• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kullanılan ürünler

slm hamişler...Bende sadece badem yagı kullandım.Hiç çatlagım yok die seviniyordum ama bu hafta sol tarafımda çatlak oldu aklıma geldikçe kullandım.Keşke düzenli kullansaydım:84:Ama olsun ogluşum için deger:49: 32+2 haftalık oldum.Kıyafetlerimi hem ebru giyimden hem lcw dan aldım.Yarın oglumun odası gelecek çok heyecanlıyım:62:

kızlar benim doktorum çok pahalı ürünler almana gerek yok, olacağı varsa olur dedi. önemli olan bu genişleyen bölgeleri sürekli nemli tutmak, günde 4-5 kez bepanthen kullan dedi. ben her duşta bebe yağı kullandım. her gece badem yağı sürdüm(kılları arttırdı. bende bıraktım kullanmayı)şimdi krem ve bebe yağı ile devam ediyorum ama düzenli değil. bu arada daha çatlak olmadı. ama selülitle başım belada çok kötü.

peki göbüş ve göğüs için yağları kremleri ne zaman kullanmaya başlamalıı

çok güzel bir topik olmuş :38:

bende dişçimden öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım. diş etleriniz kanama yapıyorsa çocuk fırçası kullanmanız ve ağzınızın iki tarafı ile yemek yemeniz lazımmış. sadece bir tarafla yemek yemek kanamayı arttırıyormuş.

bende sadece bebek yağı kullanıyorum ama göğüs uçlarında çatlaklar oluşmaya başladı :(
bebek yağı ile engelledim şimdilik.

oğluşum şimdi birbuçuk aylık,göğüs içinde göbek içinde badem yağı kullandım çatlağım olmadı..kıyafetlerimin genelini lcw den almıştım.rahat ve fiyatları uygundu

bende hamileyken bebek yağı badem yağı ve bir dünya krem kullandım 10 kilo almama rağmen karnım hariç her tarafım çatlak patlak oldu yani çatlayacağı varsa çatlıyor. evet arkadaşların dediği gibi bende kıyafetlerimi lcwdan aldım piyasaya göre çok uygun fiyatları.

Kızlar ben diyorumki herkes hamileliği boyunca kullanıp memnun kaldığı ürünü buradan paylaşsın benim gibi tecrübesiz hamişşler de faydalansın :) (Ben dört aylık hamileyim)
Örneğin, göğüs ucu koruma kremi ne zaman kullanılmalı hangi markaları kullandınız.
Karın ve bacak çatlaklarını önlemek için hangi kremleri kullandınız.
Doğal yağlardan karışım yapanlar varsa tarifler de işe yarar.
Sadece kozmetik olması gerekmez. Örneğin hamile giyimi nasıl bulduğunuz gibi cevaplarda çok önemli bence. Tabi doğum sonrası kullandıklarınızı da paylaşırsanız sevinirim :)

Canım öncelikle Allah rahat bir hamilelik geçirmeni ve bebeğinide sağlıkla kucağına almayı nasib etsin.
Sanırım 4 ayını doldurdun ve çatlak oluşumunu engellemek için şimdiden ürün kullanmaya başlaman çok önemli.
Benim hamileliğim boyunca kullandığım ve her zaman tavsiye ettiğim tek bir ürün var oda Avalon. Organik bebek ve hamile ürünleri üzerine uzmanlaşmış bir Alman firması. Her ürününden çok memnun kaldım özellikle göğüs ucu balsamı ve çatlak masaj yağı sayesinde çok rahat ettim. Sanada kesinlikle tavsiye ederim ayrıca şu anda kampanyadalar herhangi bir adet ürün alana bir ürün hediye bence bu fırsatı kaçırma.
Şimdilik hoşçakal

merhaba,
ben 28 haftalik hamileyim. nisan ortasinda dogacak kizim umarim. ben ilaclari yazayim dedim. hepsi dr. kontrolunde ve onerisinde kullanildi.
hamile kalmadan onceki bir aydan baslayarak bebegin omurga gelisimi icin folik asit aldim. Hamilelegin 3. ayinda biraktim, artik gerek yokmus. 3. aydan itibaren elevit diye bir vitamine basladim, hergun 1 tane duzenli olarak kullaniyorum. bunun yani sira haftada 3 kez dogal balik yagi hapi iciyorum, omega 3 icin. Psikolojimi omega-3'un duzelttigini soyleyebilirim.
ilk aylar bulantim hic olmadi, 5. aydan sonra reflu ve kusmalar basladi. Gaviscon diye bir mide ilaci aliyorum bulantim olunca, midemi bastirabilmesi icin.
dus cikislarinda jhonson'ın bebe yagini suruyorum. aksamlari yatmadan once karisik bir catlak yagi aldim aktardan "talya" isminde, onu kullaniyorum. su ana kadar hic catlak olmadi.
bu arada gunde 6-12 saat arasi ayakta durmam gereken bir isim var, o nedenle varis corabi kullanmaya basladim, henuz varisim olmadi ama doktorum yine de kullanmami istedi.
gogus ucu icin lansinoh onerdiler, emzirme doneminde baslamayi dusunuyorum.
benden bu kadar bayanlar, herkese sevgiler!!!

