- 25 Ocak 2023
- 701
- 290
Merhaba arkadaşlar hamileliğime 89 kg ile başladım sanırım tam hatırlamıyorum iki üç kilo düşük de olabilir. Boy 1.80 . 5. Aya kadar sürekli kusma yemek yiyememe stres rahatsızlıklar yaşadım . 5. Aydan sonra yavaş yavaş yemem içmem düzeldi fakat ara ara istahsizliklar devam etti kusmalar da. 32 haftadayim sanırım doktora göre 2 hafta ileri gösteriyor. Kafam karisti bu yönden . Konuya gelecek olursam 27. Haftam da 88 kg olmuştum 29 da 85 e düştüm 32 de 88 kg oldum tekrardan . Aile hekimim kan testlerimi vs yapıyor kontrole de gidiyorum düzenli olarak . Bebek kilo alıyor gelisiminde sorun yok hatta iri olabilir dedi doktor. 4 kg kadar dogurabilirsin dedi genetik olarak bebeğin buyuk olabilir bir sorun gözükmüyor dedi . Herkes yüzün zayıf sen kilo almıyorsun vs demeye başladı . Hatta aile hekimim de kontrole gittiğim hemşire 85 e düştüğümü gorunce kilo vermemelisin dedi. Kadın doğum doktoruma söyledim endişelenecek bir durum yok dedi manken gibi dogurursun işte dedi sakinleştirmeye çalıştı .hamilelikte benim gibi olan var mı acaba arkadaslar . Normal mi tecrubelerinize ihtiyacım var gebelikten mi bilmiyorum kaygım arttı bende mi bı sorun var acaba diye. Bir de sürekli reflü sorunu yaşıyorum küçük dilimin ucu beyaz oluyor sonra geçiyor bademciklerim boğazım açıyor geçmiyor ateş vs yok ama . Sürekli mide yanması acı su kusmalar devam ediyo hatta arttı . Reflü yapar mı bunu . Bebeğin boyu 44 cm şu an kg 2 kgdan birazcik fazla gram olarak tam hatırlamıyorum ultrason kagidina bakmam.gerek . Sürekli hareket halindeyim acaba o yüzden mi kilo almıyorum ?