• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kullanılan ürünler

Lansinoh meme ucu kremini kullanmanızı öneririm hamiş arkadaşlar...tecrübeli bir anne olarak gerçekten hem bebeğe zzararı yok silmeden de kullanıyor ama ben silmiştim emziriken de.ama hiç bir çatlama acı olmuyor diğer başka şeyleri kullanan arkadaşlarımın meme ucları kabuk kabuk olmuştu hatta kopacak gibi allah korusun çok kötü bir görüntüydü...ben memnun kaldım paylaşmak istedim hatta doğumdan öncede hastaneye gitmeden de sürün faydası oluyor...çatlaklara gelincede kaşımayın sakın kaşıntıyla başlıyor ve çatlıyor bende öyle olmuştu krem falanda sürdüm fayda etmedi havuç yağı iyi geliyormuş çatlaklara ben başka pahalı kremler kullandım ama bana faydası olmadı yapı meselesi çatlayacağı varsa çatlar zaten...bebişlerinizede biberon alcaksanız cam olanları öneririm ve gaz sorunu yaşamamak için rezene çayını içmeyide ihmal etmeyin gazlı bebek çok zor oluyor 7 ay çektim rezene çayını sonradan keşfettim ama geç oldu...birde bebek pişikleri içim hematen krem öneririm pişiklere çok iyi geliyor her alt açışınızda süre bilirsiniz hiç pişik olmaz bebişleriniz...aklıma gelenler bunlar şimdilik çoğunu biliyorsunuzdur eminimde hayırlı doğumlar sağlıklı bebekler olsun inşallah....

Çok güsel bilgiler olmuş biz hamişler ve bilmeyenler için teşekkürler. Bişey sormak istiorum ben biberon hakkında tavsiyen olmuş bu silikon ve kauçuk biberonlar için kauçuk yeni doğanlar için anne memesine benzior die tavsie edilmiş ama dişler çıkıncada kolay kopabiildii için silikon denmiş. Ve şöylede bişey var silikon ve kaçuk biberonların steril cihazları sıcak ve soğuk olmak üzere ikiye ayrılıor, mesela sıcak hava steril cihazlarnda kauçuk b iberonları kullanamıormuşuz,ikisinin steril cihazı farklymış bu durumda ikisini birden mi alıor herkes acaba:S ??

ben de 3 aylık hamileyim doktorum sebamed i önerdi çatlak önleyici losyon sabah akşam tum vucuduna sür dedi ben de hiç ihmal etmiyorum sunu duydum hamileliğin başından beri kullanmak gerekmiş boyle şeylerı sonrada karnın buyuyunce kullanmaya başlasan da fayda etmıyomuş benim ki tum vucut için olduğu için heryerıme suruyorum benım dudaklarım çok catlardı ilk aldığımda bı deneyeyım dedım ve dudaklarıma da surdum iannaılmaz fayda ettı dudaklarım soyulur hep kışın cok çatlardı artık boyle bı sorunum kalmadı çok da pahalı bı krem değil tavsıye ederım

çok saol cidden çok faydalı bilgiler vermişsin.
Yardımım olduysa çok mutlu olurum rica ederim.. Allah yardımcınız olsun inşaallah..

Çok güsel bilgiler olmuş biz hamişler ve bilmeyenler için teşekkürler. Bişey sormak istiorum ben biberon hakkında tavsiyen olmuş bu silikon ve kauçuk biberonlar için kauçuk yeni doğanlar için anne memesine benzior die tavsie edilmiş ama dişler çıkıncada kolay kopabiildii için silikon denmiş. Ve şöylede bişey var silikon ve kaçuk biberonların steril cihazları sıcak ve soğuk olmak üzere ikiye ayrılıor, mesela sıcak hava steril cihazlarnda kauçuk b iberonları kullanamıormuşuz,ikisinin steril cihazı farklymış bu durumda ikisini birden mi alıor herkes acaba:S ??

Rica ederim canım bildiklerimi yazmak istedim..Canım ben silikon kullanmıştım sağlam oluyor.. steril cihazı almadım kendim tencerede kaynatarak temizliyordum cihaz almak ta istemedim eski annelerimizin yöntemini kullandım..doğrusu bahsettiğin konuyu bilmiyorum canım hangisi nasıldır ama bilen birine sormak lazım...

kızlar benim doktorum çok pahalı ürünler almana gerek yok, olacağı varsa olur dedi. önemli olan bu genişleyen bölgeleri sürekli nemli tutmak, günde 4-5 kez bepanthen kullan dedi. ben her duşta bebe yağı kullandım. her gece badem yağı sürdüm(kılları arttırdı. bende bıraktım kullanmayı)şimdi krem ve bebe yağı ile devam ediyorum ama düzenli değil. bu arada daha çatlak olmadı. ama selülitle başım belada çok kötü.

Selülit hakkında çok bilgim olmamakla beraber yeterli miktarda su içmenin işe yarayabileceğini düşünüyorum. Bende bepanthen ve bebek yağı kullanıyorum ama daha 4 aylık hamileyim yani herhangi bir çatlak belirtisi göremiyorum, düzenli kullanıamıyorum:( Haftada 4-5 kez havuza gidiyorum, her havuzdan sonra iyice kremleniyorum ama sanırım klorlu su cildimi kurutmaya başladı.

Benim merak ettiğim şey kozmetik yüz kremlerinden kullanmaya devam etmemin zararlı olup olmadığı??? Bütün kozmetik ürünlerin kullanımı bırakmıştım ve sadece doğal gülsuyu kullanıyordum ama sanırım bir yüz kremine ihtiyacım var, kullanabilir miyim kozmetik ürünlerden fikrinizi merak ediyorum.

Bu arada benim doktorum ne krem kullanırsan kullan annende olduysa kaçarı yok sende de olacak, olmadıysa büyük hitimal sende de olmayacak diyor ve su içmeyi kesinlikle ihmal etme dyor.

Hanımlar, hamişler merhaba,

Malum gebelik döneminde kozmetik ürün kullanmıyoruz ama organik vs ürünler yok mudur hiç ya? :110:

Saç koyasına direniyorum, son çare kına karışımları deneyeceğim ama makyaj için en azından bir rimel bir kalem kullansam kendimi daha iyi hissedeceğim ama marka bulamıyorum :KK43: (Yves Rocher bitkisel deniyor ama çok emin değilim, Nuxe için de aynı şekilde düşünüyorum..)

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar kullandıkları ürünleri yazabilir mi ?

Ben saç boyasını kına ile halletmeyi düşünüyorum,
Şampuan olarak, Natura Siberica diye %99 organik bir ürün buldum onu kullanyorum.
Yüzüme zeytinyağlı sabun ile lif yapıyorum.
Çatlak için genelde, organik hindistan cevizi yağı kullanıyorum arada bir de badem yağı+kayısı yağı+susam yağı+ aleovera jel karışımı kullanıyorum. (Ender Saraç tarifi)
Koltuk altı için probiyotik roll-on kullanıyorum (fermente mutfağımdan buldum)
Bir de bir tarif var onu daha yapmadım ama yaparım :) hindistan cevizi yağı , mısır nişastası ve 1-2 damla lavanta yağı veya limon yağı ile hazırlanıyor.

Bundan da başka bir şey kullanmıyorum, varsa tavsiyeniz beklerim.

Sevgiler :KK200:

Back