Hamilelikte geceleri aşırı karın şişmesi ve gaz sorunu- acil yardım bekliyorum

bebis2013

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
88
2
merhaba kızlar,
15+6 haftalık hamileyim, son bir aydır aşırı gaz sorunum var.
akşamları karnım davul gibi oluyor ,çok geriliyor ve uyumakta zorlanıyorum.
sabahları karnım hiç yokmuş gibi iniyor ama akşamları fena.
aynı sorunu yaşayan varmı? normal bir durummu bilmiyorum?
herhangi bir çözüm varmı?
teşekkürler,

nasıl bir çözüm bulucaz acaba???
şimdiden akşamları karnım bu kadar şişiyorsa ,ilerki aylarda naparım bilemedim:KK43:

ahh kızlar yarama parmak bastınız.karnım aksamları o kadar cok sısıyor kı gerılmetren hareket edemıyorum.yarın doktoruma sorarım unutmazsam

canım bende o durumdayım ama hiç şikayetçi deilim bebeğimi sağsalim kucağıma alayımda gerisi boş inan bunları çekmeye razıyım

ya hem çekmeyelim hem de bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım varsa eğer bir çözümü... ben kabız oluyordum sabahları aç karna kiraz yemek çözüm oldu elhamdülillah.... :KK49: ama şu şişkinlik ve gaz sorunu hala var.... :18:

Kızlar bu sorunun en büyük nedeni yediğimiz yiyeceklerle ilgili. Ben de gebelik şekeri çıktığından beri 1 aydır diyet yapıyorum ve var olan tüm gaz sıkıntılarım ve şişliklerim geçti diyebilirim. Midemin üstünden başlıyordu karnım ve resmen şimdi alt tarafta kaldı üst taraf indi. Yediğiniz içtiğiniz yiyeceklere dikkat ederseniz, akşamları yatmadan en az 2,5-3 saat öncesinde bir şey yemezseniz ( sabah geç kalkıyorsanız ufak bir meyva yenebilir) vücud kendini toparlıyor. Tabi tuzu da en aza indirmeniz ve bol bol da su tüketmeniz gerekiyor.

Kızlar bu sorunun en büyük nedeni yediğimiz yiyeceklerle ilgili. Ben de gebelik şekeri çıktığından beri 1 aydır diyet yapıyorum ve var olan tüm gaz sıkıntılarım ve şişliklerim geçti diyebilirim. Midemin üstünden başlıyordu karnım ve resmen şimdi alt tarafta kaldı üst taraf indi. Yediğiniz içtiğiniz yiyeceklere dikkat ederseniz, akşamları yatmadan en az 2,5-3 saat öncesinde bir şey yemezseniz ( sabah geç kalkıyorsanız ufak bir meyva yenebilir) vücud kendini toparlıyor. Tabi tuzu da en aza indirmeniz ve bol bol da su tüketmeniz gerekiyor.

cevabın için teşekkürler canım,
ben meyve ve sebze dışında hiçbirşey yiyemiyorum.
yediklerimde gaz sorunu yaratan varmı araştıracağım çözüm olur inşallah.

doktora danışacak olan arkadaşlardanda cevap bekliyorum inşallah hepimizin sorunlarına çözüm olur.

kendinize ve bebişlerinize dikkat edin:KK66:

canım bende o durumdayım ama hiç şikayetçi deilim bebeğimi sağsalim kucağıma alayımda gerisi boş inan bunları çekmeye razıyım

pek tabiki herkesin öncelikli isteği bebeğini sağsağlim kucağına almaktır.
ama bu dokuz aylık hamilelik döneminide iyi geçirmek çok daha iyi olacaktır kanaatindeyim.
herkese sağlıklı,sıhhatli ve huzurlu bir hamilelik diliyorum:KK66:

aynı sorun bende de mevcut arkadaşlar,akşamları özellikle yemekten sonra öyle şişiyorum geriliyorum ki..aşırı rahatsız ediyor bide bebek büyüdükçe karnımda geriliyor gaz şikayetlerim benim ilk haftalardan bu yana var,:KK50: cuma kontrölüm var doktoruma detaylı anlatacam..bir iki gündürde çok nadir hafif kasılmam oldu onuda söylüycem bu haftalarda olmaması lazım çok korktum..:18:kızıma hamileykende bu aylarda çok nadir kasılmalarım oluyodu magnezyum vermişti doktorum bu gebeliğimde de oluyor Rabbim bebişlerimizi zamanında sağ sağlim kucağımıza almamızı nasip eylesin...:nazar::KK16:

Kızlar hamilelikte mutlaka daha fazla etkileniyordur vücut ama gaz yapan yiyeceklerden çok fazla tüketmezseniz sorununuz hallolabilir. Gerçi hamileyken bazılarını yemek zorundasınız, nasıl hallolur bilemedim. Siz doktorunuza bir danışın bakalım.

