hamilelikte kan pıhtılaşması ve düşük tehlikesi

balım ne güzel bebeğin geldi şimdi.kötü düşünme hiç.iyi düşünki herşey iyi olsun...

arkadaşlar merhaba bende foruma bugun üye oldum. zannederdım kı bu kan pıhtılaşması sorunu sadece bende var ama o kadar kışı bu dertten muzdarıpkı. öncelıkle hepınıze gecmış olsun.bende de faktör5 leıden eksiklıgı var benımkı homozıgot yanı en tehlıkelısı.cift taraflı gen hatasından kaynaklanıyo.2 yıldır coumadın adlı kan sulandırıcı kullanıyorum ve bu ilacı omur boyu kullanmak gerekıyo. su an bebek dusunuyoruz ve doktorumuz bana clexan iğne verdı butun hamılelığım boyunca bu ılacı kullanmam gerekıyo.su an hamıle değilim ama anne olmayı cok istıyorum. benım durumumda olan herkese acıl şifalar dılıyorum allah her kadına anne olmayı nasıp etsın inşallah:ecrin_bebek:

arkadaşlar merhaba bende foruma bugun üye oldum. zannederdım kı bu kan pıhtılaşması sorunu sadece bende var ama o kadar kışı bu dertten muzdarıpkı. öncelıkle hepınıze gecmış olsun.bende de faktör5 leıden eksiklıgı var benımkı homozıgot yanı en tehlıkelısı.cift taraflı gen hatasından kaynaklanıyo.2 yıldır coumadın adlı kan sulandırıcı kullanıyorum ve bu ilacı omur boyu kullanmak gerekıyo. su an bebek dusunuyoruz ve doktorumuz bana clexan iğne verdı butun hamılelığım boyunca bu ılacı kullanmam gerekıyo.su an hamıle değilim ama anne olmayı cok istıyorum. benım durumumda olan herkese acıl şifalar dılıyorum allah her kadına anne olmayı nasıp etsın inşallah:ecrin_bebek:

canım ben de coumadin kullanıyorum ama benim sorunum başka ben kalp kapakçık ameliyatı oldum,gebelik düşünüyorum şimdi de, ben de clexane iğnesine başladım ve 9 ay kullanıcam ama ben gebelikten önce başladım. coumadini kullanamıyoruz çünkü bebeğe zararlıymış,inşallah kısa zamanda hamile kalırız canım,Allah nasip eder inşallah herkese...:Saruboceq:

Slm . Ben de pıhtılaşma varmış daha yeni tanı konuldu. Sinan beyve asistanı ilgileniorlar. Kafama takılan şey tanı konulur konulmaz beni yatışa aldılar. Hocalarım belirli bir süre vermiyorlar biraz burdasın diyorlar. Acaba daha kaç gün burada kalırım? (Şuan 2. günümü tamamladım hastahanede ayrıca 8 haftalık hamileyim.) İğne tedavisi ve aspirin veriyorlar. Asıl sonuçlarım ayın 13-14 de çıkacakmış.

Bu konuda bir bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi teşekkurler.

Not : ilk cocugmu düşürdüm hiçbir bilgi verilmemişti bu konu hakkında. Kürtaj olurken berkant beyin hastası oldum o vesileyle devam ettim.

canım sana da cok gecmiş olsun.coumadın gercekten cok rısklı bır ılaç. kanama riski tasıyo. yanı yanlışlıkla bır yerını falan kestığınde kanama durmuyo tıbbı mudahale gerektırıyor. ben buyuzden bı defasında 2 gun hastanede yatmak zorunda kalmıstım cok dıkkat etmek gerekıyo.clexan iğneye başlayalı 1,5 ay oldu ve suan 1 aylık hamıleyım. ben cok sanslıyım kı hemen hamıle kaldım allah tum anne olmak isteyenlerın dıleğını kabul etsın ve herkese nasıp etsın .:ecrin_bebek:

ınşallah hamileliğinin sonuna kadar problemsiz gider, bebeğini de sağlıkla alırsın kucağına Berfe.
Bende de pıhtılaşma sorunu tespit edildi, 16 Martta düşük yapmıştım.
Ardından yapılan testlerde bu çıktı.
Şimdi aspirin ve folicplus kullanıyorum.
Hamile kalınca da iğne dedi doktorum, henüz bekliyorum.
Ama bu iğne kısmı düşündükçe korkutuyor beni, sen neler yaşadın, alıştın mı iğneye anlatır mısın biraz?

