Hamilelikte kilo vermek mümkün mü?

kirikkalp33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2024
24
-7
30
Selam kızlar

Hayatımın en kilolu döneminde plansız hamile kaldım, yetmezmiş gibi iştahım inanılmaz açıldı, 6+4 şu anda , şimdi diyetisyene gitsem doğuma kadar kilo vermem mümkün olur mu?
Bu tarz bir gebelik yaşayan ya da bunu başaran varsa tecrübelerini paylaşabilir mi

Doktorun hesabına göre her hafta yarım kilo verirsem doğuma -3 kilo ile gidebilirmişim yani kilo vermek mümkün sadece ben nasılsa 2 canlıyım diyip o gaflete düşme

Bir diyetisyen arkadaşım sıkı diyetle 3 haftada 3 kilo falan gider dediğinde ben şok oldum, ee hamilesin 3 kilo çok iyi bile dedi benim zaten 15 kilo fazlam var gözüm acayip korktu, şimdiden bunalıma girdim ama yazdığın çok hoşuma gitti iyi motivasyon

Mümkün. Aşırı yenilmediği sürece kilo alındığını da düşünmüyorum. Ben ilk gebelikte 3 ayda 10 kilo verdim, 2.’de 5. aya kadar aynı kiloyla devam ettim ama ikisinde de +20 kiloyla doğuma gittim çünkü çok abartılı yiyordum. O 20’nin 10’u kolaylıkla gitti çünkü gebelik sebepliydi. Yatmadan önce tatlı, gece uyanıp tost, sabahın ilk ışıklarıyla tekrar tatlı yenilmezse veriliyor sanırım

çok yüksek kiloyla hamile kalındığında bir uzman eşliğinde ilerleyince verenler var. Siz kaç kilosunuz ?

Ben hamile kaldığımda 89 kiloydum. Şu an 19 haftalık hamileyim. Güncel kilom 83 civarı. İlk 4 ay çok fazla bulantı ve iştahsızlık sorunu yaşadım. Şükür daha yeni yeni geçmeye başladı. Doktorum bana kesinlikle 10 kiloyu geçme dedi. Tansiyon, şeker vs ihtimali için. Bu da beni korkuttu açıkçası. Canım çekse de sağlıksız şeyler paketli gıdalar, beyaz ekmek, tatlı vs tüketmiyorum çünkü tırsıyorum hem bebek için hem kendim için. Ama sonuç olarak evet verebiliyorsun. Bebeğim de sağlıklı çok şükür. Şu an kilomu sabit tutmaya çalışıyorum yeterince kiloluyum zaten. Bebek büyüsün ben bir yandan zayıflayayım diye.

80 kiloyum 171 boy, söyle bir durum var doktora gittim 3 hafta önce ama iştahım çok açık o da ilk üç ayda anca 3 kilo gider gerisi de sabitleriz deyince sanırım biraz motivemde düştü, şimdi listeye uyacağım da biraz motive etmeliyim kendimi, verenler varsa motive olurum dedim

Çok sevindim, darısı başıma inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebislerimizi :) benim ne bulantı var ne kusma , olsa belki biraz frenlemis olurdum bende şeker tansiyondan korkuyorum açıkçası, yarından itibaren tutacağım kendimi motive oldum

Birde kolejen kullanan var mı aranızda? Hamilikte uygun mudur? Nette bazı yerlerde çok faydalı yazıyor, bazı yerlerde kullanılmamalı kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…