hamilelikte ev işleri ?

papatyaozge

özge
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
134
2
40
merhaba arkadaslar;
26 haftalık hamileyım çalışmıyorum ama bu aralar yanı son 1 aydır bana bir tembellık geldi anlatamam..bıraksalar elımı hiçbişeye sürmicem öyle heryer birbirnde kalacak...kalksam bi iş yapsam diğerine sıra gelınce bırakıyorum..böyle bi sıkılma,ne istediğmi bilememe ne bilim melankoli bir kadın oldum çıktım:)
sizce bu normalmı hormonlardanmı yoksa benm hormonlara yüklemek işimemi geliyor....sizde öyle oluyormusunuz?

aaaah arkadaşım bi de bana sor.ben de 29 haftalığım.bi görsen sanki karnımda sırtımda kamyon taşıyorum.yürüken ayağa kalkarken bir zorluk bir zorluk..ben mi abartıyorum diyorum ama ne bileyim çok yorgunum çok ağırım.bi de 3 yaşında ikizlerim var.çocukcağızlara bakamaz oldum.durmadan bişey istiyorlar sinirleniyorum kızıyorum onlara..bugün oğlum ağladı ben ağladım kendimi çok kötü hissettim.birini ayağımda saallıyordum diğeri bilgisayarı karıştırıyordu yapma dedim anlamadı,ayağımda olanı yerine yatırayım derken uayndı geri ayağıma aldım bir sinirle öbür oğlumun koluna vurdumbir anda. o ağladı ben daha çok ağladım..bi de buraların sıcağı sinirlerimi bozuyor dayanamaz oldum..ev işlerim yarım yamalak,her şey yarım..nasıl üzülüyorum bi bilseniz..bebek doğsa da at gibi iş yapsam Allah ımmmm....hepimize güç ver..

Son düzenleme:
:) haklsın ne diyım
birde ikizlerın varmış senın işin daha zor ..bende diyormkı bi doğsunda bebeğim su evi kırklasam senın dediğin gibi at gibi ,iş yapsam ama su an elımı bişeye sürmyorum..hayatımda ilk kez eve temzlık yapsın die kadın aldım o evımı daha mahvettı üstnede 100 tl verdim :)

kendı işini kendın yapacksın valla başkası kendı işi gibi yapmıyor...ALLAH hepimize yardımcı olsun inş azcıkta havalar serinlese pekte fena olmaz hani:)

arkadaşlar evi kırklamak için bebeğin doğmasını beklemek büyük bir yanılgı ve de muhtemelen hayalkırıklığı olacaktır uyarayım.tabi bebekten bebeğe değişir ama genelde onlar uyanıkken iş miş pek yapılamiyor uyurken de -ki genelde öyle her zaman uzuuun uzun olmuyor gündüz uykusu- hangi işi yapacağını şaşırıyor insan.bir de elektrik süpürgesinin sesi filan sorun oluyor..uzun lafın kısası konuyu açan arkadaşım bence şöyle bir "ya Allah bismillah" de başla gerisi gelir.Bir de 100 lira iyi para vermişsin, aslında güvendiğin birinden yani temizlik anlayışı sana uygun birinden tavsiye üzerine kadın bulsan bütün bu dertlerin biterdi. Haftada 1 alıyordum ben ohh çok rahattım şimdi kadınım bıraktı işi, bu ara evdeyim kendim hallediyorum ama yakında işe başlayınca mutlaka birini ayarlayacağım.Temizlik nankör iş yap yap en başa dön..yani imkanın varsa yardımcı en güzel çözüm.
İkizleri olan arkadaş, aslında asıl yardımcı sana lazım.Allah kolaylık versin.
sevgiler..

benim gebeleğim fazla ilerlemedi sizler gibi ama aynı yorgunluk bendede var ilk aylarda oluyor diyorlar 4.ayımdayım halen oluyor geçmedi ilerki aylardada sizler gibi olursam işim çok zor hem çalış hem ev işleri hem ünivertse ben bitmişim :KK43:

aslında çok haklsın onu hiç düşünmemeiştim..bebek bu ne yapacaği belli oolmaz belki o uyrken bizde azcık kestrme fırsatı bulcz bu zamnda iş yapmk insanın hiç işine gelmez en iyisi hergune bir oda sığdırmak hergün bir odayı yapmak ...dedğin gibi en işi nankörr....ne yaparsan yap etrafa un serpişsin gibi toz olyr:KK43:

