hamilelikte evcil hayvan beslemek

canım topiğini şimdi gördüm .. ama sayfana da yazdığım gibi kafes temizliğine dikkat edip odayıda sık sık havalandırdığın müddet bişey olcağını zannetmiyorum . benim muhabbet kuşum 24 saat benimle haşır neşir oluyoz valla onu hep öpüyorum ağzımdan yemek bile yiyo.. bebekken aldık başka hayvanlarla da hiç teması olmadı sağlıklı bi kuş yani ..korkulacak bişey yok yani..

canım tesekkur ederım ılgın ıcın.:1hug:
bızım kusta evımızde dogmustu baska hayvanlarla hıc teması olmadı elımızde buyudu.
kafes temızlıgıne ve odayı havalandırmaya dıkkat edıyorum canım.
pekı sana doktorun toksoplazma testı yaptırmısmıydı?

canım benim de kuşum var..evimizde sanki bir çocuk gibi... sürekli aramızda..hamile kaldıktan sonra hiç uzaklaştırmayı düşünmedim bile.öperim ağzımdan yemek yer ama şimdiye kadar birsey olmadı.

canım tesekkur ederım ılgın ıcın.:1hug:
bızım kusta evımızde dogmustu baska hayvanlarla hıc teması olmadı elımızde buyudu.
kafes temızlıgıne ve odayı havalandırmaya dıkkat edıyorum canım.
pekı sana doktorun toksoplazma testı yaptırmısmıydı?

7 haftalıkken yapılmıştı bana .. negatif çıktı.. yani hiç geçirmemişim.. geçirmişsen pozitif çıkıyo .. bağışıklığın olmuş oluyo.. ama bebeğin bağışıklığı olmadığı için aşı olmak gerekiyo .. ALLAH korusun ..:Saruboceq: bizim burda bi tanıdığın pozitif çıkınca bebeğini aldılar.. kız sonra başka bir dr. a gitti .. sonraki dr neden alındı diye kızmış hatta. Çok üzgünüm çoook aşısını yapınca koruyor zaten bebeği.. o yüzden dikkat edelim yinede canım .. eti iyi pişirmek gerekiyor.. sebzeleride bol bol yıkamak lazım hatta sirkeli suda biraz beklet ki tarım ilacı falan varsa iyce gitsin ..

canım benim de kuşum var..evimizde sanki bir çocuk gibi... sürekli aramızda..hamile kaldıktan sonra hiç uzaklaştırmayı düşünmedim bile.öperim ağzımdan yemek yer ama şimdiye kadar birsey olmadı.
canım demek senınde kusun var.bızımkı de aynı cocuk gıbı.
pekı sana toksoplazma testı yapıldımı?

7 haftalıkken yapılmıştı bana .. negatif çıktı.. yani hiç geçirmemişim.. geçirmişsen pozitif çıkıyo .. bağışıklığın olmuş oluyo.. ama bebeğin bağışıklığı olmadığı için aşı olmak gerekiyo .. ALLAH korusun ..:Saruboceq: bizim burda bi tanıdığın pozitif çıkınca bebeğini aldılar.. kız sonra başka bir dr. a gitti .. sonraki dr neden alındı diye kızmış hatta. Çok üzgünüm çoook aşısını yapınca koruyor zaten bebeği.. o yüzden dikkat edelim yinede canım .. eti iyi pişirmek gerekiyor.. sebzeleride bol bol yıkamak lazım hatta sirkeli suda biraz beklet ki tarım ilacı falan varsa iyce gitsin ..

canım bana yapılmadı.acaba sımdı yaptırsam dogru sonuc alırmıyım?yada cok mu gec?

herkese merhaba.
17 haftalık hamıleyım.
evımde bıze cok alısık, muhabbet kusum var.bıze alısık oldugu ıcın sureklı dısarı cıkmak ıstıyor.yanımızda durmak ıstıyor.
bebege bır sakıncası olurmu?delikafadulden
bu konuda bılgısı olan varmı acaba kıslar?
aranızda hamılelık donemınde ve sonrasında evınde muhabbet kusu besleyen oldumu acaba?

