hamilelikte kilo kontrolü

yaa kizlarrr benin bebisim 24 haftalik 3 günlük. hareket ettigini hissediyorum kendim ama disardan herhangi biri daha hissedemiyor. mesela hareket ettigi anda esim elini karnima koyar ama hissedemiyor. oysa ben bebisimin oynadigini hissediyorum! sizce normalmi bu? ilk bebegim ve ciinsiyeti kiz :)

Duygu Seninki kız ya dalgalaniyordur benin esım falan hissediyo oğlan bizimki benim yengende kıza hamile tekme atmadini kibar kibar oynuyormuş bı tanede oğlu var onda da farkliymis

Duygu Seninki kız ya dalgalaniyordur benin esım falan hissediyo oğlan bizimki benim yengende kıza hamile tekme atmadini kibar kibar oynuyormuş bı tanede oğlu var onda da farkliymis

Herkeste farklı oluyor bence.Benimki kız dalgasıda,tekmeside dönmeside herşeyi dışardan belli oluyor elimizi koyunca çok şükür.Herkes hisseder bu duyguyu yakın zamanda inş.

Evet haklısın canım dikkat edince kilo alımı yavaşlıyor gerçektende.Akşamları yarım saatde olsa eşimle yürüyüş yapıyorum 2 günde bir 20 dk yada yarım saat pilates yapıyorum.Yediklerime çok dikkat etmiyorum herşeyden yiyorum ama miktarını az tutuyorum.Akşamları 6 dan sonra acıkırsam sadece meyve yiyorum mandalina o kadar.Ve daha aktif olmaya çalışıyorum mümkün olduğunca.3 haftada 3 kilo almıştım birden.Şimdi ise 3 haftada 500 gr -1 kilo arası aldım sadece.Yani herşeyden kısmayın yiyin ama tadımlık ve bol hareket edin ama yormadan.Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum yada çalışcam.Hedefim en fazla 10 kiloyla doğuma girmek.Hatta daha az la bile girersem çok sevinirim.Ama az alcam diyede zorlamıycam kendimi.Doğumda 5 kilo gidiyormuş sadece.Geri kalan kilolarıda yavaş yavaş veririz inş.

vereliniortak

bende bugün 21. haftamdayım kızlar hamile kalmadan önce 56 kilodum şimdi şgecen ay 58.5 tim 1 ayda 1 kilo almşm 59.5 im şu an toplam olarak 5.ayımdayım3.5 kilo aldm hamilelikte ilk aylar 4 kilo vermiştim bacakalrım inceldi o kilo göbeğime geri geldi:):) göbişim çıkmaya başladı artık ama herkes anlamıo tabi hamile olduğumuzemuszemus bide kızlar bol bol yağlanın benm göğüslerim 1 beden büyüdü zaten daha öncde büyümştü şimdi göğsümü kaldırınca kırmızılıklar gördüm yani çatlamş ince çizgiler ama doğmdan snra çatlak rengni alıcak göbekte henüz yok

şu anda kavurmalı kaşarlı tost yiyom ...imdat...

taa 2008 yılında yazılmış bu mesaj ama dayanamadım vallahi kusura bakmayın.
Afiyet olsun güzel arkadaşım ama bunu buraya yazmak ne kadar doğru. Gebelik topiğinde,ilk aylarında olan aşeren bir çok gebe varken. Üstelik bunu yiyemeyecek de bir sürü insan varken..
Biraz dikkat!

ben bulantısı ile olmayan şanslı hamilelerdenim sadece 5-6 gün oldu oda kusma olmadan...kendimi hiç kısmadan yiyorum ama hamurişi kesinlikle yok...şu an 17 haftalık hamileyim 52.5 başladım 55 kiloyum.iştahlıyım sık sık yemek yiyorum ve acıkıyorum.açıktıgımda da dünyayı tanımıyorum hemen yemek yemek istiyorum...umarım 12 kilodan fazla almadan doğuma kadar götürürüm...

kizlar ben 16 hafdalik hamileyim 4 kilo almis bulunuyorum cok mu fazla acaba,dikkat etmeye calisiyorum arada kacamaklarimda olmuyo deil bundan sonra dahada dikkat edicem

bende 20+5 haftalık hamıleyım 75 kılo ile hamile kaldım suanda 78,5.dikkat etmeye calısıyorum bakalım daha ne kadar alacağim.

bende 17+4 gunluk hamıleyım 4 kılo aldım ayda bır kılo alıyorum valla acıktımı gozum hıc bısey gormuyo yaaa ınsallah abartmadan tamamlarım korktum sımdı.

