selam eda
geçen hafta şeker yüklemesi yapıldı başlangıç değeri 88, 60 dakikalık değer 175 çıktı bende
ilkinde 50 gr glukoz yüklemesi yapılmıştı
doktor şeker yüksek çıkmış ikinci testi yapıcaz dedi, ikinci testte 100 gr'lık glukoz yüklemesi yapıldı
bu sefer ki toz glukozdu içene kadar ben benlikten geçtim. toz glukozu yarım litre suya karıştırdılar. ben de yanımda limon götürmüştüm. bi yudum o glukozlu sıvıdan aldım bi limondan yaladım. benim için zor oldu içmesi.
başlangıçta bu sıvıyı içmeden önce ilk olarak bir tüp kan verdim. sıvıyı içtim. 1 saat bekledim bir tüp kan daha verdim. 1 saat daha bekledim bir tüp daha, bir saat daha bekledim bir tüp daha.. yani sıvıyı içtikten sonra üç kere, saatte bir kan verdim...
umarım sonuçlarım iyi çıkar çünkü yemeden olmuyor arkadaşlar tamam bebeğin sağlığını düşünmem lazım ama yemezsem diyet yaparsam sanki elden ayaktan düşecekmişim gibi geliyor..
neyse sözün özü; yarın sonuçlarımı alacağım internette yaptığım ufak çaplı bi araştırmada sonuçların şöyle çıkması gerekiyor(muş) :
başlangıç değeri 95,
60 dak. değeri 165,
120 dak. değeri : 145,
180 dak. değeri 125'in altında
çıkan sonuçlar bu değerlerin altında olmalıymış eğer iki tanesi bu değerlerdeyse gebelik şekeri var denilip diyet veriliyormuş
diyetin sonunda da şeker değerleri düşmezse insülin tedavisi uygulanıyormuş
herkese hayırlı doğumlar diliyorum herkese sağlık sıhhat diliyorum...a.s.
Canım ben de 100 gr'lık glukoz sonuçlarının açlıkta 95, 1.saatte 180, 2.saatte 155, 3.saatte 140'dan daha düşük olması gerek diye biliyorum. Ben de 100'lük OGTT'yi yeni yaptırdım, Allaha şükür herşey yolunda çıktı. Umarım senin için de yarın herşey çok güzel olur...a.s
Benim test yaptırdığım yerde de sınırlar bunlardı.
Benimde Şekerim yüksek çıktı.Tokluk 115 olması gerekirken 158 çıktı.Cumaya kadar dikkat et dedi doktor.Ama nasıl dikkat edeceğim yeterli bilgim yok
Nelerden kesinlikle uzak durmalı?
Neler rahatça yenebilir?
Cumaya tekrar test yapılcak inşallah iyi çıkar sonucum.
konunun acılmasın sevindim dr bana bu hafta şeker yüklemesi yapıcaz 50 gr glukoz ecz. al dedi ama gerisini hatırlamıyorum tam olarak ne yapıcam yani alıp evdemi kullanıcam orayamı gidicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?