• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte cmv enfeksiyonu gecirdim bebegimi kaybettim

merhaba ne hayallerle gecirdigim hamileligimde ilk once bebegimde gelisim geriligi basladi ilk bir hafta sonra Iki hafta Bacak ve kafasi icin Geri dediler Daha sonra bagirsaginda parlaklik gorduler Ben hep Allaha sigindim ozel Hastane cmv enfeksiyonu var hic demedi bana Her gittigimizde takip edilcek dedi olayin ciddiyetini solemedi onlarda bilmiyorlardi ama uzerindede durmadilar Ben hep gecicek umudu lie hamileligime decamp ettim cmv hayatimda hic duymadigim birseydi etrafimdaki herkez ozel hastane para kazanmak icin belkide soluyorlar dedi birde depleted hastanesine gitmemi solediler bende gittim beni muane Eden Doctor senin yuksek riskli gebelik bolumune gitmen gerekiyor dedi ve yonlendirdi birseylerin ciddiyetini o zaman anladim yani 30. Haftamdaydim y.r gebelik bolumu be bebegimde beynindede division birikimleri ventrumegali oldugunu soledi be begin ozurlu olacagni soledi Dunyam basima yikildi buzamana Kardan neden gelmedin vs. ama gitseydimde yinede kiyip aldiramazdim nasil kiyabilirim bircana etrafimdaki herkez klasik filancaya da solediler saglikli dogdu hep olumlu dusunmeye devam ettim Sakat olsada bakarim kabulum Allahtan gelene dedim ama yine cmv den bahseden olmadi taki kontrol icin 32 haftamda doktora Gidene kadar beni dirk dogma aldiramazdim bebegimde cmv bende cmv enfeksiyonu oldugunu bebegimde beyin karacigerin hasar gordugu solendi 18 gun yogun Bakimin ardindan bebegimi kaybettim yasadigim acinin tariff yeryuzunde yok kimseye hicbiseyi suclucak gucumde yok burden tum bebek isteyenlere sesleniuorum Lutfen oncesin de doktora bu testleri yaptirin CMV Cok tehlikeli hafife almayin Ben yandim siz yanmayin
Başınız sağolsun konuyu açıp okumak bile istemedim:( Allahım tekrardan sağlıkla nasip etsin yüreğinize su serpsin

Başınız sağolsun:KK43: çok üzüldüm neden vefat etti acaba :KK43:((
Amin :( doğduğu gibi kuveze aldılar pisliğini yedi dediler snra üniverste sevk ettiler ciğerleri mahvolmuş kalbine giden damarda büzüşme olmuş 1 kere amelyt oldu kalbi durdu 2 kere geri dindirmişlerdi ama dün sabah 6 da gene durmuş bidha geri dondurememisler :( hiç biseyi yoktu doktor hep iyi diyodu ben yanında kalmıştım o gece nst de sinyal verdi iki kere doktor hemen sezeryana alabilirim dedi ama almadı suni sancıyla normal doğum yaptı sabh 10 dan gece 3 e kadr bekletti

Amin :KK43: doğduğu gibi kuveze aldılar pisliğini yedi dediler snra üniverste sevk ettiler ciğerleri mahvolmuş kalbine giden damarda büzüşme olmuş 1 kere amelyt oldu kalbi durdu 2 kere geri dindirmişlerdi ama dün sabah 6 da gene durmuş bidha geri dondurememisler :KK43: hiç biseyi yoktu doktor hep iyi diyodu ben yanında kalmıştım o gece nst de sinyal verdi iki kere doktor hemen sezeryana alabilirim dedi ama almadı suni sancıyla normal doğum yaptı sabh 10 dan gece 3 e kadr bekletti
Çok üzüldüm ya:( illaki insan bebeğini kaybedince canı acır ben 8 haftalık kaybettim içim o kadar acidi ama doğduktan sonra eminim daha zordur. Allah sabır versin düşmanımın başına bile vermesin:(

