Hamilelikte kabızlık problemini nasıl çözeceğiz?

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
KIZLAR 27+5 haftalık oldum bu güne kadar hiç kabız olmamıştım kan ilaçları kabızlık yapar diyorlardı benim 2. kutum bitti ama böyle bişey yaşamamıştım ama gelgörki bi haftadır çok kötü kabızım ne yapmalıyım acilllllll yardım mahfoldum doktor sakın ıkınma dedi çok tehlikeliymiş.....
acil giderecek bir reçeteniz varmı ne yapmalıyım

KIZLAR 27+5 haftalık oldum bu güne kadar hiç kabız olmamıştım kan ilaçları kabızlık yapar diyorlardı benim 2. kutum bitti ama böyle bişey yaşamamıştım ama gelgörki bi haftadır çok kötü kabızım ne yapmalıyım acilllllll yardım mahfoldum doktor sakın ıkınma dedi çok tehlikeliymiş.....
bacım duphalac surup verır sana ben o kadar ıctım hiç ama hıc ıse yaramadı ..hangı ılacları kullanıyorsun yazzar mısın lutfen:49:

canim sabahlari ac karnina erik suyu, ac karnina bol kremali filtre kahve, ackarnina activa yogurt denedin mi? bunlar en cok ise yarayanlardi benim icin hamilelikte.. birde yinede tuvalete cikmakta zorlaniyorsan, enjektor ile zeytinyagi enjekte et iceri . oglum bebekken cok kabiz olurdu, zeytinyajini enjekte ettikten sonra yarim saat icinde rahatca cikarirdi yavrum.. gecmis olsun, kabizligida ceken bilir:ssz:

valla canım ben ilaç kullanmıyorum
sabah aç karna ılık suylu beraber bir iki kayısı yemeye başladım
yukarda dediklerini de denicem sonuçta hepsi doğal çözümler

sadece ve sadece sabahları aç karnına 2-3 tane kuru kayısı ye, ikinci günü kabızlığın geçecek göreceksin, buna sürekli devam et. Bana dr um tavsiyesi bu, uyguladım ve geçti, şimdi kayısı yememe bile gerek kalmadı.

ya aklıma bişey daha geliyor ama acaba tehlikelimi diyorum
hamile kalmadan önce bi aralar lahana diyeti uyguluyordum
bir iki lahana yaprağını kaynatıp suyunu içiyordum ve sonrasında tuvaletten çıkamıyordum:))bağırsaklarımı boşaltıyordu resmen
ama şimdi hamileyken bebişime bi zarar vermesin

duphalak bana çok iyi geldi ara ara kullanıyorum kişiye göre değişir bence.doktoruna danışarak kullanabilirsin.bağarsakta emilimi olmadığı için zararı olmaz demişti doktorum.

Bende doğal yöntemler hiç işe yaramamıştı.Doktorum magnesie calsine vermişti.Gönül rahatlığıyla kullan demişti ilaç gibi değil çünkü.Hem magnezyum olduğu için kasılmalara da iyi geliyo ve sonuç mükemmel.Kesinlikle tavsiye ederim.Mutlaka doktoruna danış tabii ki.

bende çok çektim kabızlıktan, herşeferinde de hap veriyorlardı. 27. haftada doktorum hiç şurup yazdık mı sana dedi, yok dedim. komfer fol küçük şuruplardan yazdı bana 6 kutu. önce 1 kutusunu aldım denemek için, 3 gün boyunca hergün tuvalete çıktım. sonra geri kalanını aldım. 2-3 haftadır kullanıyorum inanılmaz rahatladım. doktoruna şurup olarak sor, suruplarda pek kabızlık olmuyor sanırım..

benim annem ozon yağı kullanıyordu. saf zeytin yağının oksijen bakımından zenginleştirilmişi yani. her sabah bir çay kaşığı içtiğinde tuvalet problemi ortadan kalkıyordu. bi de beklemediğimiz bir yan etkisi de oldu: gastritine çok iyi geldi, hafifletti. şimdi acılı sucuk bile yese bir şey olmuyor.

malesef bendede oluyor kabızlık.hayatımda hiç kabız olmamıştım ama hamilelikte ilaçlardan oluyor.artık çok kötü olduğunda ben bol bol kuru kayısı yiyip üstüne bol su içiyorum o iyi geliyor.ama sonra gene oluyor doğurmadan geçmicek heralde.basur bile çıkmış ya malesef bende

aynı sorun hamileliğimin başından beri bende de var. kuru incir formülünü denemeyi düşünüyorum. sabahları zeytinyağının içinde bekletilmiş 3-4 tane kuru inciri yemek iyi geliyomuş diye duydum.

kayısı, kuru incir, lifli elma yemek faydalı olabilir. Ayrıca kabızlık problemine bir bardak elma sirkesinin içine bir kaşık bal karıştırıp içilince de iyi geliyor. Yanlız sirkenin hamilelikte bir zararı olurmu bilmiyorum onu araştırmak lazım. İlaç tavsiyesini ise en iyi doktorun yapar ilaç konusunda doktorunuza danışmalısınız.

ben hamile kalmadan önce kabızlık yaşardım, sonra şunu anladım ki o zamanlar suyu az içiyormuşum. şimdi günde en az 3 litre su içiyorum başından beri çok şükür hiç kabızlık çekmedim. bol bol su içmek gerek. bir de magnezyum çok rahatlatıyor. benim ödemim atınca dr verdi iyice rahatladım. hem su ödemi de azaltıyor.

Back
X