Hamilelikte karnımızı çatlaklardan korumak

PembeBasak

:)
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
191
141
Merhaba arkadaşlar,

Vücudum çatlamaya çok meyilli ve kuru bir cildim var. Kalçamda çatlaklar mevcut. Şimdi hamilelikte de karnım çok çatlar diye korkuyorum
(cilt tipi benim gibi kuru ve çatlamaya meyilli kişiler)
Lütfen bir ürün kullanan ve iyi sonuç almış kişiler varsa yardımcı olabilir mi??

Benim cildim de seninki gibi.... lierac fitolastil diye bir krem duymuştum burdaki kadınlardan

Huuu kuru ciltli hatunlar :) :)
herhangi bir zararı olur mu acaba.. Bir de kuru ciltlilerde etki gösteriyor mu lierac? badem yağı ve argan yağını duydum faydalımı bilmiyorum

Peki cilt tipiniz nasıl kuru mu?
daha önceden çatlak oluşumu yaşadınız mı?
Kuru-normal arası.
Ergenlikte hızlı kilo alıp vermekten oluşmuş belimde 2 çizgim var malesef ama yıllar geçtiği için beyaz ve belirsiz.
Onun haricinde hamilelikte çatlak yaşamadım.
Ben nenelerin usulü kakao yağına ve sıcağa denk gelen son 3 ayımda günde iki kez duş alıp vücudu sürekli nemli tutmaya bağlıyorum.
Sağlıklı bir şekilde zamanı geldiğinde bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

ben hamileliğimi öğrendim kayınvalidem elinde badem yağı şişeleriyle geldi bir sürü sür bunları aklına geldikçe dedi pehlivan gibi yağlandım durdum bir tane bile çatlağım olmadı çok şükür üstelik karnım çok aşırı büyüktü ama olmadı genetikte olabilir ama canım bu durum annemin de olmamış mesela hiç 2 çocuk doğurmuş

ilk hamileliğimde normal bi losyon kullandım. her gün. çatlamaktan korktum.
ikinci hamileliğimde yine losyon kullandım. bazen bademyağı kullandım. her gün olmasa da aklıma geldikçe sürdüm. özellikle karın 4 aydan sonra yavaş yavaş büyümeye başlar o zamandan itibaren
üçüncü hamileliğimde de yine bildik kremler kullandım. arkoo losyon gibi
çatlamadı

Bunlar genetik olabilir annenizde de olmamış siz de önlem almışsınız ne mutlu size
Benim annemde çok fazla çatlaklar var karnında ben de o yüzden tedirginim

Peki cilt tipiniz nedir? Bir de aklıma geldikçe sürdüm derken mesela günde bir mi yoksa daha mı fazla?

Bunlar genetik olabilir annenizde de olmamış siz de önlem almışsınız ne mutlu size
Benim annemde çok fazla çatlaklar var karnında ben de o yüzden tedirginim
o zaman araştırın en iyi kremi kullanıp en aza indirgemeye çalışın doktorunuzdan tavsiye isteyin bu konuda durumu anlatıp genelde lierac öneriyor doktorlar çokta etkili bir krem diye biliyorum

Peki cilt tipiniz nedir? Bir de aklıma geldikçe sürdüm derken mesela günde bir mi yoksa daha mı fazla?
cilt tipim kuru değildir
normal cilt
alkıma geldikçe derken . günde 1 kez sürüyordum.
bazen 2 günde 1 kez.
yani losyon elimin altında bi yerde dururdu.
görürsem günde 1 kes tüm karnıma sürerdim.
iyice emilmesini bekledikten sonra karnımı kapatırdım.
böyle 3 gebelikte de 1 tane bile çatlağım olmadı.
annemin 4 doğumu oldu. onun da yok.
2 tane kız kardeşim var. 1 er doğum yaptılar onların da çatlağı yok.
genetik olduğu da söyleniyor ama bilmiyorum.
anneniz nasıl

benim annemin de 3 çocuğu var ve karnı full çatlak genetik olma ihtimaline karşı korku sardı beni

benim annemin de 3 çocuğu var ve karnı full çatlak genetik olma ihtimaline karşı korku sardı beni
o zaman daha bi özen gösterin . çok yağlı kremler kullanın ki karın gevşesin.
bir de kesinlikle kaşımayın. kaşınır karın büyüdükçe bazen
tırnaklarınızla değil de avuç içinizle masaj yaparak kaşıntıyı atlatın.

Çok teşekkür ederim :)
ne zaman başlamalıyım kremlere?

Ben ilk hamileliğimde 23 kilo aldım ve bebe yağı kullandım hiç çatlağım olmadı. şuan 16 haftalık hamileyim ve gün içinde aklıma geldikçe argan yağı kullanıyorum. eşim Fas'tan getirmişti ordan aldığı bilgiye göre argan yağı saçlardan çok vücüda daha etkiliymiş. umarım bende de etkili olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…