• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte gunde 4 ayri vitamin takviyesi kullanan var mi?

papatya_98

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2024
20
3
6
26
Merhabalar.
Önceden özel doktora gidiyordum bana fazla takviye vermemişti hatta demir hapını bile kesmişti en son kan değerlerim iyi diye sadece magnezyum kullanıyordum. Hastaneye gitmeye başladım ve o doktor gunde 2 kez tadı çok iğrenç içmeli demir takviyesi verdi bir de kalsiyumun folik asit. Fakat bunları içmeye başladığımdan beri sürekli acıktırıyorlar midem sürekli bosaliyor gibi. Aranızda böyle olan var mı?

Ilk 3 ay sadece folik asit kullanmistim. 16.haftada demir, multivitamin, d vitamini ve magnezyuma baslamistim hala daha onlari kullaniyorum.

Bende demir ilacı, iki farklı marka Multivitamin ve d.vit kullanıyorum, hafta ilerledikçe bebeklerin ihtiyacı dört katına çıkıyor o yüzden vermiştir

Bana da doktorum demir ve vitamin verdi fakat ben asla yutamiyorum 😔 halsizlikten olucem sıfır enerji halsizlik var hasta gibiyim . Acaba vitaminin efervesan formatı olan bildiğiniz marka var mı .p. tesi kontrolüm var Dr a danışarak kullanayim

Her gün istisnasız;
Magnezyum
D vitamini
Demir
Folik asit

Multi vitamin(decavit), ilk 3 ay elenatal kullandım
Demir
D vitamini damla şeklinde
Magnezyum
Balık yağı
Kullanıyorum.

Merhabalar.
Önceden özel doktora gidiyordum bana fazla takviye vermemişti hatta demir hapını bile kesmişti en son kan değerlerim iyi diye sadece magnezyum kullanıyordum. Hastaneye gitmeye başladım ve o doktor gunde 2 kez tadı çok iğrenç içmeli demir takviyesi verdi bir de kalsiyumun folik asit. Fakat bunları içmeye başladığımdan beri sürekli acıktırıyorlar midem sürekli bosaliyor gibi. Aranızda böyle olan var mı?
3 ay folicade kullandım 20. Haftadan itibaren demir ilacı olarak sidefer stick kullanıyorum. D vitamini ve omega 3 verdi ama kullanmıyorum tadlarını sevemedim bi türlü. Ekstra bişey almadım gıdalardan takviye alıyorum.

Bana da doktorum demir ve vitamin verdi fakat ben asla yutamiyorum 😔 halsizlikten olucem sıfır enerji halsizlik var hasta gibiyim . Acaba vitaminin efervesan formatı olan bildiğiniz marka var mı .p. tesi kontrolüm var Dr a danışarak kullanayim
Sanırım şikayetinizi söylerseniz daha iyi olur ona göre başka markalar deneyebilir. Ben özel gittiğim doktora çok rahat şikayetimi söyleyebiliyordum o yüzden çok sıkıntı çekmedim. Hep benim sorunuma göre takviye vermeye çalışıyordu

Back