Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sende demi şeker yuksek yoksa :/ tam bugday ekmegi aliyorum ben ama onda bile tuketimim cok sinirli insulin kullanmak istemiyorumkatkı maddeli ürünler paketli ve işlenmiş gıdaların ( paketli olan herşey çikolata dahil ) her türlüsü yasak
beyaz ekmek pirinç makarna vb yasak
bitki çayları yasak
hamur işi yasak
kızartmalar yasak
ben polikistik overim insülin direncim var gebelik şekerine çevirmemesi için herşey yasak :)sende demi şeker yuksek yoksa :/ tam bugday ekmegi aliyorum ben
bende ayni insulin direncim varben polikistik overim insülin direncim var gebelik şekerine çevirmemesi için herşey yasak :)
bana tam buğday da yasak. Siyez ekmeği alıyorum :)
canım ben bursada yaşıyorum besaş ekmek var ekmekleri doğal güzel baya . siyez de en kaliteli buğdaydan yapılan ekmek. Günde 4 dilime izin var ben en fazla 2/3 dilim yiyorum tok tutuyor. Karbonhidrattan değildir o ya kuru meyve tüketiyormusun. günde bir avuç cevizle gün kurusu yiyorum şeker ihtiyacım ordan alıyorum. Toz şekeri birkaç yıl önce bıraktım. Tuzu az yemen gerek yağı da sızma zeytin yağı kullanmalısın. Meyveden doğal şeker almalısın muz kivi yemen gerek. yoğurt yemen gerek ev yoğurd . Ben bu şekilde hiç açlık hissetmiyorum . yoğurdumu kendim mayalıyorum. benim tek sıkıntım su içmemekti bebeğin suyu biraz az deyince doktor şimdi suyum da ölçülü almaya başladım.bende ayni insulin direncim varpkoyum. glifor kullanmiyordum hareket ederek idare ediyorum sekeri.
hipotiroidi de cikti tiroid ilav iciyorum. netten bi doktora sordum karabugday ekmegi al dedi. siyezle ayni şey mi firinda bulabiliyomusunuz yoksa paketli mi aliyosunjz bana biraz yardimci olurmusunuz kendimi ac hissediyorum acaba az mi aliyorum karbonhidrat basim cok agriyor ama evde hep yattigim icin hareketim kisitli oldugundan karbonhidrat az aliyorum zaten bulantidan fazla bisi yitemiyorum
yogurdu dogal biyer var ordan tekli kucuk paketlerde aliyor esim onu yiyorum muzdan glisemik indeksi yuksek diye kaciniyordum ama buhafta yemeye basladim ceviz findik badem yuketiyorum aralarda maden suyu da aynen arada icim yaninca iciyorum ekmegi cok az yiyorum hep yatiyorum ya mesela az once fasulye yemegi yedim yaninda yogurr ve yesillik tukettim cunku haftasonu 4 kucuk dilim borek yemistim farkli ogunlerde ekmek niyetine.canım ben bursada yaşıyorum besaş ekmek var ekmekleri doğal güzel baya . siyez de en kaliteli buğdaydan yapılan ekmek. Günde 4 dilime izin var ben en fazla 2/3 dilim yiyorum tok tutuyor. Karbonhidrattan değildir o ya kuru meyve tüketiyormusun. günde bir avuç cevizle gün kurusu yiyorum şeker ihtiyacım ordan alıyorum. Toz şekeri birkaç yıl önce bıraktım. Tuzu az yemen gerek yağı da sızma zeytin yağı kullanmalısın. Meyveden doğal şeker almalısın muz kivi yemen gerek. yoğurt yemen gerek ev yoğurd . Ben bu şekilde hiç açlık hissetmiyorum . yoğurdumu kendim mayalıyorum. benim tek sıkıntım su içmemekti bebeğin suyu biraz az deyince doktor şimdi suyum da ölçülü almaya başladım.
her sabah haşlanımş yumurta bir taneydi 2 oldu. Damla maden suyu alıyorum günde birdi 2 içiyorum artık. Suyu 2 buçuk litre içmeye bugün başladım
sorunun baş ağrısı mı kaç gündür evam ediyor hamileliğin kaç haftalıkyogurdu dogal biyer var ordan tekli kucuk paketlerde aliyor esim onu yiyorum muzdan glisemik indeksi yuksek diye kaciniyordum ama buhafta yemeye basladim ceviz findik badem yuketiyorum aralarda maden suyu da aynen arada icim yaninca iciyorum ekmegi cok az yiyorum hep yatiyorum ya mesela az once fasulye yemegi yedim yaninda yogurr ve yesillik tukettim cunku haftasonu 4 kucuk dilim borek yemistim farkli ogunlerde ekmek niyetine.
