Hamilelikte normal mi?

Annesevgisi

👪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
499
328
18
Kızlar çok kilo almadm sanırım yani oyle düşünüyorum tam 18 haftalik hamileyim, 2 dakka ayakta durduğum zaman topuklarım çok agrıyor inanılmaz derecede ağrıyor sanki topuklu ayakkabı giymisim de gezmişim bi öneriniz var mı? birde kasılmalarım var dün 2 kez oldu bi an da kasılıyor karnım ve sertleşiyor. Normal mi?

Kızlar çok kilo almadm sanırım yani oyle düşünüyorum tam 18 haftalik hamileyim, 2 dakka ayakta durduğum zaman topuklarım çok agrıyor inanılmaz derecede ağrıyor sanki topuklu ayakkabı giymisim de gezmişim bi öneriniz var mı? birde kasılmalarım var dün 2 kez oldu bi an da kasılıyor karnım ve sertleşiyor. Normal mi?
Kasılmayı bilmem canım ama ayaklarda aynı sorunu bende yaşıyorum soguksu iyi geliyor bana biraz da masaj yapıyorum öyle olunca

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah yavrunuzu.
Eklem ya da kas ağrısı gibi bir şey mi? Bacak, ayak ağrıları hamilelikte çok karşılaşılan bir durum aslında. Magnezyum veriyor doktor bunu için ama sizinki de öyle bir şey mi bilmiyorum. Bazen de damarların genişlemesinden filan ağrı olabiliyor. Doktorunuza danıştınız mı?

Karnım kasılıyor dediğiniz de braxton hicks kasılmaları olabilir. 3. ayda başlıyor yavaş yavaş. Ama siz yine de doktorunuza sorun tabi. Birinin hamileliği bir diğerine benzemiyor çünkü. =)

Geçmiş olsun.cok sicak bir yerde mi yaşıyorsunuz acaba ?sıcaklık ayaklara çok etki ediyor.bende aynı şeyleri yaşamıştım oturduğun zaman ayaklarını yüksekte tutarsan iyi gelir.bana iyi geliyordu en azından.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah yavrunuzu.
Eklem ya da kas ağrısı gibi bir şey mi? Bacak, ayak ağrıları hamilelikte çok karşılaşılan bir durum aslında. Magnezyum veriyor doktor bunu için ama sizinki de öyle bir şey mi bilmiyorum. Bazen de damarların genişlemesinden filan ağrı olabiliyor. Doktorunuza danıştınız mı?

Karnım kasılıyor dediğiniz de braxton hicks kasılmaları olabilir. 3. ayda başlıyor yavaş yavaş. Ama siz yine de doktorunuza sorun tabi. Birinin hamileliği bir diğerine benzemiyor çünkü. =)
Tesekkur ederim😚 doktorum magnezyum verdi ama tatlı cok diye genelde ilac kullanmiyorum o yuzden kullanmadm, 2 bardak felan icmisimdir, bi an da toplanıyor karnım sanki bebek büzüşüyor gibi daha sonra sertleşiyor ilk gebeligim olduğu icin her farklı olan seyden acaba ne diye düşünüyorum.

Ben de aynısını yaşadım. Yoruldugumda artardı. Topuk dikeni sanmıştım hatta. Ama geçti şimdi. Geçen çok yürüyünce oldu biraz ama hamilelikteki kadar değil.

Kasılma bebek toplanıyor gibi mi oluyor? Ben çok yaşıyordum onu hatta karnım yamuk yumuk oluyordu bebek pozisyon değiştirince :) ve sertleşme gibi hissediyordum. Tatlı birşeyler yiyince bebek hareket ediyordu hemen ve normale dönüyordu :) hayırlı olsun bebişiniz.

Kasılma bebek toplanıyor gibi mi oluyor? Ben çok yaşıyordum onu hatta karnım yamuk yumuk oluyordu bebek pozisyon değiştirince :) ve sertleşme gibi hissediyordum. Tatlı birşeyler yiyince bebek hareket ediyordu hemen ve normale dönüyordu :) hayırlı olsun bebişiniz.
Evet canım ayni dedigin gibi oluyor tatli yiyince ya da yemesem de hareketlerini hissediyorum cok güzel bi duygu gerçekten:emir_bebek: Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah☺

18 haftada o tarz bir kasılma yaşamadım iki bebeğimde de daha çok son haftalarda ıldu bebeklerim hep sap tarafa toplanıp kalırdı. İsterseniz bu durumu doktorunuza sorun. Diğer ağrılar normal hatta ileride biraz daha fazla olacak

Hep yattığım için ayaklarımla ilgili bir sorun yaşamadım ama bahsettiğiniz kasılmalar bende de oluyordu. Ay hamilelikten yeni çıkmama rağmen hamile olmayı özledim 😊 Allah kolaylıkla, sağlıkla kavuştursun yavrunuza

Hep yattığım için ayaklarımla ilgili bir sorun yaşamadım ama bahsettiğiniz kasılmalar bende de oluyordu. Ay hamilelikten yeni çıkmama rağmen hamile olmayı özledim 😊 Allah kolaylıkla, sağlıkla kavuştursun yavrunuza
Bende aslında surekli uzanıyorum canım ama 2 dkka durayım hemen ağrıyor

Kasilmalar icin erken gibi geldi bana.Benim ikizdi.22.haftada basladi kasilmalar.Doktor,ona bile.erken demisti.Doktorunuza.danisin isterseniz.bana magnezyum yazmisti.Doguma 5 gun kalaya kadar ictim hep.

Bende o dönem fazla ayakta duramazdim. Biraz kiloluydum ondan dolayida olabilirdi bilmiyorum. Ancak kasilmalarin için bence doktora danisman lazim. Hani 25-30uncu haftadan sonra olsa neyse. 18inci haftada bana normal gelmedi. Korkutmakta istemiyorum ama bence en acilinden doktorunu ararsan iyi olur.

hamile pilatesi kesinlikle cok faydali oluyor. simdi salona gidemezsiniz ama youtubedan hamileler icin ya da alt bacak icin olan egzersizleri bulup yapabilirsiniz.

Yar
Bende o dönem fazla ayakta duramazdim. Biraz kiloluydum ondan dolayida olabilirdi bilmiyorum. Ancak kasilmalarin için bence doktora danisman lazim. Hani 25-30uncu haftadan sonra olsa neyse. 18inci haftada bana normal gelmedi. Korkutmakta istemiyorum ama bence en acilinden doktorunu ararsan iyi olur.
Yarın gidicem canım randevum var 2 aydır virusten gidemedim cinsiyeti de ogrencem insallah

Back
X