• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte cmv enfeksiyonu gecirdim bebegimi kaybettim

Başınız sağolsun,

Cmv hamile ve yeni doğmuş bebekler için çok tehlikeli ve toplum bilmiyor hatta doktorlarda bilmiyor maalesef.
Ben oğlum doğduktan 3 aylık olana kadar doktor doktor gezdim gitmediğim doktor hastane profesör kalmadı hepsi
başka birşey söyledi sonunda cmv enfeksiyonu olduğu anlaşıldı 10 gün hastanede yattık /30 ölme ihtimali vardı.
Kör, sağır, gerizekalı hatta hepsi birden olma ihtimali vardı Rabbim dualarımı kabul etti oğlum yaşıyor çok şkür.

Gözde ve kulakta bir sorun kalmadı, karaciğer de baya hasar vardı yavaş yavaş toparlandı, beyinde de bir sorun yok şimdilik ( hala kontoller devam ediyor) ben ozamandan beri çevremdeki tüm hamileleri ve yeni bebeği olan anneleri uyarıyorum, aman kimseyi öpmeyin ve bebğinizi öptürmeyin diye.

Çok çok sabır diliyorum, Allah size başka bir evlat verdiğinde yine dikkat edin doğumdan sonra ilk bir ay içinde kesinlikle kimseye öptürmeyin.

merhaba ne hayallerle gecirdigim hamileligimde ilk once bebegimde gelisim geriligi basladi ilk bir hafta sonra Iki hafta Bacak ve kafasi icin Geri dediler Daha sonra bagirsaginda parlaklik gorduler Ben hep Allaha sigindim ozel Hastane cmv enfeksiyonu var hic demedi bana Her gittigimizde takip edilcek dedi olayin ciddiyetini solemedi onlarda bilmiyorlardi ama uzerindede durmadilar Ben hep gecicek umudu lie hamileligime decamp ettim cmv hayatimda hic duymadigim birseydi etrafimdaki herkez ozel hastane para kazanmak icin belkide soluyorlar dedi birde depleted hastanesine gitmemi solediler bende gittim beni muane Eden Doctor senin yuksek riskli gebelik bolumune gitmen gerekiyor dedi ve yonlendirdi birseylerin ciddiyetini o zaman anladim yani 30. Haftamdaydim y.r gebelik bolumu be bebegimde beynindede division birikimleri ventrumegali oldugunu soledi be begin ozurlu olacagni soledi Dunyam basima yikildi buzamana Kardan neden gelmedin vs. ama gitseydimde yinede kiyip aldiramazdim nasil kiyabilirim bircana etrafimdaki herkez klasik filancaya da solediler saglikli dogdu hep olumlu dusunmeye devam ettim Sakat olsada bakarim kabulum Allahtan gelene dedim ama yine cmv den bahseden olmadi taki kontrol icin 32 haftamda doktora Gidene kadar beni dirk dogma aldiramazdim bebegimde cmv bende cmv enfeksiyonu oldugunu bebegimde beyin karacigerin hasar gordugu solendi 18 gun yogun Bakimin ardindan bebegimi kaybettim yasadigim acinin tariff yeryuzunde yok kimseye hicbiseyi suclucak gucumde yok burden tum bebek isteyenlere sesleniuorum Lutfen oncesin de doktora bu testleri yaptirin CMV Cok tehlikeli hafife almayin Ben yandim siz yanmayin

Canımmmm, kader arkadaşım. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Yaradandan sadece sabır diliyorum sana. Ne söylesem ne desem biliyorum ki faydası yok çünkü 2015 Eylül ayında bende evlat acısıyla yandım, kavruldum. 36 haftalık bebeğimin kalbi durdu. Uzun araştırmalar sonucunda pıhtılaşma hastası olduğum ortaya çıktı ve bebeğimi bu sebepten kaybetmişim. Bebeğimi besleyen damarları tıkamış vücudumun oluşturduğu pıhtılar ve bebeğime yeterli oksijen gitmediği için kalbi durmuş :( Hala içim yanıyor, canım canım acıyor. Oğlumu hala göz yaşlarıyla anıyorum. Benim de ilk bebeğimdi, ilk göz ağrımdı.

Şimdi çok şükür Rabbime bir oğlum daha oldu, sağ salim kucağıma alabildim ve şuan 6 aylık. Sana umut olsun. Acı geçmez, geçmeyecek, hiç bir şey de dindirmeyecek ama zamanla bu acıyla yaşamayı öğreneceksin o kadar...