siyezin bulgurunu kullaniyodum eskiden. eşime sorayim bulabilirse ondan alsin. nette prof metin ozata karabugday ekmegi al demisti bana tiroid sonuclarimi yazinca ama onu da her saat bulamiyoruz firinda ben eskiden diyetyapmistim ondaki bas agrisinin aynisi oluyo şuan ordan anliyoeum yeterli gelmiyor galiba yediklerim
guzel yapabildigim tek ogun kahvalti yumurta bazen hasliyorum buhafta tavada cekto 2 tane kirdim zeytinyagiyla tuzsuz . yaninda yesillik peynir zeytin acik cay az ekmek
sonrasi bulantilar basliyor ve basagrisi eşim pisiriyor bisiler de Allahtan onla idare ediyorum. yemek piserken yatakodasina kaciyorum oguruyorum kokudan o sogan kokusu o pisen yemek kokusu beni benden aliyor
basindan beri var basagrisi mide bulantisi 7. hafta bitmek uzere . suanda mutfaga giremedigim icin o yogurtla idare ediyorum icinde koruyucu madde yok yogurdun tabi ev yogurdu yerini tutamazsorunun baş ağrısı mı kaç gündür evam ediyor hamileliğin kaç haftalık
bi ara bende e oldu baş ağrısı kafamı duvara vurasım geliyordu o derece 13 hafta falandı galiba kendi kendine geçti. Kansızlıktan olabilir diye okumuştum zaten kan hapına başladık geçti o zamanlar
pakete girdiyse hazır yoğurttur o kendin mayala canım doktorum hazır yoğurdun hiçbir faydası yok diyor. ben çalışıyorum hafta 1 kez 5 kilo sütten yoğrudumu mayalarım yemeğimi kendim pişirir getirirm iş yerine
Ya ben konudan alakasız bişey sormak istiyorum size :) bende şu an 18 haftalık hamileyim. İlk gebeliğim. Fakat bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum. Normal midir, siz hissediyo musunuz?ben polikistik overim insülin direncim var gebelik şekerine çevirmemesi için herşey yasak :)
bana tam buğday da yasak. Siyez ekmeği alıyorum :)
Benim de ilk gebelim ben de hissetmiyorum acele etme 22 23 haftaya kadar hissetmek için zaman varYa ben konudan alakasız bişey sormak istiyorum size :) bende şu an 18 haftalık hamileyim. İlk gebeliğim. Fakat bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum. Normal midir, siz hissediyo musunuz?
Allah yardımcın olsun canım işin çok zor o zamanbasindan beri var basagrisi mide bulantisi 7. hafta bitmek uzere . suanda mutfaga giremedigim icin o yogurtla idare ediyorum icinde koruyucu madde yok yogurdun tabi ev yogurdu yerini tutamaz
tansiyon mu oynuyor bilemiyorum fenalardayim bulantiyla beraber sekerli hamurli bisiler yesem rahatlicam sanki
Ne kaldı geriye...katkı maddeli ürünler paketli ve işlenmiş gıdaların ( paketli olan herşey çikolata dahil ) her türlüsü yasak
beyaz ekmek pirinç makarna vb yasak
bitki çayları yasak
hamur işi yasak
kızartmalar yasak
aynen boyle hissediyorum sevdigim hersey yasakNe kaldı geriye...![]()
Allah yardımcınız olsun.aynen boyle hissediyorum sevdigim hersey yasak
doktora diyemedim ben işte böyle düşündüm ama :)Ne kaldı geriye...![]()
Ne kaldı geriye...![]()
bu sabah bulantim yok esime gecen gun zarzor 2 tane patates aldirmistim. ekmek yerine o patatesten birini kizartayim demistim . patates curukmus. heryeri simsiyah. digeri de ayni. yemege de konmaz yani. tum yaramazlik hayallerim suya dustu . artik patatesi ruyamda zor gorurumdoktora diyemedim ben işte böyle düşündüm ama :)
Patates nişastalı ve bol karbonhidratlı ya belki de böyle olması iyi olmuştur.bu sabah bulantim yok esime gecen gun zarzor 2 tane patates aldirmistim. ekmek yerine o patatesten birini kizartayim demistim . patates curukmus. heryeri simsiyah. digeri de ayni. yemege de konmaz yani. tum yaramazlik hayallerim suya dustu . artik patatesi ruyamda zor gorurum