Çok üzüldüm ya:KK43: illaki insan bebeğini kaybedince canı acır ben 8 haftalık kaybettim içim o kadar acidi ama doğduktan sonra eminim daha zordur. Allah sabır versin düşmanımın başına bile vermesin:KK43:
Amin cnm Rabbim sanada sabir versin inşallah en kısa zamanda yine nasip eder . Bende iknci tüp bebekle oldu kanamam oldu kese etrafında kanama alanı varmış hep tedirginim :(

Amin cnm Rabbim sanada sabir versin inşallah en kısa zamanda yine nasip eder . Bende iknci tüp bebekle oldu kanamam oldu kese etrafında kanama alanı varmış hep tedirginim :KK43:
Canım darısı hepinizin başına ben 2 yıl sonra hamile kaldım kızım oldu şükürler olsun 72 günlük Rabbim Bağışlarsa

hamilelik oyle bisey ki.. iyi doktora denk gelmek, tabi bide Allahin takdiri..
bnmde vucudumda inanilmaz kasinti baslamisti 35. haftada,ozellikle el ve ayak icimde, doktoruma soyledim normal boyle seyler dedi..
devlete gittim meger karaciger enzimlerim tavan yapmis, acilen doguma aldilar, salgiladigim safrayla kizimi oldurebilirmisim :KK43: kontrole gittim dogumum baslatildi, doktor ihmalinden bnmde cigerim yanabilirdi.
Rabbim gonlunu genisletsin, kuzunu sana sefaatci eylesin, tez vakitte kucagini doldursun insallah
Canim yanlizca kizin degil sende olebilirdin Allah korumus ikinizide.ilk hamileligimde bende yasadim aynisini.cok tesadufi bi sekilde ogrendim ben de ve erken dogum yaptim.

Canim Allah sabir versin.bu acinin tarifi yok.ne desek bos.Insallah rabbim gonlune gore verir kucagini doldurur...

Başın sağolsun Allah tez vakitte kucagini doldursun hiç duymamisim bu virüsü çok zordur eminim hayaller benimsemek falan ama Allah yüzünü gösterip kokusunu sesini duyurup anne diyip sarilmasını gösterip almasin çok acı

Başınız sağolsun,

Cmv hamile ve yeni doğmuş bebekler için çok tehlikeli ve toplum bilmiyor hatta doktorlarda bilmiyor maalesef.
Ben oğlum doğduktan 3 aylık olana kadar doktor doktor gezdim gitmediğim doktor hastane profesör kalmadı hepsi
başka birşey söyledi sonunda cmv enfeksiyonu olduğu anlaşıldı 10 gün hastanede yattık /30 ölme ihtimali vardı.
Kör, sağır, gerizekalı hatta hepsi birden olma ihtimali vardı Rabbim dualarımı kabul etti oğlum yaşıyor çok şkür.

Gözde ve kulakta bir sorun kalmadı, karaciğer de baya hasar vardı yavaş yavaş toparlandı, beyinde de bir sorun yok şimdilik ( hala kontoller devam ediyor) ben ozamandan beri çevremdeki tüm hamileleri ve yeni bebeği olan anneleri uyarıyorum, aman kimseyi öpmeyin ve bebğinizi öptürmeyin diye.

Çok çok sabır diliyorum, Allah size başka bir evlat verdiğinde yine dikkat edin doğumdan sonra ilk bir ay içinde kesinlikle kimseye öptürmeyin.
Merhabalar bebeğim 50günlük bugün aynı seyelrı yasıyoruz 22snde kontrollerimiz var öylece bekliyoruz psikolojim bozuldu biraz daha bahsedersiniz yaşadıklarınızı cok sevinirim

Merhabalar bebeğim 50günlük bugün aynı seyelrı yasıyoruz 22snde kontrollerimiz var öylece bekliyoruz psikolojim bozuldu biraz daha bahsedersiniz yaşadıklarınızı cok sevinirim

Geçmiş olsun, bebeğiniz kız mı erkek mi? Hamilelikte mi bulaşmış , Doğumdan hemen sonra mı? Doğum kilosu boyu kaç? Hangi hastaneye gidiyorsunuz? Bütün tahlilleri yapıldı mı, özellikle cmv DNA sı kaç? Alt ast kaç?

