- 13 Mayıs 2016
- 23
- 10
-
- Konu Sahibi goksuatlas
Herkes için hamile kalıp bebek sahibi olabilmek hiç bir vücut deformasyonunun ardına düşemez biliyorum ama yine de tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakanlardanım .
Süreci bebeğim ve normal doğum açısından sıkıntılar yaratacağından çok kilo almadan tamamlamak istiyorum. Ve tabii ki çatlaksız bir gebelik geçirirsek de fena olmaz hani
Palmer's i Kakao Yağı ile başladım bile masajlara ben . Var mı fayda görüp bu çok iyidir diyen fikir veren önerisi olan.
Buyrunuz hanımlar...
Badem yağı çok iyi diye duymuştum birkaç arkadaş tavsiye etmişti hem doğal.başka bir arkadaşım da kantaron yağı kullanmis o da memnunduHerkes için hamile kalıp bebek sahibi olabilmek hiç bir vücut deformasyonunun ardına düşemez biliyorum ama yine de tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakanlardanım .
Süreci bebeğim ve normal doğum açısından sıkıntılar yaratacağından çok kilo almadan tamamlamak istiyorum. Ve tabii ki çatlaksız bir gebelik geçirirsek de fena olmaz hani
Palmer's i Kakao Yağı ile başladım bile masajlara ben . Var mı fayda görüp bu çok iyidir diyen fikir veren önerisi olan.
Buyrunuz hanımlar...
Henüz gebeliğinin çok başındasın sana tavsiyem kullanıcaksan da tamamen organik bir ürün kullanman. Bana doktor ilk 4 hiç birşey kullanma dedi ama ben de senin gibi düşündüğüm için önlem almak adına Earth Mama organik çatlak önleyici kremini kullandım. 4. aydan itibaren Lierac çatlak önleyici jeline başladım. Palmer's da alıp gün içerisinde sabah birini akşam birini kullanmayı düşünüyorum.
Kantoran yağının iyi gelmediği bir şey yok gibi nerdeyse. Evde çatlak için olmasa da her şey için joker olması bakaımından bulundurulması gerekiyor sanırım. Hemen edineyim bir tane :)Badem yağı çok iyi diye duymuştum birkaç arkadaş tavsiye etmişti hem doğal.başka bir arkadaşım da kantaron yağı kullanmis o da memnundu
27 haftama girdim maalesef 22. Haftada başladı çatlaklarım her gün düzenli defalarca masaj yapmama rağmen. Bio oil, kakao yağı, vaselin, badem yağı ve yurt dışından getirttiğim tonla yağa ve kreme rağmen artık kantaron ve kudret narı sürüyorum en azından çatlaklar biraz düzelsin diye ilk 4 ay organların oluşumuna kadar her şeyi kullanmamak lazım diye düşünüyorum sadece organik şeyler daha sonra nemlendirin yeter ne olduğu çok önemli değil demişti doktorum yani çok da kimyasal olmamak kaydıyla. Ama takdiri ilahi işte umarım kimsede oluşmaz.
Hiç sanmıyorum ameliyatsız geçeceğini ama doğumdan sonra deneyebilirim. Teşekkür ederim :)Ben de kimyasal ürün kullanmama taraftarıyım hatta makyaj ürünlerim de bile organik ürünlere geçiş yaptım. Dediğiniz gibi bazen ne yaparsanız yapın yağ variline de girseniz engellenemiyor çatlaklar. Hiç önemsemeyin lazerle tedavisi varmış diye bir bilgi gelmişti kulağıma .
Sadece nemlendirici açısından değil evde ki tüm kullandığım temizlik malzemeleri, şampuan duş jeli , diş macunu, bulaşık makinesi tabletlerine kadar organik ürün kullanıyorum. Bu sisteme geçeli 1,5-2 yıl kadar oldu. Bebek fikri zaten böyle adımlar arttırırken yaşadığımız çevre koşulları sebebiyle kendimizi koruma altına almamız gerektiği algısı oluşturdu. Ve evde kanserojen ne varsa gönderdim gitti. Ben de şuan Palmers kullanıyorum ama Lierac da sipariş ettim. Bir de özel organik çatlak önleyici organik bir yağ yaptırmıştım o var. Bebek için kullanılacak ürünler için Earth Mama ve Burt Bees aklımda . Son zamanlarda İg'de takip ettiğim bir kişi de L'Occitane en Provence'de bir yağ önermiş seçenek çok sanırım.
27 haftama girdim maalesef 22. Haftada başladı çatlaklarım her gün düzenli defalarca masaj yapmama rağmen. Bio oil, kakao yağı, vaselin, badem yağı ve yurt dışından getirttiğim tonla yağa ve kreme rağmen artık kantaron ve kudret narı sürüyorum en azından çatlaklar biraz düzelsin diye ilk 4 ay organların oluşumuna kadar her şeyi kullanmamak lazım diye düşünüyorum sadece organik şeyler daha sonra nemlendirin yeter ne olduğu çok önemli değil demişti doktorum yani çok da kimyasal olmamak kaydıyla. Ama takdiri ilahi işte umarım kimsede oluşmaz.
Vaselin markasını kullanıyorum aslında bildiğimiz vazelin kullanmıyorumVazelin, deriyi inceltip, çatlamamasını değil, aksine çatlak oluşumuna sebeb olur. O yüzden "Vazelin" kullanmanızı pek önermem. Bio Oil bende kullanıyorum. Fakat şu an "Badem Yağı" kullanıyorum. Bio Oil'i doğumdan sonra kullanmayı düşünüyorum. Çünkü hem yaraların görüntüsünde hafifletici bir etkisi, ve vücudu sıkılıştırmakta yardımı varmış. Şu an'a kadar sadece bir tane çatlağım var. O yüzden şimdilik memnunum
Genetik yatkınlık da çok önemli yoksa neler sürsek olacağı varsa yine oluyo:) vücudu esnek olan kişilerde pek olmuyormuş meselaDoğumdan sonra oluşan çatlaklar ve sarkma en kötüsü umarım hiçbirimizde olmaz... çok yakın birinden biliyorum 4 ay önce doğum yaptı sonradan oluştu ve hala kıpkırmızı.