ben de şu an 33.haftadayım.. çatlak oluşmasın die pek çok çey yaptım, badem yağı kremler vs fakat şu an çatlaklarım var ve doktorum da ne kullanırsan kullan bunlar olacak, cilde göre değişir çatlayıp çatlamaması dedi... napalım o da ayrı bi güzellik diyeceğiz :1:

çatlak olacaksa oluyor öyle pahalı ürünler almayın bence.
halis zeytin yağı kullanıyorum vucudumu nelendirmek için.. 32 haftalık hamileyim bi çatlağım yok.

hamileliğim boyunca sabah aksam hatta aklıma her geldiğinde yağ sürdüm karnıma bacaklarıma...doktor vermişti karışımı..susam,portakal,badem yağı karışrtırdım sonra üstüne kakao yağı sürdüm...kakao yağı yoğun olduğu için karışmıomuş..mustela diye catlak kemi var 70 tl ye almıstım onu da önerdi dr....cok memnun kaldı kızlar annemde ablamda catlaklar var bende de olacak diyordum olmadııı:)))ablam son haftaya kadar badem yağı sürdü bazen de bebe yağı onda da olmamıştı ama son hafta bıraktı 40. haftada catlak oldu ona göre 32-35-38 güvenmeyin yani son hafta da oluyormus coğu catlaklar...bi de banyo sonrası ıslak vücuda sürülen tıbbi banyo yağı vardı balmandol eczanelerde var 6 tl gibi bisey onu da kullandım hep yaglıydım yani hamilelkik boyunca....doğumdan sonra emzirirken meme ucum yara oldu cok kötüydü cidden ben pamukla zeytinyağı sürdüm cok ii geldi..... üstelik yıkamadn emzirdim bebemii hicbir sorun olmuoo üstelik cok ta gğüsel kaka yapıodu oglusum zeytinyagından olabilir:))))))bu arada göğüs pedi kullandım gece akmıs sütüm aktıkca ıslak kalmıs memem bi de mantar oldu ucları onun icin de bactoraban kullandım doktor verdi tabi antibiyotik oldugundan her emzirmeden önce ılık suyla yıkadım...2 günde gecirdi...gögüs pedi kullanmayın derim...

Herkese mrhabalar çok güsel bir topic olmuş bayağı bir seçenek va kullanmamız için ve bu nedenle insan hangisini kullansam acaba die kararsız kalıor:) ben 14 haftalık hamileyim ve 13. haftamdan beri niveanın bebk için badem yağı var onu almştm onu kullanıorm ama aldıktan sonra aklıma bi soru geldi. Bu badem yağlarını çoğunluk kaşlar ve kirpikler için besleyici olarak kullanıor ya hani ozamn göbekte tüylenmeye de sebep olabilir mi acaba:S offf şimdiden ne zormuş anne olmak :))

Herkese mrhabalar çok güsel bir topic olmuş bayağı bir seçenek va kullanmamız için ve bu nedenle insan hangisini kullansam acaba die kararsız kalıor:) ben 14 haftalık hamileyim ve 13. haftamdan beri niveanın bebk için badem yağı var onu almştm onu kullanıorm ama aldıktan sonra aklıma bi soru geldi. Bu badem yağlarını çoğunluk kaşlar ve kirpikler için besleyici olarak kullanıor ya hani ozamn göbekte tüylenmeye de sebep olabilir mi acaba:S offf şimdiden ne zormuş anne olmak :))

valla ben kullandım ne tüy ne bişey bebek gibi oldu...bi de portakal ve susamla karıştır mis gibi kokuyo portakal yağı:)benim bebem doğdu 3 aylık oldu hala sürüyorum yağları hele kakao yağınin kokusu kalıo vücudumda cikolata gibi kokuyom:)))hi korkma vala bi tane tüy bile cıkmadı bende canımm:)

bu göğüs ucu kremini ne zaman kullanmaya başlıyorsunuz?

