hamilelikte folik asit kullanımı

randomnick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
18
10
88
arkadaşlar merhaba 5 haftalık hamileyim. özel bir dr a muayeneye gidiyorum ama dr bana folik asit vermedi. araştırmalarımda bütün drların kesin verdiklerini okudum. benim dr. atlamış olamaz herhalde. aranızda kullanmayanınız ya da dr. kullanma diyeniniz var mı ?

açıkçası gayet atlamış olabilir. onların işi de kolay değil. unutabiliyorlar.

açıkçası gayet atlamış olabilir. onların işi de kolay değil. unutabiliyorlar.

özellikle de sordum canım kullanmam gereken herhangi bir ilaç var mı diye. yok dedi. çok da iyi bir dr. normalde. acaba ben başlasam mı geç kalmış olur muyum ?

özellikle de sordum canım kullanmam gereken herhangi bir ilaç var mı diye. yok dedi. çok da iyi bir dr. normalde. acaba ben başlasam mı geç kalmış olur muyum ?
geç kalmış olmazsın. zaten gebelik başlamadan 3 ay önce başlanması öneriliyor ama gebeliğin ilk 3 ayı kullanılıyor sadece. yani hala kullanmak için 2 ayın var :) çok mühim bir vitamin desteği bu. hemen başla.

unutmuştur benceDE günde 1 defa 5mgram alınması lazım .AÇ KARNINA OLACAK.ECZANELRDE çok cüzzi fiyata alabilirsin ben 2 ay önce 5 tl mi ne aldım içinde 50 adet var.hamile kalmadan 3 ay önce önerilir .

unutmuştur benceDE günde 1 defa 5mgram alınması lazım .AÇ KARNINA OLACAK.ECZANELRDE çok cüzzi fiyata alabilirsin ben 2 ay önce 5 tl mi ne aldım içinde 50 adet var.hamile kalmadan 3 ay önce önerilir .

teşekkür ederim canım. ben çok geç kaldım herhalde umarım bir zararı olmaz bebeğime..

YOK OLMAZ DAHA ÇOK YENİYMİŞ HAYRLI OLSUN CANIM GEÇ KALMIŞ DEĞİLSİN HEMEN BAŞLA

ben 3 doktora gıttım...manısada izmirde samsunda...üçüde kullanmamı soyledı..bende senın gıbı 5 haftada oğrendım ve ozaman kadar kullanmamiştım..doktor bana 400 mgrlık b12 içeren birtane yazdı..eczaneden alabılırsın.hamıleleıkten once kullanılanın dojazı düşük oluyor oda 3-4 lıra felandı beş altı ay once...butun doktorlar tavsıye etmıyormuş ama bebeğin ıskelet gelişimi çin onemlıymiş...sonuçta anneye hiçir zararı yok

hayırlı olsun bebeğin....

aç karnına al demedı doktor bana ben tok karnına aldım

cnm valla bnce vermeliydi ben hamiklelik öncesi başlamıştım hamile kalınca sağlık ocağına kan verdim dedi folik asitin yüksek bbırak artık kendi doktorum bana bn yüksek çıkmasını istiyorım devam edeceksin dedi hatta dozajını arttırdı sen onun üstüne düş

folik asit destegi şart. doktor unutmuş olabilir, siz sorun. bebegin ilk üç ay gelişimi için çok onemli çunku

yaptığım araştırmalara göre gebe kalmadan 3 ay öncesinde kullanmaya başlanılmalı ve gebeliğin 3-4 ayına kadar devam edilmeli ancak; (tabiiki yorum bu) folik asit kullanımı bebeğin sinir sisteminin gelişmesi ve olası problemlerin önlenebilmesine yönelik olması ve 5. haftada bir bebeğin ise sinir sisteminin oluşmuş olması nedeni ile dr. vermemiş olabilir diye düşündüm, yine de birkaç ay kullanılması faydalı olacağından bence dr. tekrar görüş ve eczaneden al canım. Sağlıklı ve hayırlı bir bebeğin olur inş. :)

teşekkür ederim K KORUYUCU .. dr. umla görüştüm kullanmaya başlayabilirsin dedi. sanırım unutmuş.. haftaya da kontrole gidicem detaylı bilgileri alırım o zaman

Ben folbiol diye bi ilaç kullanıyorum günde 1 tane ama tok karnına benimkisiiii doktorum öyle önermişti hamile değilim ama 2 aydır kullanıyorum hamilelik yaşadığımda takviye olsun diye :)

Ben folbiol diye bi ilaç kullanıyorum günde 1 tane ama tok karnına benimkisiiii doktorum öyle önermişti hamile değilim ama 2 aydır kullanıyorum hamilelik yaşadığımda takviye olsun diye :)
bende onu kullanıyrum banada aç karnına dendi .kafam karıştı

neyse mühim olan içmek gebe kalmadan 3 ay önce
Canım Aklımızda bişey kalmasın diye küçük Çaplı bi araştırma yaptım ilaç sitesi diye bi yerden okudum aç veya tok karnına kullanılabiliyormuş sıkıntı yok yani :)

Folik asit planlanan gebelikten 4 ay önce başlamalı ve 28. haftaya kadar mutlak suretle kullanılmalıdır. Dr.unla konuş canım. Doğal olarak da almissindir gıdalarla. Kafana takıp çok stres yapma gebeyken bu sefer stres farklı durumları tetikler. Nörolojik gelişimi açısından değerlidir folik asit. Ama elevit pronatal tarzı vitamin kompleks kullanıyorsan hiç dert etme, onlar da folik asit ihtiva eder. Son üç ayında hemoglobinin normalin üzerinde değilse demir de kullan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…