Hamilelikte Böbrek Büyümesi Yaşayanlar

çok sağol canım..şimdi her şey yolundadır umarım. kuzunla sağlıklı bir hayat dilerim.
ben 32. haftamdayım. 19. haftamda bu rahatsızlığım saptandı. 10. haftamda bakıldığında yoktu demekki o arada oldu.
benim ilk andan itibaren stent takılcak boyuttaydı ama dr um erken doğum riskine karşı beni de bebeği de düşünerek her hafta kontrollerle 32. ye kadar getirdi beni. en son 25 mm de ameliyata karar kıldı. dr uma minnettarım erken taksaydı bebek çok küçüktü henüz. böbreğimi de kurtardı. gerçi eskisi gibi olmayacakmış asla ama olsun. sezaryen olmam gerekirmiş ben de sezaryende çıkarttırcam.

kısaca bahsedeyim yaşayacak olanlara klavuz olsun. çünkü ben hiç bir şey bilmeyerek girdim.
anestezi almadan yapılan bir işlem çünkü bebeğe zarar verebilir.
toplamda 5 dk sürüyor. ağrılı bir işlem ama dayanılmayacak gibi değil. sadece sinir bozucu. benim gözlerimden yaş geldi ama sanırım sinirlerim yıprandığı için. asıl sorun ameliyat sonrası çekilen ağrılar. her ameliyatta olan şeyler ama insan gebeyken daha hassas oluyor. ben cuma ameliyat oldum hala mesanemde hiç bitmeyen ağrı, idrarda yanma ve acı var. kolay değil bir sürü alet giriyor oraya. operasyon sonrası nst de sancılar çıkınca 20 dk ya bir doğum geciktirici ilaçlar verdiler. çünkü cidden doğum sancısını başlatıyor işlem.şimdi daha iyiyim şükür.
ama dediğim gibi yavrularımız için katlanılır kızlar. çok nadir bir hastalık bu. her dr meslek hayatında 3-4 vaka görüyor. ikinci gebeliklerde de kesin görülüyor.
siz siz olun ihmal etmeyin aksi halde böbreği kaybettiren bir rahatsızlık. tamamen gebeliğe bağlı ortaya çıkıyor.
benim kuzum inş erken gelmez şu an en büyük endişem o.

Son düzenleme:

Tatlım anlayamadığım 19. Haftadan 32.ye kadar sancılarına nasıl dayandın? Bnmki ölümcüldü ve doğum sancısı filan yanında sinek ısırdığı gibi kalıyordu( ki 8. Ayda onuda yaşadım) dolayısıyla o sancıya sadece 2 gün dayanabildim ve 16. Haftamda stent takıldı.. Sonrası zaten aynı seninde anlattığın gibi doğuma kadar bitmek bilmez acılar antibiyotikler doğumu durduran ilaçlar vs..2.si senin ilk gebeliğin mi?yoksa 2.mi bu kadar eminsin? Ben doktoruma sordum şuan 7+5 hamileyim. bu gebeliğimde de aynı problemi yaşarmıyım diye.. Oda her gebe kadar risklisin ama tabiiki geçmişin olduğu için kontrol altında olman gerek ama 2.dede aynı rahatsızlığı yaşıcaksın diye kesin bir yargı yok dedi😯😕 gelişmelerden haberdar edicem ama umarım bu sefer bukadar sıkıntılı bir hamilelik olmaz..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

canım ağrılarım hep oldu ama çıldırtacak düzeyde ağrılarım sayılı oldu. gece gündüz hep ağrım oluyordu ama dayanıcak düzeyde. dr da şaşırdı nasıl dayanıyrsun diye. scı eşiğim yüksek benim sanırım. ama bazen çıldırcak gibi oluyordum. ben bir de gilaburu denen bir meyvenin suyunu içtim sürekli kanalı açıyor ağrıları alıyor. hiç ilaç kullanamadım çünkü. 32 de büyüme olmasa yine dayanırdım ağrılara. gebeliğimin tadı hiç yoktu ama işte hep riskli dönemin bitmesini bekledik. zira erken dönemde cidden zor.
canım benim ilk gebeliğim. ürolog da kadın doğumcum da tekrarlar çünkü rahim kaymaya meyilli artık dedi. bir de canım böbreğimdeki büyüme hiçbir zaman sıfırlanmazmış illaki az da olsa kalır dedi.

