Hamilelikte Reflu ve Çözümü

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
2 aylık hamileyim ve sanırım bende reflu başlangıcı var. Hiç birşey yiyemiyorum. Yediklerim burnumdan geliyor, karnımda inanılmaz bir şişkinlik ve yemek borumda yanma var. Sizce ne yapabilirim günlerim çok zor geçiyor, ilaç almadan aç kalmadan bu durumu hafifletme şansım yok mu (

Son düzenleme:
yaşadıgın tam bir reflü sayılmaz sabretmen gerekıyor bendede aynı sey olmustu 8-9 haftalarda başladı 15-16 haftaya kadar devam ettı bana hiç bısey cozum uretemedı bazıları zencefıl kokla veya cayını ıc dedıler ama tadı cok cırkındı kullanamadım portakal falan fazla yeme cok az sık sık aç kalmamaya ozen goster tuzlu kraker falan yıyebılırsın doktor oyle soylemişti allah sabır versın ben ozamanlar yaşamaktan sogumustum vallaha pıskolojım alt ust olmustu gecmıs olsun

boğazın yanmasını hissediğin zaman 1 su bardağı ılık süt iç yudum yudum. hemen geçtiğini görüceksin

Ah ah aynı problemi yqşıyorum midemde sürekli taş yutmuşum hissi var. Yağlı yiyeceklerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Yemeklerden sonra uzanmayın yaklaşık 2-3 saat mutlaka dik durun. Gece yatarken başınızın altına 2 yastık koyun. Bu durumlarda benim hayatımı kurtaran yegane şey Gaviscon şurup oluyor. 2 günde bir şişe bitiriyorum resmen ama rahatlatıyor. 13.haftalarda azalacak ama son 3 ay daha da şiddetli bir şekilde artacak maalesef. Çünkü bu sefer mide sıkışmaya başlayacak. Bu durum doğum yaptığınız anda geçecek :) Ne güzel değil mi en azından ne zaman geçeceğini biliyoruz :-D

duruma geçici müdahele için yukarıda bahsettiğim gibi süt için

kalıcı tedavi için
aç karnına 40 gun boyunca 21 kuru üzüm yiyin

Öncelikle geçmiş olsun..

Mide yanması ve şişme için en başta ayaklarını, karnını ve belini sıcak tutmalısın..Yemeklerini yavaş ve uzun süre çiğneyerek yemelisin. Kızartmalı çok yağlı asitli yicek ve içecekleri bırakmalısın.Ve gebeliğin olmazsa olmazı bol bol su içmelisin..Bunlara rağmen hala yanma olabilir ozaman bir çay bardağı sıcak suya(kaynamış ama biraz soğumuş içme suyu) yarım limon suyu ve iki tatlı kaşığı bal koyup içiyorsun inan miğdeni çok rahatlatıcak..ılık mağden suyu içebilirsin yemeklerden sonra.Geğirttiği için rahatlık verir..Yatmadan öncede sıcak süt içebilirsin hem iyi uyumanı sağlar hem bebeğe faydalı hemde miğdene..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…