Tekrardan kutlar, bebeğinle birlikte sorunsuz bir hayat dilerim canım, iyi bak kendine.

canım umarım bu sefer herşey yolunda gider.strese girme sakın.sıkma kendini fazla.dua et bol bol.dinlen yorulma.aykta fazla durma.iğneni ol.bende oldum.gerçi pıhtılaşma sorunu yoktu bende ama bebeğimin kalbi durmuştu benimde alınmıştı.bu gebeliğimde önlem amaçlı oldum bende bu iğneyi.12hafta yaptım şimdi aspirine devam ediyorum.inaşllah bebişimde sorun yoktur.insan ister istemez strese giriyo.ama hep iyi olacak bu sefer herşey yolunda gidecek diyorum hep...iğneyi ben kendim vuruyordum son zamanlarda.yanma olması normal bendede oldu.olmadı zamanlarda oluyodu bazen ama çoğunlukla yanıyo ve morarıyo.bazen ağlayarak yapıyodum.ama bebişim için katlandım.
inşallah seninkide iyi olacak.faydası oluyomuş bu iğnenin çok araştırdım ben.0.4mg vuruldum ben.

canim igneden hic korkma. bend bu pihtilasma yuzunden 3 dusuk yasadim.
su an hamileyim her gun ayni saatte 04 luk igne vurunuyorum.
igneye ilk basladigim gun benimde kahverengi lekelerim oldu.
ama simdi iyiyim igneye devam ettim. allah kucagina almayi nasip etsin canim.

bol bol dua et baska yapacak hic biseyimiz yok.
allah bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin.

Teşekkürler arkadaşlar, sizlerin yazdıklarını okudukça daha az korkuyorum bu süreçten.
Dilerim hepimizin bebişleri sağlıkla gelsin, güzel günlerde büyüsün.

İnşallah hamileliğinin sonuna kadar problemsiz gider, bebeğini de sağlıkla alırsın kucağına Berfe.
Bende de pıhtılaşma sorunu tespit edildi, 16 Martta düşük yapmıştım.
Ardından yapılan testlerde bu çıktı.
Şimdi aspirin ve folicplus kullanıyorum.
Hamile kalınca da iğne dedi doktorum, henüz bekliyorum.
Ama bu iğne kısmı düşündükçe korkutuyor beni, sen neler yaşadın, alıştın mı iğneye anlatır mısın biraz?

Tekrardan kutlar, bebeğinle birlikte sorunsuz bir hayat dilerim canım, iyi bak kendine.

canım sana cok gecmiş olsun bebeğin için cok uzuldum gercekten cok zor bı durum.doktorum bana da düşük tehlıkemın olabılecegını soyledı. ama sunu sakın unutmakı düşen bebek herzaman sakat bebektır. dunyaya sağlıksız gelmesınden daha ııdır en azından. herseyın hayırlısını dılemek lazım. ben iğneyı 19 marttan berı kullanıyorum.ilk başta cok korkkuttu bu durum benı nasıl olur nasıl yaparım dıye cok dusundum bı de uzun soluklu kullnılması gereken bı ığne bılıyosun. iğneyı karından yapıyorum. iğne acıtmıyo ama içindeki ilaç bıraz yakıyo. ben artık alıştım buduruma. hele bı de bebeğimin kalp atısını duyunca herseyı unuttum. öyle guzel bır duygukı bu. onun için herseye değer. buyuyunce ona onu ne zorluklarla doğurduğumu anlatıp gururlanancağım inşalllah. :dance::dance: sende içini ferah tut ii düşünki ii olsun. kafana takılan bısey olursa sorabılırsın elımden gelenı yapmaya calışırım

kızlar bu başlığa yazmam doğru mu bilemiyorum ama, ne yapacağımı bilemiyorum, 1.5 aylık hamileyim, geçen hafta p.tesi günü kanamam oldu. doktora gittim, birsürü test yaptılar, kürtaj olacaksın dediler ve bebeğimi aldılar ama bebeğin neden düştüğünü anlayamadılar, böyle bir durumla karşılaşan var mı? Lütfen yardım edin Çok üzgünüm çoook. Kanamam olmadan 2 gün önce merdivenlerden düştüm, acaba o zaman mı öldü bebek. Çünkü doktor, sen hastaneye geldiğinde bebek karnında ölmüştü zaten dedi. Yaklaşık 1-2 gün önce bebeğin sert bir darbe almış dedi ama o zaman ben düştükten hemen sonra kanamamın olması gerekmiyor muydu??? Aklım çok karışık. Keşke düştüğümde hastaneye gitseydim senağlama. Cevaplarınızı bekliyorum.

bendede pıhtılaşma sorunu var clexan kullanıyorum vurunca bendede acı ve yanma oluyor morarıyorda ama olsun bebişler için çekilir:)))

