Bundan 15 sene önce ben de ikinci çocuğuma hamileyken aynı sizin gibi aşırı bir kaşıntıya düştüm.Gece gündüz deli gibi kaşınırdım.Buna kurdeşen deniyor.Benim ki gebelik stresiyle psikolojik olmuştu.Büyük ihtimalle psikolojiktir sizinki de.Çünkü gebelikte adet de olamadığımız için vücut hormonların etkisiyle gergin oluyor.Hatta bir gece yüzüm,gözüm,dilim şişmişti.Eğer dil boğaz çok şişerse nefes alamama tehlikesi var.O yıllarda kadın doğum doktoruna danışmıştım.O da gebelikte kaşıntı ilacı veremeyiz dedi.Uzun zaman geçti çok hatırlayamıyorum.Galiba kadın doğum uzmanı böyle söyleyince başka doktora, cilt doktoruna da gitmedim.Çok zor bir gebelik geçirdim.Neler neler çektim.Yaz aylarında sadece tek yapabildiğim duşa gitmekti.Ayaklarının altı alev alev yanardı.Leğene su koyup,ayaklarımı içinde bekletirdim.Doğum yaptıktan sonra da geçmedi.Bu seferde emziriyorum diye ilaç içemedim.Bütün bu acıları aylarca çektim.7 ay emzirebildim.Sonra hemen cildiye doktoruna koştum.Bana bir ilaç verdi.Günde kaç tane alınıyordu,hatırlamıyorum.Ama bu kaşıntı ilaçları aynı antidepresan ilaçlar gibi.Yani sizi uyuşturuyor,uyku veriyor.Ama sakinlik verip rahatlatıyor da.İlacın adı ( XYZAL ).Bu illacı emzirme bittikten sonra yaklaşık 1,5-2 sene kadar kullandım.Ama kaşıntı gebelikte başladığı ve emzirme süresini de katarsanız tam 3 senede kaşıntıdan kurtulabildim.Sakın bu ilacı alıp kafamıza göre kullanmayın.Mutlaka doktora danışın.En azından belki doğumdan sonra kullanırsınız,geçmezse sıkıntınız.Bu hap bana iyi gelmişti.Çok geçmiş olsun.Allah şifa versin.