Hamilelikte kedii

Deniz Devrim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
1
0
26
Herkese merhaba
Günlerdir içimi kemiren bir derdimi paylaşmak istiyorum sizinle, 1 ay önce kedi sahiplenmiştim bu ay ise hamile kaldığımı öğrendim içimde çok büyük bir panik var.
Kedim yavru henüz 3 aylık, arkadaşım 6 ay kadar önce sokaktan kedi sahiplendi, sahiplendindikleri kedide hamileymiş doğurduktan sonrada yavrulardan birini ben aldım yani kedim evde doğdu doğduğundan beri dışarısıyla hiçbir teması olmadı, annesininde doğuma kadar aşıları yapılmıştı.
Ben ise sadece iç dış parazit yaptırabildim bir kez diğer aşılar için 1 kg mın üstünde olması gerekiyordu o yüzden mecburen bekledim.
Şimdi ise hamile olduğumu öğrendim korktuğum etkenler var. Kediyi sahiplenmeden önce toksoplazma testi yaptırmıştım ıgm negatif ıgg ise pozitif çıkmıştı yani daha önce toksoplazma geçirmişim. Acaba bundan farklı bulaşlar hastalıklar bebeğimi yada beni etkileyecek sorunlar olur mu ? Kedimdende asla vazgeçmek istemiyorum ama tükürüğünden tüyünden herşeyden panik oluyorum şuan bilen biri beni rahatlatabilir mi acaba

Eklentiler

• IMG_6851.png
    101,8 KB · Görüntüleme: 28
Panik olmayın. Aşı takvimine göre aşılarının zamanında yapıldığından emin olun bu çok önemli.
Diğer konu da dışkısıyla temas etmeniz ve sonrasını bunu ağız yoluyla bünyenize almanız gerekiyor ki bu da çok zor. Kedinizin kumunu yine de gebelik sürecinde eşiniz değiştirsin.
Son olarak daha önce geçirmişsiniz o yüzden çok daha rahat olabilirsiniz.
Benim 2 yetişkin kedim var, daha önce de geçirmemişim ama çok rahatım. Kedilerin tuvaletini temizlemiyorum hijyene de dikkat edildiği sürece bir şey olmaz.

Kedınıze sıra gelene kadar kapabılecegınız korunmanız gereken milyon enfeksiyon
ve
haşır neşir olma ihtimalinizin yuksek olduğu on hastalık var( birisi vajınal enfeksıyon/mantar, idrar yolu enfeksiyonu)

Cogu karbonatlı suda bekletılmemıs sonra sirkeli suda bekletılıp durulanmamış sebze ve meyvelerden bulaşıyor parazitlerin

Once o parazıtlerden korunun kediden bulasması ıcın kakasını kumunu ellemenız lazım, ki o da aşısız ise.
Başka kediyle ve fareyle haşır neşir oluyor ise

Son düzenleme:
Gebeliğimin tamamını evde kediyle geçirdim tuvaletini eşim temizledi kendini yaladığı içinde dikkat ettim kedimle temas ettikten sonra elimi yıkadım bide ağzından burnundan öpmedim kafasından öptüm ha sonra çocuğumu benimsemedi çok mutsuzdu sahiplendirdim ama gebelikte kediyle haşır neşir olduk. Aşılarını yaptırın parazitleri yaptırın bişeycik olmaz

Daha once toxo geçirmeniz inanılmaz bir şans. Hiç korkmayın bu bağışıklık var demek o yüzden hiçbir sorum olmaz. Ayrıxa toxo kedilerden daha çok iyi yıkanmamış meyve sebzeden geçen bir hastalık. Kedinin tuvaletini temizlerken eldiven takın sonrasında da elleri guzelce yıkayın. Ben daha once toxo lu kediye baktığım halde bağısıklık cıkmadı bende kapmamışım hiç kediden virüsü. Evde evcil hayvan ile büyüyen bebeklerin bağısıklığı daha kuvvetli olur. Hiç endise etmeyin

İçin rahat olabilir. Aşılarını takip et düzenli yaptır ve tuvaletini sen temizleme yeter. Benim evimde hem kedi hem köpek vardı hamileliğim boyunca bebişim doğdu onlarla büyüyor. Bağışıklığını güçlendirdiğini düşünüyorum evde hepimiz hasta olduk bebeğime bişey olmadı çok şükür henüz 1 aylık olmasına rağmen*. Evde beslediginiz hayvanları da evladınız gibi görmeniz dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…