Ama sana en iyi gelecek olan şey yeni bir bebek. Rabbim en kısa ve hayırlı zamanda sağlıklı, uzun ömürlü bebeklerle doldursun kucağını inşallah...

basınız sagolsun. çok üzücü . allah sabır versin.

cmv enfeksiyonu nedir? neyde bulasıyormuş?

Ben yada bu durumu yaşamamış hiçkimse tahmin bile edemez nekadar üzüldügünü biliyorum.
Aglamak istiyorsan agla, bagırmak istiyorsan bagır, içinde tutma hiçbirini. Yangınını söndürmez belki ama içindekilerin dışına taşmasına izin ver
Şayet ölümden sonra bir hayatın varlıgına inanıyorsan.
Herşeye ramen unutma hala o senin melegin ve bir gün kavuşucaksın.

merhaba ne hayallerle gecirdigim hamileligimde ilk once bebegimde gelisim geriligi basladi ilk bir hafta sonra Iki hafta Bacak ve kafasi icin Geri dediler Daha sonra bagirsaginda parlaklik gorduler Ben hep Allaha sigindim ozel Hastane cmv enfeksiyonu var hic demedi bana Her gittigimizde takip edilcek dedi olayin ciddiyetini solemedi onlarda bilmiyorlardi ama uzerindede durmadilar Ben hep gecicek umudu lie hamileligime decamp ettim cmv hayatimda hic duymadigim birseydi etrafimdaki herkez ozel hastane para kazanmak icin belkide soluyorlar dedi birde depleted hastanesine gitmemi solediler bende gittim beni muane Eden Doctor senin yuksek riskli gebelik bolumune gitmen gerekiyor dedi ve yonlendirdi birseylerin ciddiyetini o zaman anladim yani 30. Haftamdaydim y.r gebelik bolumu be bebegimde beynindede division birikimleri ventrumegali oldugunu soledi be begin ozurlu olacagni soledi Dunyam basima yikildi buzamana Kardan neden gelmedin vs. ama gitseydimde yinede kiyip aldiramazdim nasil kiyabilirim bircana etrafimdaki herkez klasik filancaya da solediler saglikli dogdu hep olumlu dusunmeye devam ettim Sakat olsada bakarim kabulum Allahtan gelene dedim ama yine cmv den bahseden olmadi taki kontrol icin 32 haftamda doktora Gidene kadar beni dirk dogma aldiramazdim bebegimde cmv bende cmv enfeksiyonu oldugunu bebegimde beyin karacigerin hasar gordugu solendi 18 gun yogun Bakimin ardindan bebegimi kaybettim yasadigim acinin tariff yeryuzunde yok kimseye hicbiseyi suclucak gucumde yok burden tum bebek isteyenlere sesleniuorum Lutfen oncesin de doktora bu testleri yaptirin CMV Cok tehlikeli hafife almayin Ben yandim siz yanmayin
Başınız sağolsun Allah sabırlar versin

Allah sabır versin ilk defa duyuyorum sağolun bilgilendirme için. Tez zamanda rabbim gönlünüze göre verir inşallah.

Kimi suclayim bu testi yapmayan ozel hastaneyimi canimin canini topraga verdim ne fayda Rabbime havale ettim

Mahkemeye niye vermiyorsunuz hastaneyi? Mahkeme sorsun bi bakalım 32. haftaya kadar akılları neredeymiş? Mühürlensinler de görsünler dünya kaç bucak :sinirli:

Çok uzuldumm :( Allahım bı daha yaşatmasını ınsallahh :((

Doğumdan kırk gün sonra mı kaybetti bebeğini görümceniz? Sebep neymiş peki?
Evet doğduğunda direk kuveze aldılar pisliğini yedi dediler sadce snra üniverste ye sevk ettiler ciğerleri mahvolmuş ben yanında kalmıştım doğumda nst de sinyal verdi iki kere doktor geldi bi kere hemen sezeryana alabilirim dedi ama almadı sabh 10 da yatırdılar gece 3 te doğum yaptı suni sancıyla ben doktor ihmali diyorum hiç bisey yoktu doktor hep iyi herşey diyip durmustu

rabbim yüreğini ferahlatsın, sabrını en güzel şekilde versin.
inşallah vücudunu ve ruhunu toparladıktan hemen sonra kucağına bebeğini aratmadan konduruverir..

Basiniz sagolsun, Allah yardimcimiz olsun. Birdaha gebe kalirsaniz lutfen takibini üniversite hastanesi yada univrsiteye bagli arastirma hastanesinde yaptirin. Hastane icerisindeki bölümler cok fazla, kalabalik ancak a'dan z'ye ilgilenecek doktor birikimine sahip. Aninda mudahale imkani yuksek vs vs.

Back