canım ben 9 haftalık hamileyim bizimde tatlı mı tatlı muhabbet kusumuz vardı ama birkaç kişi tüylerindeki bakteriler zararlı olabiliyor diyince içimize sinmesede annemlere yolladıkk karar vermek çok zor gercekten o da evin bir bireyi oluyorr aslındaCADIARZU

canım ben 9 haftalık hamileyim bizimde tatlı mı tatlı muhabbet kusumuz vardı ama birkaç kişi tüylerindeki bakteriler zararlı olabiliyor diyince içimize sinmesede annemlere yolladıkk karar vermek çok zor gercekten o da evin bir bireyi oluyorr aslındaCADIARZU
canım dedıgın gıbı karar vermek cok zor.
acıkcası ben mubabbet kusumu kımseye vermeyı dusunmuyorum.evın cocugu gıbı bızımkısı.
bu gunlerde cok fazla dısarı cıkmıyor ona bıle nasıl uzuluyor.senağlama
ınslalah bırseycıkler olmaz sureklı dua edıyorum.:1no2:

kızlar yapmayın yazık onlarında bi canı var hayvan deyip geçmeyin psikolojilerini düşünün bi kulaktan dolma haberlerle göndermeyin hayvanlarınızı test yaptırın doktorunuzla konuşun gerçekten bi sorun teşgil ediyorsa tamam ama ordan burdan duyduğunuz kanıtsız şeylerle ayırmayın kendinizden..
ben sürekli yatıyorum diye tuvaletini yemeğini veremiyorum diye köpeğimi birine vermek zorunda kalmıştım ve ayrılıken nasıl ağladı bi görseniz resmen hele ben mahvoldum zaten eşim zor götürdü sonrada bi kaç gün hiçbişey yememiş sürekli uyumuş mecburen serum yardımıyla beslemişler bi süre şuan iyiymiş ama ben çok pişmanlık hissetmiştim..
bence onlardan ayrılmadan önce bir kez daha düşünün...

benımde muhabbet kusum var . Pek bı zararı olucagını zannetmıyorum sadece kafesını temızlerken pek dıskısına dokunmamaya calıs ve hemen ellerını yıka kusunada rutın bakım yaptıgın zaman parazıt spreyı gıbı bı zararı olmaz hatta kus sesının anne karnındakı bebege yararı oldugu okumustum bebek anne karnında duyuyomus kus sesını ve dunyaya gelıncede kusun sesını tanıyormus :)

toxplazmaya yakalanmamak için maalesef hiç bir koruyucu aşı yokmuş canım enfeksiyon varsa .yakalanılıncada antibiyotik kullanılıyormuş..bende aşısı var biliyordum ama hepatitle karıştırmışım galiba....
bu enfeksiyon muhabbet kuşlarında pek olmuyormuş .. daha çok kedilerde oluyo.. dışkılarından bulaşıyo.. ama yinede daha önce sana dedeğim gibi rosemcim kuşun kafesini temizlerken eldiven kullan sık sık temizle ve parazit spreyleri var arada ondan sık kuşuna ..gerçi ben kullanmadım ama en kısa zamanda alıcam.. bebeşlerimiz doğduktan sonrada daha güvenli olur hem..

kızlar yapmayın yazık onlarında bi canı var hayvan deyip geçmeyin psikolojilerini düşünün bi kulaktan dolma haberlerle göndermeyin hayvanlarınızı test yaptırın doktorunuzla konuşun gerçekten bi sorun teşgil ediyorsa tamam ama ordan burdan duyduğunuz kanıtsız şeylerle ayırmayın kendinizden..
ben sürekli yatıyorum diye tuvaletini yemeğini veremiyorum diye köpeğimi birine vermek zorunda kalmıştım ve ayrılıken nasıl ağladı bi görseniz resmen hele ben mahvoldum zaten eşim zor götürdü sonrada bi kaç gün hiçbişey yememiş sürekli uyumuş mecburen serum yardımıyla beslemişler bi süre şuan iyiymiş ama ben çok pişmanlık hissetmiştim..
bence onlardan ayrılmadan önce bir kez daha düşünün...
bırkac gundur kusla cok fazla ılgılenmıyorum da,ne kadar durgun ve uzgun duruyor.ıcım acıyor onu gordukce.senağlama

benımde muhabbet kusum var . Pek bı zararı olucagını zannetmıyorum sadece kafesını temızlerken pek dıskısına dokunmamaya calıs ve hemen ellerını yıka kusunada rutın bakım yaptıgın zaman parazıt spreyı gıbı bı zararı olmaz hatta kus sesının anne karnındakı bebege yararı oldugu okumustum bebek anne karnında duyuyomus kus sesını ve dunyaya gelıncede kusun sesını tanıyormus :)
canım bu cok guzel haber.demek sesı tanıyabılıyormus buna cok sevındım.hihoyyyt