çevremden duyduğum bir kaç örnek var. doğrudan tanımıyorum ama tanıdıklarımın tanıdıkları. onlar hep ikinci gebeliklerinde de yaşamışlar. inşallah sne yaşamazsın allah düşmanıma vermesin. şimdiden hangi böbreğin büyüdüyse tersine yat. gilaburu suyunu tavsiye ederim. enfeksiyonu da önlüyor. ağrıları da azaltıyor. tıpta hiçbir şey kesin değil ama iki dr umda aynısını söyledi.
anladığım kadarıyla senin ağrıların daha fazlaydı. kaç mm büyüme vardı. benim 25 mm di. 30 mm ile bekletilen bile var ama dr böbreği riske atamayız diyor.

Tatlım hatırladığım kadarıyla sağ böbrekte 28 yada 29mm gibi bi rakamdı direkt taktılar işte ozaman.. Buarada belkide doktorum beni biraz olsun avutmak için söylemiştir tekrar etmeyebilir de diye( geçen gün hafif yokladı sanki yine sağ böbreğim ama psikolojiktir diyip geçiştirmiştimhamileykende kızım hep sağ tarafımda oynardı tüm ağırlığı o tarafta hissederdim.. Sende de öylemi? O dönemde 4 kutu antibiyotik içtim ne yazık ki..çünkü kültür testinde sürekli lökosit görüyordu doktor.. Bahsettiğin bu gilaburu meyvesini ilk defa duydum. Eminim işe yarıcaktır nerden temin edebiliyoruz? bu hamileliğimde de aynı sıkıntıları yaşarsam eğer, hiç ilaç almak istemiyorum gerçekten Allah seninde yardımcın olsun arkadaşım zamanında sağlıklı doğum nasip etsin inşallah içinde bizlerede olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım inş sende tekrarlamaz rabbim yanında olur. çeken bilir çünkü.
senin büyümen 16 haftada 28 mm ise zaten hemen takılması gerekirmiş. benim 32. haftada 25 olunca takıldı. aynen senin gibi sağ böbrekteydi çünkü gebelikte rahim zaten sağa eğilimli olurmuş bizimki f azla eğimli olmuş.14 mm ile başladım 12 haftada 25 mm oldu. yavaş yavaş ilerledi. ben gilaburu sayesinde antibiyotiksiz geldim bugüne ama operasyon sonrası mecbur alıyorum.

canım gilaburu ülkemizde yetişen minik minik meyve. suyunu hazır sıkılmış alıyoruz damacanalarla. gitti gidiyorda da var. günde yarım su bardağı aç karnına ya da yemeklerden 2 saat sonra içiyorsun. bi kez içiyorsun günde.

ben bunu nasıl keşfettim: gebelik öncesi sık sık idrar yolu enf oldum. çok bıktım antibiyotik kullanmaktan. böbreğimden de kum süzdüm. ve de asıl önemlisi safra kesemde taş vardı bu yaz ameliyat olucaktım. derken bunu duydum geçen yıl eylülden beri hiç aksatmadan içtim sonuç:

safra kesemdeki krsistaller yok oldu çünkü glaburu taşı kumu eriitiyor. sökmyor eritiyor sen anlamıyorsun bile.
böbreğimde büyümeye rağmen enfeksiyona çevirmedi. çünkü antibakteriyel, antiseptik ve ağrı kesici özelliğine sahip.
rahmi güçlendiriyor, düşükleri önlüyor. kısacası gebelikte güvenli bi meyve suyu. ben gilaburu sayesinde bu böbrek büyümesinde az ağrı sızı çektiğimi düşünüyorum neden dersen bazen ara verdim 2 hafta çünkü elimde kalmadı temin edemedim sancıdan kıvrandım.

sen kendin de oku netten gilaburunun faydalarını canım. cidden şifa.
ayrıca böbrek kontrollerini ihmal etme. bir de kefir iç o da idrar yolunu ve bağırsağını temizleyerek enfeksiyondan korur.

benim bugün operasyon sonrası 3. günüm daha iyiyim. gilaburumu kefirimi antibiyotiğimi içiyorum. rabbimden dileğim vaktinde sağlıklı doğum yapmak.
inşallah sen de bu rahatsızlığı yaşamadan geçirirsin gebeliğini belli mi olur. belki senin dr un daha bilgilidir. belki şans yüzüne güler. ben ikinciye cesaret edemem gibime geliyor çünkü henüz bunun travmasını atlatamadım.