arkadaşlar evi kırklamak için bebeğin doğmasını beklemek büyük bir yanılgı ve de muhtemelen hayalkırıklığı olacaktır uyarayım.tabi bebekten bebeğe değişir ama genelde onlar uyanıkken iş miş pek yapılamiyor uyurken de -ki genelde öyle her zaman uzuuun uzun olmuyor gündüz uykusu- hangi işi yapacağını şaşırıyor insan.bir de elektrik süpürgesinin sesi filan sorun oluyor..uzun lafın kısası konuyu açan arkadaşım bence şöyle bir "ya Allah bismillah" de başla gerisi gelir.Bir de 100 lira iyi para vermişsin, aslında güvendiğin birinden yani temizlik anlayışı sana uygun birinden tavsiye üzerine kadın bulsan bütün bu dertlerin biterdi. Haftada 1 alıyordum ben ohh çok rahattım şimdi kadınım bıraktı işi, bu ara evdeyim kendim hallediyorum ama yakında işe başlayınca mutlaka birini ayarlayacağım.Temizlik nankör iş yap yap en başa dön..yani imkanın varsa yardımcı en güzel çözüm.
İkizleri olan arkadaş, aslında asıl yardımcı sana lazım.Allah kolaylık versin.
sevgiler..
teşekkür ederim canım..biliyorum bebek doğunca daha zor bu sefer fırsat bulamadığımız için yapamıycaz ama en azından önümzde koca bir top durmayacak..mesela bulaşık yıkamak bana işkence bu göbekle lavabonun önünde yan durmak belimi ağrıtıyor.yere bişey düşse eğilip almak çok zor geliyor.çocukların tuvaleti geliyor altlarını yıkamak ellerini yıkamak silmek her şey o kadar zor geliyor ki..bebek doğunca işim iki misli artacak ama Allah güç verir inşallah:KK49:

merhaba arkadaslar;
26 haftalık hamileyım çalışmıyorum ama bu aralar yanı son 1 aydır bana bir tembellık geldi anlatamam..bıraksalar elımı hiçbişeye sürmicem öyle heryer birbirnde kalacak...kalksam bi iş yapsam diğerine sıra gelınce bırakıyorum..böyle bi sıkılma,ne istediğmi bilememe ne bilim melankoli bir kadın oldum çıktım:)
sizce bu normalmı hormonlardanmı yoksa benm hormonlara yüklemek işimemi geliyor....sizde öyle oluyormusunuz?

Aynen canim kardesim, yardim edenimde yok..kimsem yok ..esim masallah tek yardimi halin yoksa disardan yemek soyleyelimdir..ev islerini artik fazla abartmadan kendimi yormadan fazlada kafam takmadan yavas yavas yapiyorum..napimm elimi kaldirmak zor geliyor bazan. bazande enerji var masallah hemen ise giriyorum..ama biraksan hersey önüne gelse ben sirf keyif icin kalksam ne guzel olur..ama malesef her is bana bakiyor.. kendin idare et siraya koy kendinide yorma,, pislikten ölmeyecek temizlik hastasi olmayacak kadar yap yeter..

benım esım yapıyor işlere yardımcı olyr ama bu aralar oruclu olduğu için kıyamaıyorum...karnım acıkıyor ama yapasam gelmiyor ama biri bişi getirse acayip mutlu olyorum hemencık yiyip bitiryorum...dediğin gibi hazır önüme gelse ohh ne güzel...ALLAHTANKİ kayınvaldemizde falan otuymuyoruz yoksa mecbur illakı iş yapmamız gerekir..:nazar:

Yaşadığınız gayet normal bence.
Benim gebeliğim bayağı sıkıntılı geçti, o yüzden ev işide yapmıyordum pek.
Ev temizliğini eşim yapıyordu sağolsun, oda çok sık aralıklarla değil tabi.
Ben sadece mutfakla ilgileniyordum.
Çocuk doğsunda evi kırklayım demişsiniz ya, işte o hayal :)
O zaman hiç fırsatınız olmuyor, afedersiniz tuvalete gitmeye fırsat olmuyor.
Ben hala ev temizliği yapamıyorum fırsat bulupta.
Bebeğim daha 1 aylık, bugünleri de sağlıkla atlatırız inş.
Sağlıkla alırsınız kucağınıza inş.

ayyyy korktum şimdi sen öyle diyince:KK53:

nasıl yani hiç uyumuyorlarmı bebişler..valla ben şöyle hayal kuruyordum bebişi uyuturum o uyrken ben iş yaparım yemek yaparım uyurum tv izlerım falan die:)

acaba adı üstünde hayalmi kurmuşum:KK1:

33 haftalık hmileyim.7 haftalıkken kanamam oldu bir daha temizlik yapmadım.bi kadın tuttum her hafta yarım gün aldım.bu temizlik işini rayına oturtmazsak olmuyo.bir süre eşim yaptı.ama ramazanda oda bırakınca tekrar kadın almaya başlaadım.çok rahatı m çok şükür.yoksa dediğiniz gibi sanki sırtımda taş var yerimden kalkaasım gelmiyo

senin birde 33 hafta olmuş valla bizden betersindir..seni anlayabiiyorum..

annem karsımda oturyr ama onada kıyıpta yaptımamam ...