toxplazmaya yakalanmamak için maalesef hiç bir koruyucu aşı yokmuş canım enfeksiyon varsa .yakalanılıncada antibiyotik kullanılıyormuş..bende aşısı var biliyordum ama hepatitle karıştırmışım galiba....
bu enfeksiyon muhabbet kuşlarında pek olmuyormuş .. daha çok kedilerde oluyo.. dışkılarından bulaşıyo.. ama yinede daha önce sana dedeğim gibi rosemcim kuşun kafesini temizlerken eldiven kullan sık sık temizle ve parazit spreyleri var arada ondan sık kuşuna ..gerçi ben kullanmadım ama en kısa zamanda alıcam.. bebeşlerimiz doğduktan sonrada daha güvenli olur hem..
canım kusun temızlıgıne cok dıkkat edıyorum.parazıt spreyını sureklı kullanıyorum kus bızde durdugundan bu yana haftada 2-3 kez sıkıyorum.
ınsallah hıcbırımıze bırseycıkler olmaz.
bu hamılelık donemı benı oldugumdan daha duygusal ve tedırgın yaptı.:1no2:herseyden etkılenır oldum.:çok üzgünüm:

hamilelik düşündüğümüz için bizde kuşumuzu annemlere gönderdik Allahtan annemlerin evi çok yakında özlediğim her an gidip görebiliyorum.küçük bey hep kafes dışında yaşadığı için ben gelir gelmez evde beni buluyor ve ben ne kadar uzak kalmaya çalışsamda gidene kadar bana yapışık yaşıyor.umarım bi sorun teşkil etmez:KK43:

bende 7 haftalık hamileyim ve 7 aydır muhabbet kuşu besliyorum... o da benim cocuğum gibi oldu... bütün gün bizimle odanın içinde geziyor... konuşmasını da öğrettik, herşeyi konuşuyor kaydirigubbakcemile3 3 ay önce 10 gün tatile gitmiştim, kuşu eşime emanet ettim.. eşiminde onu çook sevdiği halde, geldiğimde nasıl durgunlaşmıştı.. kafesinden çıkmak istemiyordu... öyle oldu diye nasıl üzülmüştüm hatta ağlamıştım :sinifsinif: şuan tatile gitsem bile yanımda götürmeyi düşünüyorum...

inşallah hamileliğime zararı olmaz... doktorumada danışcam bidahaki muayenemde...

ya benim eşimin ikitane kanaryası var bende korkuyorum onlar kafesten çıkmıyo ama tüy döküyorlar heryere çok pisler muhabbet kuşu gibi değil ben 26 haftalık hamileyim hapşuruyorum hep aslında severim kuşları ama bebeşim daha kıymetli tabiii:ecrin_bebek

merhaba bende 18 haftalık hamileyim.hapşuruyorum die yazmışsınız evet bende de o çok oluyor doktoruma sorduğumda alerji dedi acaba kuştan dolayı mı oluyor ki aklıma takıldı gerçi tek evde olmuyor ama kafama takıldı hay allah :44:

Benim de 2 tane kedim var. 5 haftalık hamileyim.Kayınvalidemler cok baskı yapıyor gönderelim bu kedileri diye. Doktora danıstım asısı tamsa hijyene dikkat ediliyorsa sorun yok dedi.Anlatamıyorum eşimin ailesine:KK53:

Evdeki evcillerin aşıları tam ise (iç-dış parazit tedavisi),
Gebeyken size,doğunca da bebeğinize hiçbir zararları yok..
Aksine bebeğin gelişimine,psikolojisine çok faydalılar..

bende 17 haftalık hamileyim... bir dişi bir erkek köpeğim var... ve 4 tanede yavruları var... allahım tam şenlik oldu bahçem... onları öpüyor seviyor kokluyorum... çünkü aşıları tam, bakılmlarını yapıyorum...doktoruma sorduğumda köpek başka köpeklerle temas etmiyorsa( yabancı) sıkıntı olmaz demişti.. her ayda düzenli kan tahlilimi yapıyor... kontrol amaçlı... hayvanlardan geçen hastalık var mı yok mu diye... biraz dikkat ettikten sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum hayvan beslemenin...:KK6:

arkadaşlar ben de hamileyim ve benimde evimde bir dostummm (kedim) var, onu bırakmayı hiçbir zaman düşünmedimm, çünkü o benim çocuğum gibi zaten, 3 ya da 4 günlükken bir inşaatın altında annesini onu terketmişken buldum, bulduğumda daha gözleri açılmamıştı, bizim elimizde gözlerini açtı ilk tuvaletini bile ben yaptırdım :) şimdi nerdeyse 6 aylık bir kız oldu , aşıları yapıldı hala da yapılıyor, hayvan beslemek çok farklı birşeymiş onu anladım, evimize geldiği günden beri hiç stresim kalmadı, her an oynuyoruz onunla, herşeyi anlıyor....
hamile kalmadan önce doktoruma evimde kedim olduğunuu söylemiştim torch testleri yapıldı, toksolazma vs.
zaten daha önceden bağışıklığım varmış bu parazitlere karşı,yine de dikkat ediyorum , eşin değiştiyor kumunu vs, benim de etrafımda ıyyyy evde kedi miiii? ama sen hamilesiiiiiin!!! gibi söylemler olmuyor değil... hiç takmıyorum....

X