hamilelikte ilaç kullanımı lütfen yardım......

deryahmet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
195
4
96
İstanbul
arkadaşlar 20 haftalık hamileyim. 3 ay kusmalardan 7 kg verdim mide rahatsızlığım var. 3 aydan sonra ara ara dr. verdiği pulcet diye mide ilacını kullanıyorum. dr. hergün kullan sanda birşey yapmaz diyor. ama ben çok korkuyorum. ben dondurulmuşlarla hamile kaldım. (sebepsiz infertilite hastasıydım) ya çocuğa zararı varsa. ya birşey olursa diye endişeliyim. İlaç kullanan arkadaşlar yardım lütfen.

canim bende sürekli migde bulantisi geciriyorum ve cikariyorum,hatda gecen hafta bu yüzden hastanede yatdim,taburcu oldu gün doktor bana bulantilar ve cikarmamam icin hap verdi ama sürekli kulanma sadece cok agir oldun zaman kulan dedi....
Ben bugün 2 defa cikardim ama hapi kulanmadim daha,bence zarari olsa doktor vermez zaten....

teşekkür ederim. asuman seninkiler ikiz herhalde.kaç aylık hamilesin. Ben ilk 3 ay çok ağır geçtiği halde hiç ilaç almadım. iyi beslenmem ve çocuğumun beslenmesi için yemem gerekiyor. dr. halen eksilerdeyiz dedi. yani hamile kaldıım kg. gelemedim. Bu yüzden ara ara alıyorum. Umarım bebeğime zarar vermez. zaten zarar verse dr. herhalde vermez......

canım bende başda kilo verdim ama ancak 5 aydan sonra aşmaya başladım kiloları... şu an reflü sıkıntısı yaşıyorum ama ilaç almıyorum dr uma sordum rennie verdi ama ben sodalarla felan idare ediyorum... ben antibiyotik kullandım ama 5 aylıkken 1 kutu dr um verdi dişlerim ağse yapmışdı. zararlı olsa zaten vermezler.. ama çok daralmadıkdan sonra bence kullanmamak gerekir....ayrıca bulantı ilacının zararı olmaz die biliyorum ben mepdamid kullandım günde 3 taneye kadar alabilirsin demişdi...

canım bizdekorunmayı bıraktığımız zaman ben dr a sormuştum hangi mide ilacını kullanayım diye bana da pulcet vermişti.birde folbiol midede yanma yapıyo bana

canım bizdekorunmayı bıraktığımız zaman ben dr a sormuştum hangi mide ilacını kullanayım diye bana da pulcet vermişti.birde folbiol midede yanma yapıyo bana

canım sen şuan kaç haftlık gebesin.öğrenebilirmiyim....ben bu ilacı 3 günde bir yada haftada bir almaya özen gösteriyorum.almadığım zamanlar ne yemek yiyebiliyorum ne birşey sürekli yanma bulantı ağrı..senin dr. hangi hastanede....zor gebe kalınca insan her yaptığı hareket ve kullandığı herşeye özen göstermek istiyor.

normal yoldan olmuyo mayıs sonu gibi tüp bebek yaptıracağız inşaallah.o zamanlar bilmiyorum tabi olmayacağını dr sormuştum .

tabiki canim zararli olan birseyi niye versinlerki bencede vermezler ama sen sürekli almamaya bak bence ,evet canim benimkiler ikiz...

Teyzesi bugün tam 4 aylik oldu bebeklerim...

canım bende 15 haftalık hamileyim ikiz bebek bekliyorum. bulantılarım bu hafta biraz azaldı ayrıca mide ilacı içmeden yemek yiyemiyorum. doktorum ilerleyen aylarda mide şikayetlerimin artacağını daha çok ilaç tüketebileceğimi söyledi. ilacın bebişlere zararı yokmuş.

canım bende hamıleyken bulantılardan kılo vermıstım çok dr verdıgı ılacı kullandım cok sukur bısey olmadı kızıma.zaten zararı olsa dr asla vermez merak etme .dr guvenıyorsan kullanabılırsın.bebegın kılo almaya ıhtıyacı var.sen besleneceksınkı oda senden beslenecek annesı

canım sen ne ilacı kullandın.ilaç adı aklında mı? Geç elde edilince insan korkuyor. yavrusuna birşey olacak diye......kızınıda mevlam sana bağışlasın....

alsanaalsanasmile
canım ilacının ismi ne benim kullandığım pulcet.reflü için dr. verdim. Ben ilk 3 ay hiç kullanmadım.Şimdide haftada 1-2 kere alıyorum.

canım önce pulcet verdi sonra gaviskon kullandım ikiside aynı etkiye sahip benim hamilelikten önce gastrit sorunum olduğu için çok erken anti asit kullanmaya başladım. çevremde bir çok hamile arkadaşım kullanıyor. için rahat olsun.

ay canım içimi rahatlattın. çok saol....rabbim sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almyaı nasip etsin. seninkiler ikiz demek ki cinsiyetleri belli mi?

canım henüz cinsiyetleri belli değil. allah hepimize sağlıcakla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin.

derya hala bulantıların varmış geççmiş olsun....bebişin kaç gram canımm senin kilondan çok daha önemli bebiş...zaten sonralarda alırsın heralde kilo...

bu arada senin bebeğin cinsiyeti ne derya???
asuman canımm ne zamandır görüşemiyoruz...senin bebeklerin cinsiyeti bellimi???

hilalciğim bulantılar değil ama yanma ve ağrılarım çok. oğlum oluyor teyzesi.....ara ara kullandığım pulcet mide ilacı beni korkutuyor.inş.bebeişime birşey olmaz. sen nasılsın n asıl gidiyor

ne güzelll erkek demek...rabbim hepimizin kucağına almayı nasp etsin canım....ben iyiyim allaha şükürr..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…