Aman fıstıklar hamileyken yormayın kendinizi
Bizim komşu 3. ye hamileydi karnı küçüktü ta son aylara kadar iş yaptı , hatta çıktı cam sildi
Hiç birşeycikte olmadı
Herkes bir olmaz , dikkat edin :KK70:

Son düzenleme:
valla ben şuan 34 haftalığım hem işyerı hem ev hem kendı ağırlığım çok zor oluyo.2 gune bır mutfak koridor ve oturma odasını sılıyorum onun dışında hiç bişe yapmıyorum.mutfağa gırmek bıle gelmıyo içimden hep dışardan yıyorum paso meyve tabakları bırkıyo.iyice halsızleştım valla sonum ne olacak bılemıyorum artık....annemı beklıyorum artık temızlık için:KK43:((((((((((((((((((((gurbette çalışıyoz bıde kımsemız yok dertleşecek bır arakadaşım bıle yok

ben hamilelikten önce çok titiz ve düzenliydim. ama hamile oldugumu öğrendiğim andan bu yana sürekli kendime telkin ediyorum. bugune kadar yaptın da ne oldu yine kirlenmedimi boş ver kalsın hiçbir şey bebeklerinden önemli değil diye.
10 günde bir annem geliyor genel temizlik yapıyor,3-4 günde bir eşim evi süpürür,vileda yapar. makinayı boşaltır doldurur.
bende yemek yapıyorum günde 2 çeşit.

bu sıcaklar beni öldürecek boğuluyorum.iki çocuk bi de hamilelik.nasıl dayanıyorum ben yaa..ev işi yemek ütü..vay be biz neymişiz.evi de yemeği de ütüyü de yapabildiğim kadar yapıyorum.Allah tan yanımda erkek kardeşim var da çocuklarla ilgileniyor.valla benim derdim bana yetiyor alev fışkırıyor her yerimden..karın bi metre.yazık bizee...bir daha yazı özlemeyecem

ahh canlarım aynı dert bende de var.4aylık hamıleyım.3,5 ayıma kadar benım tam 7 kez kanamm oldu aralıklarla.anamm daha elıme toz bezı bıle almam.esım saolsun yapıyo.esımın kız kardesı bızde 2 haftadır allhım razı olsun.hersyı yapıyo ben sadece yemek ısıne karısyorum.zaten 50 gundur de rapor ızın ayraldık yatar haldeyım.gozum ıs mıs gormuyo.zaten ayakta kalınca da hemen belım agırıyo.bakalım bu korkular bana yettı evı goturen gotursede ellemem daha.kadın tutmak mantıklı ramzandan sonra ben de tutım.

ya bazen insan gaza geliyor hadi kalkıyım yapıyım diyor.sonra bi bakmışşın ertesı gün hersey batmış toz olmuş insana fenalık geliyor...bide şimdi hamile değilken işin hakkını verrek yapıyrduk şimdi yarım yamalak olunca içinede sinmiyor insanın sallıyor...size tavsiyem ben genelede öyle yapıyorum akşam hava serın olyr 9 yada 10 gibi elıme alyrm toz bezını toz alyr mutfağı azcık temzlyrm ne bilim ufak işlerı yapıyorum sıcak olmadığı için beni bunaltmıyor sizde bi deneyın derım gündüz iş yapmaktan daha iyi :)

ben temizliğe bir başlayınca bir daha duramıyorum sonra da çok yoruluyorum.29haftalık hamileyim ama karnım 5 aylık hamile karnı.şimdi tatil çalışmıyorum.annemlere kayınvalidemlere gittik birkaç gün.döndüğümüzde evi toz götürüyordu.eşim maşallah evi makinayla temizler arada.bukez de temizleyip viledayla aldı sağolsun ben de bugün tozlerı aldım.mobilyalar koyu renk toz resmen bir gün silmesem burdayım diyor.bugün kapılardan birini silerken eşime yakalandım çok kızdı.bırak ben silerim dedi sağolsun ama erkeklerin işi ve bizim işimiz hiç kıyaslanır mı?bayramdan sonra eşimin yiğenleri gelip evi dip bucak temizleyecekler inşallah

X