Hamilelikte Kilo Vermek

freudyenpsk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
1.475
5.433
158
Hanımlar öncelikle merhaba, normalde bugün regl günümdü. Dün tahlil yaptık, beta değerim 38 çıktı. Pazartesi doktora randevu aldım. Şuan normalde regl olmamanın verdiği şişkinlikle birliklte 72 kiloyum. Boyum 168. Zaten bi diyet sürecine başlamıştım. Ben en azından 6 ay sonunda bu kiloda olmak istiyorum. Bu süreçte sağlıklı beslenip abur cuburdan uzak durarak kilo vermem mümkün mü? Aranızda ilk 3 ay kilo veren oldu mu?

Ben 55le hamile kaldım ona ragmen ilk beş ay sadece 2kg aldım
Ve yiyordumda
Gebelikte saglıklı beslenerek kilo verme değil ama kilonuzu koruma yapabilirsiniz
Diyetisyen eşliğinde tabi

Regli geçmemiş ki daha bu günmüş :))
3 gun gecikti benim ben daha test bile yapmadım
Gebelikte kilo vermek ve bebeğe zarar vermemek gerçekten var mı? Benim cahilligim demek..
Şahsen ben korkardım..aynı şekilde kilo vermeye uğraşıyordum bende 2 kilo verdim ama hamilelik ihtimali ile bıraktım diyeti..
Size başarılar konuyu takip edeceğim

böbrek sancısı için acile gittim, doktor gebelik var mı röntgene göndereceğim dedi bende emin değilim deyince test yaptılar, özellikle gelişen bir süreç değildi. Gebelikte zaten ilk 3 ay annenin ekstra kalori almasına bile gerek yok araştırdığım kadarıyla. Ben sağlıklı beslenip her zaman yaptığım sporumu yaparak daha zinde bi süreç geçirmek istiyorum nasip olursa.

Benzer durumdayım. Dün doktorum gebelikte ilk 3 ayda bebeğin annenin beslenmesinden etkilenmediğini, diyetisyen eşliğinde kilo vereceğimi, hatta akabinde de diyetisyen eşliğinde beslenirsen seni zayıflatıp, bebeği geliştirecek şekilde kilo aldıracağını, doğumla birlikte aldığın kiloyu verebileceğini söyledi.

Normalde de diyetisyen eşliğinde zayıflıyordum. Bugün diyetisyenimle rutin randevum vardı zaten. Telefonla ön bilgi verdim, ona göre bu haftalık programı belirleyeceğiz. Avantajım, diyetisyenimin gebelik ve emziren annelerde de tecrübesinin olması.

aynen aynen. Zaten biraz araştırmıştım bende bu şekilde olacağını düşünüyordum. Bir uzmandan destek almayı planlıyorum bende. Umarım sağlıkla atlatırız bu süreci.

aynen aynen. Zaten biraz araştırmıştım bende bu şekilde olacağını düşünüyordum. Bir uzmandan destek almayı planlıyorum bende. Umarım sağlıkla atlatırız bu süreci.

Amin, inşallah. En önemli kural 3 ayda bir gram bile almamak, hatta vermek. Günde en az 3 litre su içmekmiş.

Aaaa cidden çok şaşırdım..yeni birşey daha öğrendim.
Ben çevreme hamileyim diyet yapıyorum desem Dr kontrolünde beni kötü anne ilan ederler.
Evlendikten sonra 6 ay içinde 5 kg aldım.
Bunu vermek için uğraşıyordum gebelik ihtimali çıktı.
Kilo almaya çok müsait bünyem gebelik sonunda 20-30 kg alsam şaşırmam..
İlk 3 ay bilhassa mühim diyorlar güzel beslen diyorlar..
Anadolu yakasında iyi bi Dr bulmalı bu konuda da yönlendirecek demek..
Çünkü ben kilodan nefret ediyorum..hiç yakışmıyor bana

Aksine, ilk 3 ay beslenmenin bebekle hiç alakası yok. Allah'ın lutfu diyorum. Resmen gebe olduğunu geç öğrenen kişilerin yedikleri içtikleri yüzünden bebeğe bir şey olmasın diye kendi korumasına almış.
Altunizade Acıbadem Hastanesindeki bir profesöre gidiyorum ben. Geçen gebeliğimde çok memnun kalmıştım. Diyetisyenim de Akasya AVM Kule'de.

