• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hamilelikte kilo

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

dunyamsn

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2022
474
137
33
24
Selam arkadaşlar daha yeni hamile birisiyim biraz araştırdım da çok korktum. Şuan 80 kiloyum ama iştahım öyle böyle değil yemeyince karnıma ağrılar saplanıyor. Yani doğumda rahat 100 olurum peki bu kiloları hemen verebilecek miyim o halde duramam psikolojim mahvolur zaten stresten 58 den 1 senede 80 oldum bu halime bile çok üzülüyorum:( kilo verebilecek miyim bilgisi olan ?

Selam arkadaşlar daha yeni hamile birisiyim biraz araştırdım da çok korktum. Şuan 80 kiloyum ama iştahım öyle böyle değil yemeyince karnıma ağrılar saplanıyor. Yani doğumda rahat 100 olurum peki bu kiloları hemen verebilecek miyim o halde duramam psikolojim mahvolur zaten stresten 58 den 1 senede 80 oldum bu halime bile çok üzülüyorum:KK43: kilo verebilecek miyim bilgisi olan ?
Bence şu an hamileliğinin tadini cikart ama saglikli beslenerek tabi hamurlu seyler tüketmemeye çalis.o kilolar fazlasiyla veriliyor zaten emzirme,emekleme,yürume derken tekrar 58 olursun merak etme.

Selam arkadaşlar daha yeni hamile birisiyim biraz araştırdım da çok korktum. Şuan 80 kiloyum ama iştahım öyle böyle değil yemeyince karnıma ağrılar saplanıyor. Yani doğumda rahat 100 olurum peki bu kiloları hemen verebilecek miyim o halde duramam psikolojim mahvolur zaten stresten 58 den 1 senede 80 oldum bu halime bile çok üzülüyorum:KK43: kilo verebilecek miyim bilgisi olan ?
Canım merak etme kilo almayadabilirsin hatta emzirme döneminde çok rahat kilo veriliyor ama şeker ve hamurdan uzak dur az az ve sık sık ye mesela kahvaltı yaptın 2 saat sonra bir adet muz ye 2 saat sonra öğle yemeği sebze ye 2 saat sonra bir tabak yoğurt böylece çok acıkıp bir anda fazla fazla yememiş olursun günde 4-5 dilim tam buğday ekmeği ye onun haricinde hamurdan uzak dur bol bol süt yoğurt ve su tüket ben 60 kiloyla hamşle kaldım doğumdan çıktığımda 55 kiloydum bebeğim 4 kilo doğdu suan da ben 50 kiloya düştüm ama sağlıklı beslenmeyi öğrendim hamileyken

Tabi bu arada kiloya çok takılma hamileliğinin tadını çıkar ama bebeğin için sağlıklı beslen 😉

Düşüneceğin son şey bu olsun; verirsin inşallah dert etme

Isterseniz muhakkak verirsiniz. Ama hamileyim istahim cok acik bebek acikiyo gibi bahaneleri dusunmeyin bebek ihtiyaci olan herseyi anneden cekiyor zaten abarti bir yeme sekline gerek yok yani. Normal sekilde yiyin meyvenizi kuruyemisinizi yiyin. 12. Haftandan sonrada bir saglik sorunu yoksa sende ve bebekte yuruyus yapabilirsin hareket edersen daha as kilo alirsin

Merhaba, öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Acıkınca daha sağlıklı şeylere yönelin. Ben de ilk zamanlar mide bulantısı çok olunca hamur işine sarmıştım. Sonra gebelik sekerim çıkınca diyet yapmak çok zor oldu. Ben 63 kiloda hamile kaldım, diyet yapmak zorunda kalinca doğuma giderken 73 kiloydum. Doğumdan 2 hafta kadar sonra tartildigimda 63 kiloya düşmüştüm. Simdi kizim 6 aylik ve ben 58 kiloyum. Emzirme, uykusuzluk, bebegin bakımı, evin çekip çevrilmesi derken insan veriyor tüm kiloları merak etmeyin. Simdi hamileligin tadını cikarin😉

Hiç kilo almadan da hamileliginizi saglikla tamamlayabilirsiniz.Ben 5 kg aldım 40 hafta boyunca ve bebeğim 3 buçuk kilo dünyaya geldi.Hastaneden 56 kiloyla çıktım şuan 52 kiloyum.Demem o ki bebek beslensin diye onunuze geleni yemeye çalışmayın.Bebek annenin aldığı 5 kiloyla da gayet sağlıklı beslenebiliyo.Saglikli gebelik ve doğumlar dilerim.

