Hamilelikte saç kestirmek

emsaleymen

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
279
278
18
33
kızlar ilk bebegime hamileyim ve zor bir hamilelik geciriyorum bulantım kusmalarım o kadar fazla ki işimi bırakmak zorunda kaldım simdi evdeyim kendimi eve hapsolmus gibi hissediyorum dısarı cıktıgım an en ufak kokuda mide bulantım baslıyor bende kendimde bi değişiklik yapmak istedim dün esimle konustuk o bugun izinli sacımı kestiriyim banada değişiklik olur hem saclarım fazlaca uzun ve bu zor hamileliktr bakımda zorlanıyorum ama duyan kv kp basladılr hamileyken sac kesilmez demeye batıl inanç bu dinde yeri de yok dediysemde riske atma yinede kestirme dediler kp zaten normal zamandada saç kesimine karşı nedense cok fazla batıl inancı var bende sinirlendim ben kestiricem dedim eşimde arastırdı sorun olmaz kestir dedi ama sinirlerimi bozdular varmı kızlar bunun gercek oldugunu düşünen

Canım gercekmi degilmi bilmiyorum.bende gecen yıl mart annesiyim.hamileliğin baslangıcında daha ögrenmeden kestirdim.tabi ögrendikten sonra aynı cevre banada sakın kestirme iyi degil bebegin önrü kısalır tarzı laflar etti ve kalan aylar boyunca dokunmadımbebegim gayet saglıklı masallah.buarada kayınpederinin bukadar karışması ilginç geldi bana ne alaka ya.insanları anlamıyorum üzerlerine vazife olmayan seylere neden karısırlarki

Bana cok sacma geliyor..
Bebegin omru bir sac mi karar verir??
Allaha kalmis birsey!

burada aynısının bir benzeri konu vardı

sayfalarca kestirilse de bir şey olmaz demiştik

ben kestirmiştim iki kere falan herhalde

Öylr bir futum olsa kuranda ve hadislerdr gecerdi diyorum aslında ama ilk bebeginiz olunca her söyleneni dikkate alıp arastırıyorsunuz bende arastırdım ama öyle bir durum yokmus

bu arada birlikte mi yaşıyorsunuz

ya da sizin saç kesiminizden nasıl haberdar oldular

ne bileyim ben yarın saçımı kestireceğim diye söylemeye gerek yok sanki de
Dün eşimin doğum günüydü yarın cinsiyet öğrenecegiz yarın doktora gidecegimizi söyledik onlarda kutladık doğum gününü kv in de işi varmıs bende geliyim dedi eşimde bizim işimiz uzun sürer kuaföre gidecegiz biz anne sen kendin git istersen dedi konu ordan acıldı öğrendiler

Ben kestirdim hamileyken, oğlum şimdi 8 yaşında Allahım uzun ömürler versin inanmam böyle şeylere, hayırlı doğumlar size de

Batıl olsun olmasın insanların inançlarına laf etmekten hoşlanmıyorum, bana ne kim neye inanırsa inansın ama batıl inançlar bana biraz takıntı gibi geliyor. Eğer huzursuz olacaksan kestirmezsin olur biter. Ben hamileyken saçımı kestirdim birkaç defa umrumda olmadı. Çevreden böyle bir baskı görmen hoş değil, ben olsam inadına kestirirdim.

tırnaklarımızı da mı kesmesek acaba hamile iken hatta diğer kıl tüy vs de uzatalım

boyatma desen neyse kimyasal bebeğe zararlı vs kesin karşı olunmalı ama saç kestirmek gibi batıl bir inanç için kesinlikle kimseyi dinlemeyin. tam tersine bence saç kesildiğinde dökülmesi azalıyor daha güzel görünüyorsa anne ruhuna faydası bile olur.

ay onlardan icazet alman şart mı? ne derlerse desinler git kestir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…