• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık HAMİLELİKTE ORUÇÇ

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Malesef ben de tutamayanlardanım. Çok üzülüyorum. 6 haflalığım.Doktorum önermedi riskli olduğum için.

Ben kendimi iki gün denedim ve normalde açlığa dayanan oruç halde spora giden ben yapamadım. İftara kadar halsiz pelte gibi dolaştım iftardan sonra ise yediklerimi sindirebilmek için çarpıntıyla bayılcak gibi oldum.

Riskli gebeyim. Gebelik takibimi perinatolog yapiyor. Yarim saatte bir su icmemek bile benim icin riskli oldugu icin oruc tutmama kesinlikle izin vermiyor. Geceleri 2 saatte bir su icmek icin alarmim var. 30 yildir ilk kez bir Ramazan’i tutamayacagim icin icim buruk. Su an onemli olan bebegimiz. Rabbim nicelerine erismeyi nasip eylesin.

Hayirli Ramazanlar.

İyi geceler kızlar hamilelikte oruç tutan var mı 7 ayın içerisindeyim ikiz bide tereddütte kaldım napsam diye yardımcı olurmusunuz
Merhabalar doktorunuza danışsanız daha iyi olur aslında birde mesela kendinizi bilirsiniz. Mesela ben tutamayacağım çünkü çok sık acıkıyorum şeker problemim var acıkınca elim ayağıma dolanıyor. Bizim dinimiz kolaylık dinidir. Böyle durumlarda tutmayıp daha sonra borcunuzu ödeyebilirsiniz ☺️ Üç canlısınız vallahi dayanamayabilirsiniz 🙃

Bende tutmamdim. Tutamam diye düşünüyorum 23 haftaligim çok acıkıyorum.ve bebeğin suya ihtiyacı var düşünmek zorundayız. Allah affetsin çok üzgünüm.

İyi geceler kızlar hamilelikte oruç tutan var mı 7 ayın içerisindeyim ikiz bide tereddütte kaldım napsam diye yardımcı olurmusunuz
Ben olsam katiyen tutmazdim çünkü oruç tutmadigimda günah olacaksa onun günahı bana .ama hamileyken oruç tutsam çocuğuma bsey olsa artık sürekli oruç tuttum da ondan mı oldu diye ömrü billah eziyet .çevrendekilere de laf etme hakkı tanımış olcaksin boylece

Ben hamileyken denedim tutamamıştım mesela üstelik seninki ikizmiş bir gün tutmuştum ama bayılacaktım kazaya kaldı ara ara tutmaya çalışıyorum yani mecbur değilsin cnm kendine bak dene olmuyorsa yazık zorlama

Ben daha gebeliği yeni öğrendi sayılır c.tesi 5 hafta dolacak.Henüz hiç bir bulantım vs. Yok hafif bir sersemlik ve sabah yorgunluğu dışında doktoruma sordum şuan için tutabilirsin dedi.Ama kötü olursan bırakman şartıyla.bulantılar tahmini ne zaman başlar.Erken mi henüz bulantıların başlaması için sizde nasıl oldu? Açlık bulantı yapar bilmiyorum tutma konusunda kararsızım.
Cnm her hamilelikte bulantı olmazki o senin yapınla alakalı inşallah da olmaz rahatsan sahurunu güzelce yapıp tutabilirsin kazada kalırsa sonra tutarsın. Ama kazaları sonradan tutmak zor oluyor ben ara ara tutmaya çalışıyorum bitiremedim yıllardır

Bende hamile olduğumu bilmiyordum tuttum.Öğrendiğimde tutmamaya başladım yaklaşık 17 saat birşey yemediğimiz için bebek gelişimine zarar verebilir diye düşündüm.

Back