Fazla gibi duruyor, şeker yüklemeniz yapıldı mı ? Doktorunuza bir danışın bence.Hanımlar, hamilelikte kaç kilo aldınız kaçını verebildiniz?
Ben hep 46-47 kiloydum hatta kilo alma problemim vardı. Şimdi 5 aylık oldu bebiş 56 kiloyum sizce bu kısa sürede bu artış normal mi?
Biraz değil baya fazla almışsın ben sırf hamileyim diye herşeyi yemeye karşıyım açıkcası sonra bu kiloları geri vermesi var. Normal bir gebelikte doğuma kadar 8-10kilo öneriliyor. Bende 5.ayıma girdim 56ıyla hamile kaldım 58im şuanda.Hanımlar, hamilelikte kaç kilo aldınız kaçını verebildiniz?
Ben hep 46-47 kiloydum hatta kilo alma problemim vardı. Şimdi 5 aylık oldu bebiş 56 kiloyum sizce bu kısa sürede bu artış normal mi?
Henüz yapılmadı, zaten ilk trimester bulantı yüzünden hiçbir şey yiyemedim. Normalde de vejeteryan besleniyorum. Anlamadığım bir şekilde artış oldu. Teşekkür ederimFazla gibi duruyor, şeker yüklemeniz yapıldı mı ? Doktorunuza bir danışın bence.
Hanımlar, hamilelikte kaç kilo aldınız kaçını verebildiniz?
Tabiiki de öyle. Çok haklısınız. Anksiyete ilaçlarımı bıraktığım için de almış olabileceğimi düşünüyorum ben. Dediğiniz gibi, kilo illaki verilir önemli olan bebişler. Sağlıklı hamilelik diliyorum size, sevgiler.Merhabalar, ben de 52 kilo ile başlamıştım 5 ay yeni bitti ve şimdiden 8 kilo aldım bileherkes her şeyi çok iyi biliyor. Biz de biliyoruz bebek faydalansın diye fazla fazla yemememiz gerektiğini, ilk aylarda bebeğin direkt yediklerimizden faydalanmadığını. Mesela ben hayatımda 55 kiloyu görmedim ve genel anlamda iştahı olan biri hiç değilim. Gebelik reflüsü çıktığı için ve doktor da bunun için ilaç kullandırmadığı için midem yandıkça, kazındıkça bastırmak için bir şeyler yedim. Hal bu olunca da kilo kaçınılmaz oluyor. Kilodur bu alınır verilir Allah bebişlerimize sağlık versin, gerisi önemli değil. Şimdiden sonrasını minimumda tutmaya çalışmaktan başka yapacak bir şey yok :) her hamilelik şahsa özel lütfen kimseyle kıyaslamayın kendinizi. sağlıklıysanız sorun yok.
Olsun olsun.Sizde benim gibi hızlı almışsınız bende 5. Ayda 9kg almıştım şekerimin biri sınırda çıktı doktorum buna bağlıyor hızlı kilo alımını yemeğime dikkat etmemi söyledi 8. Aydayım 13kg aldım muhtemelen 16-17 ile girerim doğuma ama çok dertlenmiyorum hele bi doğsun veririm inşallah bizim bebişte biraz tombul napalım
Tabiiki de öyle. Çok haklısınız. Anksiyete ilaçlarımı bıraktığım için de almış olabileceğimi düşünüyorum ben. Dediğiniz gibi, kilo illaki verilir önemli olan bebişler. Sağlıklı hamilelik diliyorum size, sevgiler.
Yapıyla alakalı bı durum ben mesela çok nadir kg alıp verebilen insanlardan in iştahım normalde kapalıdır yani abur cubur vs çok severim kg alsam sağlıksız bi şekilde ilerliyor. Hamileliğimde 20 kg aldım son aylarda agirlastigin için çok kg aliniyo. Doğumdan 2 ay sonra filan da direk 20 kg gitti tabi emzirmek çok kalori yaktiriyo süt olsun diye de oldukça su iciyosun. Açıkçası niye hemen gitti daha çok süt yapıcı şeyler tükettim bir de normal doğumun etkisi çok ödemin direk gidiyo sezaryanda ister istemez göbek kaliyo . Bolca hindistan cevizi yağı kullan vücudun sürekli nemli olsun benim çok şükür catlagimda olmadı doğumdan sonrada kullandım bı sure ama diyorum ya tamamen vücudun yapısıyla alakalı .. Kg alimin bence normalHanımlar, hamilelikte kaç kilo aldınız kaçını verebildiniz?