özellikle 2 ve 3 ay iştah diye bir şey kalmıyormuş. ben 2. ayı bitirmek üzereyim ve neredeyse her şeyden tiksinmiş durumdayım tuzlu gıdalar hariç. çok kusma da olmadı 1-2 kere sabahları oldu. bakalım 3. ay daha mı iyi olacak yoksa daha kötü mü? ben de 1 kilo verdim sadece bu süreçte. ama amacım kontrollü olarak sağlıklı beslenmek üzerine olacak, kilo vermeyi düşünmenin yerine. doğumdan sonraki ilk ay eski kilosuna dönen çok oluyor.

canım 12. haftadayım 6 kilo vermişim bile canım hiç bişey istemiyor. çalıştığım için sadece öğlen yemek yiyorum abur cubur tatlıdan soğudum çorbayla yaşıyorum oda kokulu bişey yoksa içinde. bende de bu defa kilo vermem sağlıklı mı acaba bebeğe zararı olur mu düşüncesi var ama zorlasam bu defa çıkartmam lazım yiyemiyorum. kilonu dert etme sen alsan da versen de bebek sağlıklı olsa yeter.

Dediğiniz gibi oldu 2. Aydayim 6 kilo verdim bile bu arada erkek :) hepinize teşekkür ederim

Emizirirken zaten kiloların gider hem doğumdan sonra baya kayb oluyo kilolar merak etme hamileligin tadını çıkar.

Merhaba ben de 89 kilo hamile kaldım .hamileliğimin 5.ayına kadar 94 kiloya çıktım .kanda şeker çıkınca diyet uyguladım şuan 89 geri indim .kilo alıcam diye çok korkuyorum .şeker çıkınca sağlıklı beslenmeyi öğrendim .acaba zayıflar mıyım doğum sonrası .58 kilo üzerine çıkınca kafayı yerdim .evlilik sonrası çok kilo aldım

Merhaba ben de 89 kilo hamile kaldım .hamileliğimin 5.ayına kadar 94 kiloya çıktım .kanda şeker çıkınca diyet uyguladım şuan 89 geri indim .kilo alıcam diye çok korkuyorum .şeker çıkınca sağlıklı beslenmeyi öğrendim .acaba zayıflar mıyım doğum sonrası .58 kilo üzerine çıkınca kafayı yerdim .evlilik sonrası çok kilo aldım
Doğum sonrası sağlıklı beslenme ile yemeği kesmeden kilo veriliyormuş emzirince otomatik olarak kilo veriyormuşsun canım zaten vaktin olmayacak yemek yemeye 😂 benim korkularım gitti korkma erirsin uğraşmaktan

Doğum sonrası sağlıklı beslenme ile yemeği kesmeden kilo veriliyormuş emzirince otomatik olarak kilo veriyormuşsun canım zaten vaktin olmayacak yemek yemeye 😂 benim korkularım gitti korkma erirsin uğraşmaktan
İnşallah sağlıklı beslenerek kilo veririm

Bulantı,kusma ve yemeklerden tiksinmeniz yoksa protein ağırlıklı beslenirseniz kilo sorununu rahatlıkla cözersiniz:)

Bence fazla korkma bende 58 dim 68 olmuştum 1 yılda hamile kaldım senin gibi düşünüyordum benim midem çok bulandi çok kustum fazla yemek yiyemedim 63 e düştüm ilk 3 ayda şimdi doğumuma 3-4 hafta var 8 kilo tek aldım

Şöyleki eğer 20 kilo alırsan, emzirirken de artan istahinla üstüne koymaya devam edersin.Sen iki canlısın ye veya dogurunca vereceksin nasılsa diyenler koca birer yalancılar.Daha şimdiden kendini frenleyip sağlıklı beslenirken tansiyonun şekerin çıkmadan (9-10 kilo alarak) hamileliğini tamamlarsan doğumdan 4-5 ay sonra suanki kılına geri düşmüş olursun.Sonrada birinden destek alıp hem sütun azalmadan hemde kilo vererek istediğin kiloya düşersin.Ama şimdiden salarsan ilerde çok pişman olursun

Back