından süt içmek gibi. tatlı ve hamurişlerini canın çok çekerse çatalın ucuyla tat.muz,bezelye,havuç,kestaneden uzak dur.allah yardımcın olsun, ben de 3 haftalık gebelikten itibaren şeker hastası olup günde 4 kez insülin vurdum. humulin r ve humulin n kullandım. bunun yanında glifor içtim günde iki kez 1000 mg.bebeğim şükür sağ salim, sağlıklı doğdu. diyete uyduğum için şeker hastası değil. bende de şeker kalmadı doğum sonrası. aynı senin gibi benim de bebek kaybım oldu.daha önceki kayıplarının nedeni muhtemelen kan şekerindeki dalgalanmalar. en azından artık sorunu biliyorsunuz, içini ferah tut. doacak olan bebek her koşulda doğuyor bunu unutma.

karnının çok büyük olduğu kısmını yeni okudum. şeker yüzündense suyun fazla demektir. bu erken doğuma yol açabilir. bebek iri olabilir ki bu da kötü, şeker hastası olma riski artar. lütfen glisemik indeks diyetine uy, yemeklerden sonra zorla da olsa yarım saat yürü. günde 8 küçük dilimden fazla ekmek tüketme, sola yat. hem bebeğin hem de doğum sonrasında şeker hastası olmaman için yürüyüşü ihml etme. şeker hastasının yapacağı en iyi spordur. yarım saat önce 190 olan şekerimi sadece yürüyerek,üstelik normal tempoda yürüyerek 120'ye düşürmüşlüğüm var.

Merhabalar benim sorunum 27+5 haftalik hamileyim sekerim cok yüksek ciktigi icin igneye basladim düsmedi iki sefer doz artimi oldu ve sonunda iki farkli insilün kullnamaya basladim benim 4 .hamileligim ama yasyan bebegim yok acaba bu durumda hamilelikte sekeri cikan arkadaslar varmi neler yaptilar erken dogum oldumu cevap veririseniz sevinirim

benim yakın bi arkadaşımda olmuştu karnı normalden büyüktü ama hamilelik süresince dr verdiği diyetle beslendi iğneside vardı toplam 7,8 kilo alarak doğum yaptı..alla seninkinide sağsalim kucagına almayı nasip etsin inş

moral çok önemli kendini olumlu şeyler düşünerek motive et göreceksin herşey nekadarda sorunsuz gececek.Allah kimseye kaldıramayacağı yükten fazlasını yüklemez.benim karnımı görenler 2,3 var sanırdı ve okadar büyüktükü ebe içeri girdiğimde bana bakar bakmaz bu ne kadar büyük bir karın seni ben doğum yaptıramam diyip dr gece yarısı çagırmıştı şükür 4500fakat sağlıklı şuanda zayıf bir oğlum var .ama ben herğün o koca karnım ve aldığın19 kiloyla doğuma gidecegim zamana kadar 1 saatlik yürüyüş ev egzersizleri ve diyetle hamd olsun kontrol altına aldım dedim ya moral çok önemli fazla dr dinleme onlar zaten hiç iyi bişeler anlatmaz hep moralbozucu adamı bunalıma sokucu yaklaşımla yaklaşırlar.inan bana herşey onların okuduğu tıbbi kitaplarda yazdığı gibi sonuçlar doğurmaz bunca yaşanmışlık ve gözlemlerim sonucu bunu rahatlıkla diyebilirim.sakin,sabırlı ol rabbim yanında yardımcın olsun.

Merhaba, yeni konu acmayi bilemedigimden buraya yazmayi uygun gördüm. Ben de üc bucuk ay önce dogum yaptim, hamilelik diyabeti oldu bende. Dogumdan sonra düzeldi ama haftaya ev doktoruma gidip seker yüklemesi yapilacak tekrar. Yediklerime dikkat ediyor, hareket etmeye calisiyorum ama kan sekerim arada normalin üzerinde cikiyor. Dogumdan sonra sekeri düzelen anneler ne yapmali, tavsiyelerinizi bekliyorum. Seker hastasi olmaktan cok korkuyorum, hep aklimda devamli.

Back
X