Aaaayok kızzz kilodan niye olsunn kii bende kilodan değil diyordum ama ben sadece biliyorsun eylül ayında yürüyüş yaptım hani tüpe başlıcam diye veriyin dedim doktorum bile kilo alma diyor ben hic kiloya takan bile biri degildimm bi arkadasım 90 kiloyla kaldı hamile o kişiden kişiye değişiyor sadece öyle düşünbelkide ben kilodan değil şekerimden kalamıyordum oda olabilir mesela genetiktende olda gene şekerim varmış haberim yokmuş yanii bende herşey acaba o acaba bumu diyorum hep senin gibi kilodanda oluyo kimisi mesela tabiikii kimisininkide başka bi sebepten olmuyor bide derlerdi bana kafadan atıcaksın diye gerçekten o ay biraz düşüncem vardı ama afedersin eşimle ilişkiye ben çocuk olarak değil zevk olarak baktım hep oda olabilirHenüz hamile değilim hanımlar hamile kalmaya çabalıyorum 1.67 Boy 80 kiloyum her zaman kilo problemi olan biriydim zaten evlenmeden önce diyet yaptım 65 kiloyla evlendim yeni evlilikti pandemiydi derken verdiğim kiloları aldım yaz gelmeden bir diyet daha yaptım vermiştim 77 yi gördüm ama şimdi gene almaya başladım ve hamile kalmayı düşünüyorum bu beni korkutuyor tabiki vermek için çabalamaya başladım gene diyetisyen listem var ona başladım bugün hamileliğimde kilom problem olur mu? tecrübeli annelerden fikir almak istedimJou ASSOSyal Migrenben Tiniminimavihanim ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar.
Evet kuzum demiştin yürüyüşe de başladım ben düşünmüyorum ama kilo beni korkutuyor işte insülin direncim falan yok tüm değerler güzel kan tahlili yaptırmıştım kimyasal geçirdiğim ay inşallah vericem az yemeye gayret edicemAaaayok kızzz kilodan niye olsunn kii bende kilodan değil diyordum ama ben sadece biliyorsun eylül ayında yürüyüş yaptım hani tüpe başlıcam diye veriyin dedim doktorum bile kilo alma diyor ben hic kiloya takan bile biri degildimm bi arkadasım 90 kiloyla kaldı hamile o kişiden kişiye değişiyor sadece öyle düşünbelkide ben kilodan değil şekerimden kalamıyordum oda olabilir mesela genetiktende olda gene şekerim varmış haberim yokmuş yanii bende herşey acaba o acaba bumu diyorum hep senin gibi kilodanda oluyo kimisi mesela tabiikii kimisininkide başka bi sebepten olmuyor bide derlerdi bana kafadan atıcaksın diye gerçekten o ay biraz düşüncem vardı ama afedersin eşimle ilişkiye ben çocuk olarak değil zevk olarak baktım hep oda olabilir
Canım bende hayatım boyunca kilo problemiyle savaştım. Tahmin edersin ki hep diyetteyimHenüz hamile değilim hanımlar hamile kalmaya çabalıyorum 1.67 Boy 80 kiloyum her zaman kilo problemi olan biriydim zaten evlenmeden önce diyet yaptım 65 kiloyla evlendim yeni evlilikti pandemiydi derken verdiğim kiloları aldım yaz gelmeden bir diyet daha yaptım vermiştim 77 yi gördüm ama şimdi gene almaya başladım ve hamile kalmayı düşünüyorum bu beni korkutuyor tabiki vermek için çabalamaya başladım gene diyetisyen listem var ona başladım bugün hamileliğimde kilom problem olur mu? tecrübeli annelerden fikir almak istedimJou ASSOSyal Migrenben Tiniminimavihanim ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar.
Kuzum içime su serptin resmenCanım bende hayatım boyunca kilo problemiyle savaştım. Tahmin edersin ki hep diyetteyimbüyük kızıma 85 gibi yüksek rakamla hamile kaldım. Dr hamur işini falan yasaklamıştı. Doğuma kadar çok fazla almadım. Daha sonra emzirme dönrminde de yememe dikkat ettim iki sene içinde spor yapmadan 75 e düştüm.
2. Kızıma 75 le hamile kaldım . İlk aylar 72 ye düştüm sonra almaya başladım ama yine dikkat ettim yememe kaçla doğum yaptım bilmiyorum çünkü tartılmadım. Doğumdan sonra düzgün bi loğusalık geçiremedim malesef kızım küvözde kaldı falan... onun dışında hep dikkat ettim yememe. Öğünümün birine yulaf ekledim. Ekmek yemedim porsiyonlarımı küçülttüm. Yapabildiğim kadar plates leslie yaptım ve 1 senede 75 e geri döndüm
Kısacası kiloyu problem etme. Öğününğn birine yulaf ekle bolca kuru meyve koy içine bol tarçın dök ye. Ekmek hamur işi ,abur cubur yeme,3 litre su iç ,porsiyonlarını azalt doymadan kalk. Etkisini göreceksin
Yulafı da öneririm canım ,bi de doymadan kalkKuzum içime su serptin resmenilkokul zamanımdan beri kiloyla savaşıyorum resmen hep iç geçiririm ne vardı allahım zayıf olsam derim hep dikkat etmek insanı yoruyor gerçekten Şimdi de dikkat etmeye başladım gene korkum hamilelikte şeker vs çıkmasından hamurişinden uzak duruyorum zaten abur cubur da tüketmiyorum öyle aman aman ama kesiyorum bugünden sonra yürüyüşte yaparsam veririm bence benim şuan için kilo almamın sebebi ecden çalışıyorduk evde hareket ediyordum iş vs yapıyordum ofiste tüm gün oturuyorum işe gidip gelirken de araca biniyorum maksimum 10 dakika yürüyorum araca binmek için bence hareketsizlik sıkıntım daha dikkat ederek yürüyüşle çözeceğim inşallah su tüketiminde sıkıntım yok onu içiyorum.