21 haftada
4.5----5 kilo kadar aldım
ilk zamanlar fazla kaçırdım ama son 2 aydır dikkat ediyorum

25/09/2010 11:48

ABD'nin saygın dergisi Time, anne karnında geçirilen dokuz ayın hayatınızı nasıl etkilediği konusunu bu hafta kapağına taşıdı.

Bu alandaki ilk kez Southampton Üniversitesi’nden Prof. David Barker tarafından atılmıştı. İngiliz bilimadamı bu durumun ‘hamilelik döneminde yetersiz beslenme’yle bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. Harvard Üniversitesi’nde yapılan ve kilolu kadınların çocuklarının da kilolu olma riskinin yüksek olduğunu gösteren araştırma Barker’ın tezlerini destekledi. Time dergisine konuşan uzmanlara göre, şimdiye kadar insan kişiliğini hep genlerin, kalıtsal özelliklerin, ve hayatta yapılan tercihlerin etkilediği belirtilirdi, ancak şimdi bilim dünyası fetus halinde anne karnında geçirilen sürenin de karakterin oluşmasında büyük etkisi olduğuna inanıyor. Uzmanlara göre bebeğin anne karnında aldığı besinler, toksinler, ilaçlar, maruz kaldığı enfeksiyonlar, annenin psikolojik durumu nedeniyle salgıladığı hormonlar, annenin genel sağlığı gelecekte nasıl bir insan olacağını temelden etkiliyor. Beynin çalışması, organların birbiriyle uyumu bu koşullardan etkilenerek şekilleniyor. Hatta son 10 yılda giderek artan araştırmalar gösteriyor ki kanser, kalp hastalığı, alerji, astom, hipertansiyon, diyabet, obezite, zihinsel bozukluklarla ilgili riskler bu 9 aylık süreçte ortaya çıkıyor. Hatta bazı uzmanlara göre anne karnındaki koşullar zeka, öfke gibi özellikleri bile belirlemekte etkili. Anne karnında geçirilen dönem hastalıklar üzerinde şu etkileri gösteriyor:

Kalp hastalığı: Düşük kiloda doğanların kalp hastalığı riski yüksek. Yetersiz besin alan fetus, besinleri kalpten önce beynin gelişmesi için kullanıyor. Kalp eksik gelişiyor.

Obezite: Kilolu annenin çocuklarının kilolu olma olasılığı yüksek.

Diyabet: Diyabetli annelerin kandaki yüksek şekeri fetusun metabolizmasını bozuyor ve bebekte de bu hastalık gelişiyor.

Şizofreni: Aşırı stresli ya da açlık çeken hamilelerin bebeklerinde sinir sistemi gelişemiyor. İleri yaşlarda şizofreni olması riski yüksek. (Vatan)alıntıdır

bende 17+4 gunluk hamıleyım 4 kılo aldım ayda bır kılo alıyorum valla acıktımı gozum hıc bısey gormuyo yaaa ınsallah abartmadan tamamlarım korktum sımdı.

merhaba bende 17+4 günlük hamileleyim bende 4 kilo aldımm kendimi frenlemeye çalışıyorum ama pek beceremiyorum ya

son haftamdayım 53 kilo ile hamiLe kaldım suan 61 - 61.5 arası birseyim. doğumdan sonra kilo verememekten korkuyorum o yüzden dikkat ettim sürekli son 3 haftada etmedm sadece ondada son 2 kiloyu aldım. anlıyacağınız sadece bi göbişim var

kızlar yaa 65 kıloyla hamile kaldım.suan da 71 kıloyum.20 haftalık hamıleyım bıraz fazla kılo aldım galıba dahada kılo almak istemıyorum ama yemedende duramıyorum iştahımda öyle bi acıldıki ağzım hiç boş durmuyo.cok da düzenli beslenmıyorum aslında abur cuburda yıyorum ondan olabılırmı acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…