Yukarda da yazdığım gibi , çok şükür oğlum iyi şimdi, o zaman karaciğeri etkilendiği için ekgıdaya dah geç başladık ve daha zor oldu. 1 yaşına kadar kalabalıktan , hasta insanlardan koruduk. Zaten ağır bir enfeksiyon geçirmiş bebeği tekrar hastanelik yapmadık yani.
bol açıkhava (yeşillik yada Deniz kenarına götürdük) kontrollerini aksatmadık.
1 yıl boyunca iyi kormanız lazım zaten ağır bir enfeksiyon geçirmiş bebeğin tekrar ağır bir hastalık geçirmemesi lazım. Eve çok çok çok yakınlarınız dışında kimseyi kabul etmeyin, sizde aynen pek kimsenin evine gitmeyin o Kişiler hasta olmasa iyi olsa bile eşyalarda evin havasında kalbiliyor mikroplar. Ellerinizi sık sık yıkayın. Biberon ka besliyorsanız hijyenine dikkat edin. Yani asıl zorluk hastaneden çıkınca başlıyor, çok çok iyi korumanız lazım. İnşallah siz de bu kötü günleri atlatıp bebeğinizi keyifle büyütürsünüz

Geçmiş olsun, bebeğiniz kız mı erkek mi? Hamilelikte mi bulaşmış , Doğumdan hemen sonra mı? Doğum kilosu boyu kaç? Hangi hastaneye gidiyorsunuz? Bütün tahlilleri yapıldı mı, özellikle cmv DNA sı kaç? Alt ast kaç?

Yukarda da yazdığım gibi , çok şükür oğlum iyi şimdi, o zaman karaciğeri etkilendiği için ekgıdaya dah geç başladık ve daha zor oldu. 1 yaşına kadar kalabalıktan , hasta insanlardan koruduk. Zaten ağır bir enfeksiyon geçirmiş bebeği tekrar hastanelik yapmadık yani.
bol açıkhava (yeşillik yada Deniz kenarına götürdük) kontrollerini aksatmadık.
1 yıl boyunca iyi kormanız lazım zaten ağır bir enfeksiyon geçirmiş bebeğin tekrar ağır bir hastalık geçirmemesi lazım. Eve çok çok çok yakınlarınız dışında kimseyi kabul etmeyin, sizde aynen pek kimsenin evine gitmeyin o Kişiler hasta olmasa iyi olsa bile eşyalarda evin havasında kalbiliyor mikroplar. Ellerinizi sık sık yıkayın. Biberon ka besliyorsanız hijyenine dikkat edin. Yani asıl zorluk hastaneden çıkınca başlıyor, çok çok iyi korumanız lazım. İnşallah siz de bu kötü günleri atlatıp bebeğinizi keyifle büyütürsünüz
Erkek ,ımg negatif ıgg fozitif sağlıklı dünyaya geldi dr kilo almadığı için testler yaptı tiroidlerine falan bakalım dedi orada karaciğer enzimleri yüksek çıkınca Adnan Menderes üniversite hastanesine sevk etti gastronomi bölümüne ultrason bişey cıkmadı virüs testlerınde kendimiz baktık sonuclara 22snde kontrollerimiz var bakalım dr ne dicek internette bakmak hiç sağlıklı değil psikolojik olarak çöktüm

Merhaba kizlar ablalar bnde kanimda cmw cikti lanet olasica mkrop. 1 haftadr hayatm zehur oldu nerden kmden bulasti anlamiyorm.kafayi yiyicem. Yarn doktora gdicem insalh bsy cikmaz..s.s.s.s

Back