Mrb bende yeniyim.
Berfe halan hamile misin bende çok uzun yıllardır coumadin kullanıyorum ve hamilelik düşünüyorum.
Nasıl olur bilmiyorum Çok bunaldım dr. yasakladı hamile kalmamı
Kahroluyorum hergün...
:KK43:

canım sana cok gecmiş olsun bebeğin için cok uzuldum gercekten cok zor bı durum.doktorum bana da düşük tehlıkemın olabılecegını soyledı. ama sunu sakın unutmakı düşen bebek herzaman sakat bebektır. dunyaya sağlıksız gelmesınden daha ııdır en azından. herseyın hayırlısını dılemek lazım. ben iğneyı 19 marttan berı kullanıyorum.ilk başta cok korkkuttu bu durum benı nasıl olur nasıl yaparım dıye cok dusundum bı de uzun soluklu kullnılması gereken bı ığne bılıyosun. iğneyı karından yapıyorum. iğne acıtmıyo ama içindeki ilaç bıraz yakıyo. ben artık alıştım buduruma. hele bı de bebeğimin kalp atısını duyunca herseyı unuttum. öyle guzel bır duygukı bu. onun için herseye değer. buyuyunce ona onu ne zorluklarla doğurduğumu anlatıp gururlanancağım inşalllah. :dance::dance: sende içini ferah tut ii düşünki ii olsun. kafana takılan bısey olursa sorabılırsın elımden gelenı yapmaya calışırım

Hamile kalmadan öncemi başladın clexana bende coumadin kullanıyorum da.
Rabbim kucaklarımızoda gönüllerimizide boş bırakmasın

Slm . Ben de pıhtılaşma varmış daha yeni tanı konuldu. Sinan beyve asistanı ilgileniorlar. Kafama takılan şey tanı konulur konulmaz beni yatışa aldılar. Hocalarım belirli bir süre vermiyorlar biraz burdasın diyorlar. Acaba daha kaç gün burada kalırım? (Şuan 2. günümü tamamladım hastahanede ayrıca 8 haftalık hamileyim.) İğne tedavisi ve aspirin veriyorlar. Asıl sonuçlarım ayın 13-14 de çıkacakmış.

Bu konuda bir bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi teşekkurler.

Not : ilk cocugmu düşürdüm hiçbir bilgi verilmemişti bu konu hakkında. Kürtaj olurken berkant beyin hastası oldum o vesileyle devam ettim.

cnm ankarada hangi dr. gidiyorsun Sinan bey hangi hastanede?

merhaba arkadaşlar özlem ben bende iki defa düşük yaptım sonra yapılan testlerin sonucunda mthfr 1298 heterozigot mutasyon çıktı izmirde yaşıyorum ve hamile kalmayı düşünüyorum burada bildiğiniz bu konuda uzman bir doktor varsa tavsiye etmenizi rica ediyorum nede olsa tedirgin oluyor insan emin ellerde olmak istiyor. birde benim merak ettiğim şey hamilelik dışında bu pıhtılaşma olayı başka hastalıklara zemin hazırlarmı acaba bu konuda bilgisi olan varmı? şimdiden teşekkürler

merhaba arkadaşlar özlem ben bende iki defa düşük yaptım sonra yapılan testlerin sonucunda mthfr 1298 heterozigot mutasyon çıktı izmirde yaşıyorum ve hamile kalmayı düşünüyorum burada bildiğiniz bu konuda uzman bir doktor varsa tavsiye etmenizi rica ediyorum nede olsa tedirgin oluyor insan emin ellerde olmak istiyor. birde benim merak ettiğim şey hamilelik dışında bu pıhtılaşma olayı başka hastalıklara zemin hazırlarmı acaba bu konuda bilgisi olan varmı? şimdiden teşekkürler

merhbal arkadaşım bende ilk gbelikte 8. haftada ikinci gebelikte 12.haftada bebeğimizin kalbi durdu ve tahliye işlemi uygulandı.yaptırdğımız testlerde FAKTÖR XIII V34L HETEROZİGOT, B FİBRİNOJEN-455G-A HETEROZİGOT VE GPIIIaL33P HETEROZİGOT mutasyon saptanmıştır yazıyor.diğer pıhtılaşma testlerinde mutasyona rastlanmamıştır yazıyor.tiroid,hormon ve imminoloji ile lgili testlerimde normal.karyotip analizi de yaptırdık ama daha sonucu cıkmadı.benim durumum bu .cok araştırdım ege ünv.sermet sağol varmış bu konularda uzmanlaşmış.ben ona gidecem.alsancakta özeli varmış.bir arştır istersen.

X