arkadaşlar merhaba,
Bende aynı sorunu yasadım.Hamılelıgımın 24. haftasında böbrek sancısıyla hastaneye gıttım 1 gun boyunca hastanede yattım.agrı kesıcı serum verdıler bırsuru tahlıl yapıldı.ultrasonla böbreğe bakıldı ve sag bobregımde cok fazla buyume tespıt edıldı.Sebebını hamıleıgımden dolayı kesın soyleyemedıler cunku sadece ultrasonla bakılabılıyodu.Bebek büyüdükçe böbreğe baskı yaparmış buyuzden oalbılır ya da tas kum varsa buda yapabılır dedıler.Neyse ben o gunu oyle atlattım.Sancım olduğunda sehır dışındaydık bız.başka sehırdeydık.Eve dondugumuızde 1 hafta sonra kendı doktoruma gıttım kadın doğumcuma o da aynı hastanedeki urolaga sevk ettı benı.Ürolog tekrar baktı ve sag bobregımdekı genıslemenın devam ettıgını bu sekılde devam ederse ıdrar yolundan mesaneye katater(stent) takılması gerektıgını soyledı.2 hafta daha gıdıp geldım doktora.buarada ama hıc sancım olmadı.en son gıttıgımde ürolog katater takmamız lazım dedı.hamılelıgın ortalarında olduğum ıcın doğuma kadar buyume devam eder cok rısklı dedı.yanı bobregımı kaybetmeye kadar gıdebılırmıs durum.Birde bobregın ıltahap kapma rıskıde varmış.Neyse ben 27. haftama geldım ve 2 gun once hastaneye yattım idrar yolundan gırılerek hafıf bır narkozla double j katater dedıklerı stent takıldı.işlem 15 dakıka kadar surdu narkoz verıldıgı ıcın ben hıcbırsey hıssetmedım.odaya gelirken gozlerımı açtım.amelıyat basarılı gecmıs katater takılmıstı.Cok sukur sonrasındada ağrım sancım olmadı.suanda idrara çıkarken yanma oluyor ve hafıf kanlı idrar yapıyorum.onun dışında cok fazla bırseyım yok.1 gun yattım evde dınlendım ertesı gun ıse başladım.Cok sukur suanda bebısımde ıyı bende ıyıyım.1 hafta sonra kontrole gıdıcez.Buarada amelıyata gırmeden once ve sonra bebegın kalp atışları dınlendı.Bi anormallik yoktu oğlumda.Suanda bınlerce kez sukredıyorum halıme ınsallh böylede doğuma kadar gıder bı aksılık olmaz.dogum esnasında ya da doğumdan sonra cıkartılcak demıstı doktor stent ıcın.henüz cok yenı ama allaha sukur suanda ıyym bebegımde kıpır kpır karnımda:)
Buraya ozellıkle yazmak ıstedım cunku ıllakı benım yasadıgım sorunları yasayan yada yasayacak olan arkadaslr vardır.ben ameliyattan once cok stres yapmıştım.bebgıme bısey olur yada erken doğumu tetıkler dıye.kendımden yana hıc korkum yoktu.ınternettede yeterince yorum gorememstım.ınsan bole seyler olkuyunca azda olsa rahatlıyr.benden baskalarıda aynı seylerı yasamıs dıyosun.oyuzden kendımı ıyı hıssettıgım anda hemen buraya yorum yazmak ıstedım.umarım azda olsa yardımcı olabılmısımdır...

kzlar merhaba. benim sorumada cevap verirseniz cok sevirim. bnde sag bobregmde aynı sıkıntıyı yasıyrm su an ıcın tel takılmadı ama ne olacagı belli olmaz.egerki tel takılırsa normal dogum yapamam mı.yani bu sorun kesin sezaryene mı sebep oluyo

Benim 2 böbreğimdede büyüme vardı. Ama sağ böbreğim ciddi anlamda büyümüştü. Aşırı ağrı yapıyodu ve ayakta duramıyodum sağıma yatmam yasaktı. Yürüyemiyodum çok fenaydım tel takılmadı. Ben istemedimde zaten. Hiç geçmiycek sanıyodum ama Allahın izniyle doğumla beraber ağrılarımda bitti. Normal doğum yaptım bu arada

cnm cok saol cevabın ıçın umarm bnde normal dogum yaparım

biraz gec oldu ama arastiriyorum arastiriyrm bisry yok sana sormak istedim bendede 33 mm olmus ve dr taktirmsm gerektigini soyledu taktirirsam erken dogum olurmu taktirmasam neler olur yardimci olursan cok sevinirim

