• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte hafta hesabi

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.526
88
Hanımlar herkese merhaba :KK25:
Henüz çiçeği burnunda hamileyim .
Araştırıyorum ama bi yandan kafam karıştı açıkçası doktorada sormayi unuttum .
Benim gibi hesaplamayi bilmeyen yada bilip beni anltacak bi kac yorum almak istedim .

Ben en son 7 Şubatta regl oldum . Gebelik programından hesapladıgımda şuan 6+0 bugün ama mesela 6+1 falan olduğumuzda 7. Haftanin içinde olmuyor muyuz? Yada 6 haftalık mıyım şuan?

Birde düşük tehlikesi ilk 3 ay dedikleri için 13 haftaya tekabül ediyor . Ay olarak tehlike 3 ay yada 10. Haftaya kadar mi ? Hesaplama çok karışık.

İnternetten araştırdiğım kadariyla gebelik suresi 280 gün yani 40 42 haftaya tekabül ediyor.
Simdi tecrübeli insanlardan yardım bekliyorum :-)

6+1 oldugunuzda 6.haftaniz bitmis 7.haftanin icinde oldugunuz anlamina geliyor. Ben sahsen Ay hesabi yerine 13+13+13 39 hafta oluyor boyle hesapliyorum. 3 6 9ay yani zaten dogumda 9 ay 10 gun oluyor yani 10 gunude 40.haftayi sayalim:) biraz karisik olmus olabilir

6+1 oldugunuzda 6.haftaniz bitmis 7.haftanin icinde oldugunuz anlamina geliyor. Ben sahsen Ay hesabi yerine 13+13+13 39 hafta oluyor boyle hesapliyorum. 3 6 9ay yani zaten dogumda 9 ay 10 gun oluyor yani 10 gunude 40.haftayi sayalim:) biraz karisik olmus olabilir
Ay çok teşekkür ederim kuzum tabiki anlattinn :)

Hebehubele Hebehubele merhaba..
1 ay tam 4 hafta olmadigindan hafta hesabi yapiliyor. 6+0 itibariyle 7.haftanın içinde oluyorsunuz. Donemler de 3 trimester (3ay+3ay+3ay)olarak ayriliyor. Riskli dönem ilk trimesteri kapsayan 12+0 itibariyle yani 13.haftanin icine girdiginizde sonlaniyor. Ozellikle ilk trimesteri dikkatli gecirin der doktorlar.. Gebelik haftanızı da son adet tarihinize gore hesapliyorsunuz.
Hamilelik rehberi diye bir uygulama var. Tavsiye ederim ;)
Bebisinizi saglikla zamaninda kucaginiza almaniz dilegimle..

Sağlık ocagında kan verdiğimde bana kaç haftalık olduğunu söylemişdi doktorum. Hatta beta-hcg raporunda haftaları kendin değerine göre okuyabilirsin.

Hebehubele Hebehubele merhaba..
1 ay tam 4 hafta olmadigindan hafta hesabi yapiliyor. 6+0 itibariyle 7.haftanın içinde oluyorsunuz. Donemler de 3 trimester (3ay+3ay+3ay)olarak ayriliyor. Riskli dönem ilk trimesteri kapsayan 12+0 itibariyle yani 13.haftanin icine girdiginizde sonlaniyor. Ozellikle ilk trimesteri dikkatli gecirin der doktorlar.. Gebelik haftanızı da son adet tarihinize gore hesapliyorsunuz.
Hamilelik rehberi diye bir uygulama var. Tavsiye ederim :KK66:
Bebisinizi saglikla zamaninda kucaginiza almaniz dilegimle..
Aminn teşekkür ediyorum. Haftalar gecmek bilmiyor sanki :) günler de öyle gerçekten. Insalla sağlıkla kucağıma alio saglikla büyütmeyi nasio etsin Allah. 10. Haftadan sonra dahada azaliyor diye biliyorum düşük riski degil mi ?