bebeşim emmeye baslayınca basladım ben kreme zaten ne bulsam sürüodum ilk bi hafta acıdan:))ama catlak olursa mutlaka zeytin yağı sür....bu arad doğumdan önce sık sık masaj yapıp birka damla süt akıtıp göğüs ucuna yaymak lazımmış çatlak oluşmaması icin önlammiş o ben yapmadım ama çatlak oldu bende:))

bebeşim emmeye baslayınca basladım ben kreme zaten ne bulsam sürüodum ilk bi hafta acıdan:))ama catlak olursa mutlaka zeytin yağı sür....bu arad doğumdan önce sık sık masaj yapıp birka damla süt akıtıp göğüs ucuna yaymak lazımmış çatlak oluşmaması icin önlammiş o ben yapmadım ama çatlak oldu bende:))

daha benim kullanmama var o zaman:) bi krem yazmışlar dedim şimdiden mi kullanılıyor acaba.

Lansinoh meme ucu kremini kullanmanızı öneririm hamiş arkadaşlar...tecrübeli bir anne olarak gerçekten hem bebeğe zzararı yok silmeden de kullanıyor ama ben silmiştim emziriken de.ama hiç bir çatlama acı olmuyor diğer başka şeyleri kullanan arkadaşlarımın meme ucları kabuk kabuk olmuştu hatta kopacak gibi allah korusun çok kötü bir görüntüydü...ben memnun kaldım paylaşmak istedim hatta doğumdan öncede hastaneye gitmeden de sürün faydası oluyor...çatlaklara gelincede kaşımayın sakın kaşıntıyla başlıyor ve çatlıyor bende öyle olmuştu krem falanda sürdüm fayda etmedi havuç yağı iyi geliyormuş çatlaklara ben başka pahalı kremler kullandım ama bana faydası olmadı yapı meselesi çatlayacağı varsa çatlar zaten...bebişlerinizede biberon alcaksanız cam olanları öneririm ve gaz sorunu yaşamamak için rezene çayını içmeyide ihmal etmeyin gazlı bebek çok zor oluyor 7 ay çektim rezene çayını sonradan keşfettim ama geç oldu...birde bebek pişikleri içim hematen krem öneririm pişiklere çok iyi geliyor her alt açışınızda süre bilirsiniz hiç pişik olmaz bebişleriniz...aklıma gelenler bunlar şimdilik çoğunu biliyorsunuzdur eminimde hayırlı doğumlar sağlıklı bebekler olsun inşallah....

Lansinoh meme ucu kremini kullanmanızı öneririm hamiş arkadaşlar...tecrübeli bir anne olarak gerçekten hem bebeğe zzararı yok silmeden de kullanıyor ama ben silmiştim emziriken de.ama hiç bir çatlama acı olmuyor diğer başka şeyleri kullanan arkadaşlarımın meme ucları kabuk kabuk olmuştu hatta kopacak gibi allah korusun çok kötü bir görüntüydü...ben memnun kaldım paylaşmak istedim hatta doğumdan öncede hastaneye gitmeden de sürün faydası oluyor...çatlaklara gelincede kaşımayın sakın kaşıntıyla başlıyor ve çatlıyor bende öyle olmuştu krem falanda sürdüm fayda etmedi havuç yağı iyi geliyormuş çatlaklara ben başka pahalı kremler kullandım ama bana faydası olmadı yapı meselesi çatlayacağı varsa çatlar zaten...bebişlerinizede biberon alcaksanız cam olanları öneririm ve gaz sorunu yaşamamak için rezene çayını içmeyide ihmal etmeyin gazlı bebek çok zor oluyor 7 ay çektim rezene çayını sonradan keşfettim ama geç oldu...birde bebek pişikleri içim hematen krem öneririm pişiklere çok iyi geliyor her alt açışınızda süre bilirsiniz hiç pişik olmaz bebişleriniz...aklıma gelenler bunlar şimdilik çoğunu biliyorsunuzdur eminimde hayırlı doğumlar sağlıklı bebekler olsun inşallah....

çok saol cidden çok faydalı bilgiler vermişsin.

valla ben kullandım ne tüy ne bişey bebek gibi oldu...bi de portakal ve susamla karıştır mis gibi kokuyo portakal yağı:)benim bebem doğdu 3 aylık oldu hala sürüyorum yağları hele kakao yağınin kokusu kalıo vücudumda cikolata gibi kokuyom:)))hi korkma vala bi tane tüy bile cıkmadı bende canımm:)

Saol cnm valla bnde kullanıorm artık kimyasal kremlerin içeriklerini b ilemeyeceğimz için ve bu tür yağlar tabiki daha doğal olduu için tercih ettim bnde. dediklerinide karıştırp kullanym bnde bari teşekkrler:)

Back