Amin, inşallah. En önemli kural 3 ayda bir gram bile almamak, hatta vermek. Günde en az 3 litre su içmekmiş.
Benimde hedefim şuan bu. Zaten her gün 3 litre su içiyorum. Sabah 2 yumurta peynir zeytin domates tam buğday ekmek. Arada kuru meyve ceviz. Birde akşam evde ne piserse o. Ve en son yine kuru veya yaş meyve aksam çayın yanina. Benim planım bu şekilde hem günlük 1500 kaloriyi tamamlamak hemde süreci en azından mutlu olarak kapatmak

Ilk 3 ay hatta 4 5 aya kadar anne bebek için eksta 100 kalori alması gerek. Onun dışında normal rutine devam edebilir. Teyzem geçen yıl doğum yaptı. 12 Kilo verdi 69 ile hamile kaldı 57 ile doğuma girdi bebek 3 kg doğdu. Çok şükür sağlıklıydi. Yani olağan şeyler bunlar

İlk 3 ayda hiç kilo almadım 63.7 ile hamile kaldım 63.4 oldum. 12. Haftada düşük tehlikesi geçirdim 20 gün yattım 60 kiloya düştüm. Bebek gelişiminde sorun olmadı hiç. Verilebiliyor tabi akşam yemeğini çorba ve meyve ile geçir. Karbanhidrattan uzak dur. Kahvaltıda muhakkak söğüş ye. Yanında yağsız kaşarlı tost ye. Kaşar bebeğe de yarıyor. Günde en az 2.5 lt su iç takip için uygulamalar var oradan takip et içtiğin suyu. Her gün en az 5000 adım at.

aa maşallah. benimde düzenim bu şuan, sabah yumurta peynir ve domates yeşillik. öğlen yemiyorum bi ölçü leblebi ve meyve ile geçiyorum akşam ise mevcut yemekten yine ölçülü yiyorum. Umarım bende de işe yarar

Öğlen yememen hata bence
Öğlen yediğini akşama kadar yakarsın ama akşam yediğin yağ deposu olur. Bir de ızgara tercih et balık et vs. Fırında pişir en kötü

Öğlen yememen hata bence
Öğlen yediğini akşama kadar yakarsın ama akşam yediğin yağ deposu olur. Bir de ızgara tercih et balık et vs. Fırında pişir en kötü
öğlen okulda olduğum için yiyemiyorum. 2de işim bitiyor eve dönünce saat 3ü buluyor ee akşam yemeği 5 gibi olduğu için bende ara öğün yapıyorum. Eğer öğün yersem bu sefer akşamda tıkanma yaşanacak çünkü

Arkadaslar kilolu hamile kalanlar var mı 7 aylık kızımı kaybettim 4 ay önce baya psikolojik durumlar yaşadım hamilelik kilolarımı veremedim şimdi birdaha denemek istiyoruz kilo fazlalığım var acaba bişi olur mu doktorum hemen istediğinde kal demişti ama hiç bilmiyorum

Kaç kilosunuz? Belirli bir kilonun üstü genelde pek iyi değil diyor doktorlar fakar doktorunuz öyle söylemişse onu dinleyin siz.

Merhaba hanimlar. Ben de ikinci evliliğimi yaptim. 8 ayda 15 kg aldim ve 72 kg ile hamile kaldim. Daha 1 aylik:)
Bu 3. Dogum olacak insallah
Aralikli oruca başladım gebe olduğumu öğrendiğim gün. 4. Günüm bugün.
Ilk 3 ay bebek koruma altında oldugu için bu zaman zarfinda verebildiğim kadar vermeyi daha sonra da sağlıklı beslenmeye devam etmeyi düşünüyorum.
Daha once aralıklı oruçla 2,5 ayda 15 kg vermistim. Tabii sifir şeker ve sıfır un seklinde.

Muhtemelen istikrarli olursam 14 kg kadar kesin veririm diye düşünüyorum.

Bakalim... :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…