Sağlık ocagında kan verdiğimde bana kaç haftalık olduğunu söylemişdi doktorum. Hatta beta-hcg raporunda haftaları kendin değerine göre okuyabilirsin.
Ilk hafta gittigimizde doktor bize 5 +5 demişti diye hatırladi esim ama biz hesaplama uaptigimizda henüz suan 6+1 günluguz suan biz doktora gideli 2 hafta geçti . Bu hafta sormayi unuttuk pazartesi tekrar soracagim doktora. Teşekkür ediyorum

Aminn teşekkür ediyorum. Haftalar gecmek bilmiyor sanki :) günler de öyle gerçekten. Insalla sağlıkla kucağıma alio saglikla büyütmeyi nasio etsin Allah. 10. Haftadan sonra dahada azaliyor diye biliyorum düşük riski degil mi ?
azalıyor demek için kese etrafı kanama var mı yok mu ona bakılıyor ve dışarı kanama olmaması lazım ben 12.haftaya girdim evelsi gün kanama yok ağrı var kese etrafı kanama gitmiş iğne oldum 2 kez çok etkili oldu ve progestan vajinadan alın verirlerse hayırlı olsun

Amiiin. Insallah :)
10.haftadan sonra nispeten daha azaliyor risk. 12den sonra da daha rahatlarsin. Ama her zaman dikkat etmelisin tabi ki..
Haftalar oyle cabuk geciyor ki ;)

Bana da bu hesaplamada şu karmaşık geliyor. En son 7 şubatta adet olmuşsun 22 marttayız yani 6 haftalık gebelik var deniliyor.

Fakat adetten sonra en az 2 hafta geçiyor yumurtlama ve döllenme için 6 değil de 4 haftalık gebelik olmuş olmuyor mu ? bu durumda.

Yani neden adet zamanı gebelikten sayılıyor?

Bana da bu hesaplamada şu karmaşık geliyor. En son 7 şubatta adet olmuşsun 22 marttayız yani 6 haftalık gebelik var deniliyor.

Fakat adetten sonra en az 2 hafta geçiyor yumurtlama ve döllenme için 6 değil de 4 haftalık gebelik olmuş olmuyor mu ? bu durumda.

Yani neden adet zamanı gebelikten sayılıyor?
Evet ben de çok garipsemistim ama sebebini hiç bilmiyorum

Evet ben de çok garipsemistim ama sebebini hiç bilmiyorum
Canım doktorlar döllenme tarıhını degılde yumurtanın oluşmaya başladıgı tarıhı baza alarak hesaplar.buda adet dönemının ılk gunune tekabul edıyo. Ayrıca 6+1 oldugunda 6haftayı bitirmış 7nin içinde oluyosun.8. Haftadan sonrası içinde risk %70 azalıyo der doktorlar hep. Umarım sağlıkla kucagımıza alırız.

Benim de aklımı karıştırmışti bu konu ama hesaplama son adet tarihi ile oluyormuş zaten tahmin edilen doğum tarihi için deon beş gün öncesinden hazırlıklı olun deniliyor yani üç aşağı beş yukarı

Canım doktorlar döllenme tarıhını degılde yumurtanın oluşmaya başladıgı tarıhı baza alarak hesaplar.buda adet dönemının ılk gunune tekabul edıyo. Ayrıca 6+1 oldugunda 6haftayı bitirmış 7nin içinde oluyosun.8. Haftadan sonrası içinde risk %70 azalıyo der doktorlar hep. Umarım sağlıkla kucagımıza alırız.

Benim de aklımı karıştırmışti bu konu ama hesaplama son adet tarihi ile oluyormuş zaten tahmin edilen doğum tarihi için deon beş gün öncesinden hazırlıklı olun deniliyor yani üç aşağı beş yukarı

Aslinda bi tek kknin takvimi doğru :) uygulamalarda 6 haftalik görünüyor hep aynı tarih girince.

Back