Doğuma Hazırlık Hamilelikte mide bulantısına çözüm önerisi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kizlar kac haftalikken basladi mide bulantilariniz ben 5 haftalik olcam yarin ama daha hic bi bulanyim yok sadece midem cok kazınıyor habire yiyorum

Mide bulantısı vücudun gebeliği sürdürmek ve bebeği korumak için başvurduğu bir savunma mekanizması. Bulantının geçtiği 16. haftaya kadar zaten bebek anneden beslenmiyor, o yüzden annenin bulantı yüzünden yiyemiyor olması bebek için bir risk teşkil etmiyor. Aksine bebeğin sağlıklı gelişimi için bu bulantılar çok gerekli. Vücudu çok sağlıklı ya da son derece sağlıksız gebelerin bulantısı olmaması normal sadece. Özellikle gebelerin tiksindiği şeyler yedikleri takdirde bebeğin gelişimine zarar vereceği için oluşuyor tiksinti. Ya da bazen canımız çok çekerek yediğimiz yiyeceği yedikten hemen sonra kusabiliriz. Bu da aynı şekilde bebeğin gelişimi için annenin vücudunun tetikte olduğunun bir göstergesi. Geçenlerde bir araştırmaya göre gebelikte bulantı yaşamayan annelerin bulantı yaşayanlara oranla daha fazla düşük ve ölü doğum yaptığını okudum. Bunu bulantısı olmayan anneleri üzmek için değil bulantısı olan annelere destek için yazıyorum. Sabırla bulantınızın geçmesini bekleyin. Cenin için kritik dönem bittiğinde yüksek ihtimal bulantınız da geçecek.

ah gecse keske...
Bugun 3defa kustum 15.haftaya girecegim
Hiçbirşey fayda etmiyor

İşe yaramıyorsa boşyere ilaç kullanma. Nane sür eline kolanya falan kokla. Başka da biraz sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…