Gaz yapan yiyeceklerin genel listesi aşağıdaki gibidir:
  • Kabakgiller kapsamındaki sebzeler ( Brokoli, brüksel , lahanası, lahana, karnıbahar, pırasa)
  • Bakla, nohut, mercimek, fasulye, soya fasulyesi, bezelye gibi baklagiller
  • Yumurta, süt ve süt ürünleri, ağır kokulu peynirler,
  • Bira, karbonatlı içecekler(Soda vb),
  • dondurma
  • Erik, kayısı, elma, muz, kuru üzüm, şeftali, armut,
  • Şekersiz sakız,
  • Tam tahıllı ekmek
  • Kavun, turp, soğan, fasülye, ıspanak, kuşkonmaz, enginar,
  • Kızartılmış gıdalar, yağlı yiyecekler, kremalı, soslu gıdalar, salatalık, turşu

Yiyecekler dışında gaz oluşumuna neden olan diğer yanlışlarda şunlardır:
  • Yemeği acele ve hızlı yeme
  • Yemek sırasında fazla konuşmaktan dolayı fazla hava yutma
  • Öğün atlama ve diğer öğünde fazla yemek yeme
  • Liften fakir gıdalarla beslenme
  • Gıda alerji.si
  • Sigara ve alkol
  • Hareketsiz yaşam
  • Adet dönemleri ve gebelik
  • Mide çıkışını daraltan sorunlar, midenin sarkması, mide fıtığı, midenin faz.la genişlemiş olması, sindirim salgılarının yetersizliği, mide bağırsak enfeksiyon.ları, bağırsakların gıdalara hassas olma.sı, ülser, reflü gibi hastalık.lar
  • Bazı ishal ilaçları
  • Stres
  • Dar giysiler

Son düzenleme:
merhaba kızlar benimde böyle bir sorunum var ama şu sıralar iyiyim çok şükür,özellikle akşam yemekten 1 saat sonra yavaş tempoda yarım saat yürüyüş yapın ve bol bol su için ,ben çok su içemiyordum ama artık ılık su içiyorum ve hiç zorlanmadan günde 2.5-3 lt içebiliyorum.

Aynı dertten hepimiz muzdaripiz belliki..Benim de akşam 9 aylık sabh bebek yok:) Ama bir arkadaş ta söylemiş ya hani evet yenilenlerle alakalı eminim. Az ve ağır şeyler yemeyince rahat oluyor. Yediklerimize ve miktarına dikkat edersek sorun kalmıyor aslında ama gelde bunu boğazına anlat:KK70:

Kızlar hamilelikte mutlaka daha fazla etkileniyordur vücut ama gaz yapan yiyeceklerden çok fazla tüketmezseniz sorununuz hallolabilir. Gerçi hamileyken bazılarını yemek zorundasınız, nasıl hallolur bilemedim. Siz doktorunuza bir danışın bakalım.

Gaz yapan yiyeceklerin genel listesi aşağıdaki gibidir:
  • Kabakgiller kapsamındaki sebzeler ( Brokoli, brüksel , lahanası, lahana, karnıbahar, pırasa)
  • Bakla, nohut, mercimek, fasulye, soya fasulyesi, bezelye gibi baklagiller
  • Yumurta, süt ve süt ürünleri, ağır kokulu peynirler,
  • Bira, karbonatlı içecekler(Soda vb),
  • dondurma
  • Erik, kayısı, elma, muz, kuru üzüm, şeftali, armut,
  • Şekersiz sakız,
  • Tam tahıllı ekmek
  • Kavun, turp, soğan, fasülye, ıspanak, kuşkonmaz, enginar,
  • Kızartılmış gıdalar, yağlı yiyecekler, kremalı, soslu gıdalar, salatalık, turşu

Yiyecekler dışında gaz oluşumuna neden olan diğer yanlışlarda şunlardır:
  • Yemeği acele ve hızlı yeme
  • Yemek sırasında fazla konuşmaktan dolayı fazla hava yutma
  • Öğün atlama ve diğer öğünde fazla yemek yeme
  • Liften fakir gıdalarla beslenme
  • Gıda alerji.si
  • Sigara ve alkol
  • Hareketsiz yaşam
  • Adet dönemleri ve gebelik
  • Mide çıkışını daraltan sorunlar, midenin sarkması, mide fıtığı, midenin faz.la genişlemiş olması, sindirim salgılarının yetersizliği, mide bağırsak enfeksiyon.ları, bağırsakların gıdalara hassas olma.sı, ülser, reflü gibi hastalık.lar
  • Bazı ishal ilaçları
  • Stres
  • Dar giysiler

eline sağlık canım çok güzel yazmışsın.
benim hala midem bulandığı ve bazı gıdaları tüketemediğim için gaz yapan gıdalar içinde bulunan yiyebildiğim gıdaları tüketiyorum ama yavaş yavaş azaltmaya başlıyıcam.
taze fasulyenin gaz yaptığını bilmezdim.beni en çok rahatsız eden taze fasule oldu.
bilginize:KK66:

sanırım kimse çözüm bulamadı mı:KK43:
yukarıdaki listeye bakılırsa herşey gaz yapıyor... şişkinlik ve gaz inanılmaz etkiliyomuş meğer yaşam kalitesini...şimdiden karnımda bi şişlik var , yememek de çözüm değil ki arkadaşlar ..mesela meyve yememiz gerek ama yesek gaz yemesek hiç olmaz :)

Her bünyede işe yarar mı bilemiyorum fakat rezene çayı içerek gaz sorunumu çözdüm. Hamilelikten önce de ciddi gaz problemim vardı. Hamileliğim ilk ayında ayyuka çıktı. Daha bir aylıkken karnımda fil yavrusu taşıyor gibi şişiyordum :KK57: Doktorum günde bir bardak rezene çayı iç dedi. Aktardan alıp 15 gün civarında günde bir kupa içtim. Yaklaşık 1,5 aydır gaz sorunum yok. Doğal bir bitki olduğundan isteyen deneyebilir. Geçmiş olsun şimdiden.

X