biraz gec oldu ama arastiriyorum arastiriyrm bisry yok sana sormak istedim bendede 33 mm olmus ve dr taktirmsm gerektigini soyledu taktirirsam erken dogum olurmu taktirmasam neler olur yardimci olursan cok sevinirim

merhaba canım
öncelikle geçmiş olsun
erken doğum gibi bir riskin yok aksine tedaviye başlamazsan erken doğum olma ihtimali var demişti doktorum
ve de eğer bu operasyonu olmazsam doğumdan sonra böbreğimi aldırmam gerekebileceğinide söylemişti
bende hortumu taktırdım ve çok şükür hiçbir sorun yaşamadım
doğumla birlikte zaten onuda çıkarttılar
şuan ikinci gebeliğimi yaşıyorum 7,5 aylık ikiz hamileyim çok şükür bunlarda öyle bir problemim olmadı şimdilik
ama bir tavsiye ameliyata karar vermeden önce 1 hafta boyunca günde en az 3 litre su iç o belki toparlayabilir

ay masallah Allah bagislasin ikizlerini benimde dr um taktirirsam dusuk tehlikesi olucagini soyledi 33 mm yuksekmi cnm seninki kacti? esimde bende kararsiziz off

konuun uzerınden bayagı gecmıs ama benımde sag bobregımde 31 mm lık buyume var stent takmak gerekıyormus sen taktırdınmı neler oldu yardımcı olursan cok sevınırım

konuun uzerınden bayagı gecmıs ama benımde sag bobregımde 31 mm lık buyume var stent takmak gerekıyormus sen taktırdınmı neler oldu yardımcı olursan cok sevınırım
merhaba mesajını yeni gördüm.öncelikle cok gecmiş olsun.benim büyüme 14 mm de kaldı.seninki bayagı büyümüş.bana takılmadı.hala doğum yapmadım gerçi.sen kaç haftalıksın

merhaba mesajını yeni gördüm.öncelikle cok gecmiş olsun.benim büyüme 14 mm de kaldı.seninki bayagı büyümüş.bana takılmadı.hala doğum yapmadım gerçi.sen kaç haftalıksın
hımm senınkıne gerek yok zaten cnm bu saatten sonrada takılmaz cnm 25 mm sınır galıba.. ben 36. haftama gırıcem ve bobregımde 35 mm olmuş eger bı dahakı kontrolumde de boyle olursa 40. haftayı belemeyız dedı bebişler saglıklı olsun da

Hepinize geçmiş olsun hanımlar.konu bıraz geçmişte kalmış umarım hepiniz atlatıp ıyleşmişsinizidir.ben 26 haftamdayım süreklı gaz kabızlık sıkayetı cektıgım içinde agrılarımı çözememiştim bugun hıdronefroz tNısı kondu 21mm genişleme var şimdilik katater düşünmedıler takıpte olucam ürolojıyle.ben hamılelık basından berı gunde 3 lıtre su içiyordum o yuzden enfeksıyonuda anlıyamadım bakterı sayım tum ıdrar tahlılerım kotkunc derecede yuksek cıktı bakterı en 0-25 olması geekırken benım 140 gibi cogu degerım bu denlı uçuk cok uzuldum cokta dıkkat eduyordum normal dofum ıcın hazırlanıyordum aranızda enfeksıyon ve bıbrek genışlemesı yuzunden mecburı sezeryana gıren oldumu acaba bana önerılerınız var mı yardımcı olursanız cok mutlu olucam

K

Çok geçmiş olsun size de Ben de 28+3günlük hamileym 26. Haftamda şiddetli ağrı ile gittim dr'a bende de böbrek genişlemesi cikti2hafta önce ultrasona girdiğmde 13mm cikti enfeksiyon çıkmadı şükür şu anlık sadece takip gerekiyo dedi ürolog ama ağrım devam ediyo bilmiyorum ne olacak
Sağlıcakla kucağımıza alırız insaallah
Araştırdıklarıma göre tek başına böbrek genişlemesi sezeryan sebebi olamaz yayılıyo
Hayırlısı artık...

genisleme cok ileri degil daha dogumuna var devam etmesini onlemek icin sagina yatma yoksa bu sancilar erken dogum riski yaratir. benimki en son 45 mm oldu ve dr bebek buyuk olduhu icin stent takmak zor olur genisleme devam ederse erken aliriz dedi son kontrolumde 45 te kalmisti ama bebek 10 gun ilerde oldugu icin sezeryan oldum ve bobregim icinde oldum sayilir

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…