Ben de sağ böbrek te büyüme yaşıyorum dün gece hiç uyutmadi acile gittim orta bişey yok dediler sonra sabah eşim doktorumu aradı gelin demiş hemen gittik ben anlamıştım zaten büyüme olduğunu ama nasıl bi agrı anlatamamama doktorum bişey takmaya gerek yok dedi şükür ki bol su iç dedi yürü dedi gerçi onu doğum için söyledi ama bu gece de ağrılarım vardı kalkıp yürüdükten sonra azalıyor sanki. Bi de doktor size ilaç verdi mı bana buscopan verdi ama hiç ilaç içmek istemiyorum bebegime bişey yapar mı acaba bir aydan düştük ama sanırım uykusuz gecelerim başladı:
Slm arkadaslar 26. haftamdaym cok agrım oldugu ıcın acıle gıttım öğrendimki hamileliğe bağlı olarak sağ böbreğimde büyüme varmıs dogum sancısı yasıyorum cok canım acıyor aranıızda bu durumu yaşamış, veya yaşayan arkadaşlar varmı,
yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim..
malesef bnde 26. haftamda öğrendim cnm bndede sağ böbrekte büyüme olmuş ürologa görünücem 3 ayım kaldı bi bitse doğsalar die sabrediyorum bnm doğum sancısı kdr değildir ama sağ tarafım arkadan bel kısmım tutuluyordu sabah ağrıyla uyanıyordum bi süredir yok ama ürolog nasıl muayene edicek onuda blmiorum allahm şifa versin cümlemize bebekte bi sıkıntı yok allaha şükür
canım seninki ne kadar olmuş boyutu ne yani benim ilk gebeliğimdede olmuştu şimdi yine tekrarladı ağrısı inanılmaz oluyo dayanılmıyo benimki takip altına aldı doktorum görücez bakalım katater takabiliriz takibin sonucuna göre dedi
Slm arkadaslar 26. haftamdaym cok agrım oldugu ıcın acıle gıttım öğrendimki hamileliğe bağlı olarak sağ böbreğimde büyüme varmıs dogum sancısı yasıyorum cok canım acıyor aranıızda bu durumu yaşamış, veya yaşayan arkadaşlar varmı,
yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim..
malesef bnde 26. haftamda öğrendim cnm bndede sağ böbrekte büyüme olmuş ürologa görünücem 3 ayım kaldı bi bitse doğsalar die sabrediyorum bnm doğum sancısı kdr değildir ama sağ tarafım arkadan bel kısmım tutuluyordu sabah ağrıyla uyanıyordum bi süredir yok ama ürolog nasıl muayene edicek onuda blmiorum allahm şifa versin cümlemize bebekte bi sıkıntı yok allaha şükür
canım seninki ne kadar olmuş boyutu ne yani benim ilk gebeliğimdede olmuştu şimdi yine tekrarladı ağrısı inanılmaz oluyo dayanılmıyo benimki takip altına aldı doktorum görücez bakalım katater takabiliriz takibin sonucuna göre dedi
bnm 4 boyutlu detaylı ultrasonda çıkmıştı cnm ben tekrar başka bi doktora gttim o içimi rahatlattı bnm şükür ağrım olmuyor ileri derece değil sanırım stres etmemeye çalışıorum zaten doğum snrası sıkıntı yaratan bişi değilmiş geçiyormuş 3 hafta snra ürologa görünmedim diğer doktor sorun yok dedi bebeğin pozisyonu zorlar sadece dedi bebiş tersti bnm kafa aşağı düzelince sorunumda geçti gibi oldu arada bi kusmam oluyor o kdr başka bi doktora daha gidip sorununu anlat ben istinye devlet hastanesine gittim öneririm orda içimi rahatlattılar valla stent taktırma az daha dişini sıkabilirsin bence sıcak tut vücudunu ve bol su iç çözümü bu
Arkadaşlar forumu baştan sona okudum..hemen hemen pek çok kişinin bu dertten çektiğini hatta acılardan ameliyat olduğunu bile öğrendim..
Ben de 20. haftamda başlayan sertleşmelerin ve ağrıların nedeninin erken doğum belirtileri olduğunu düşünmüştüm..Doktoruma 2 defa gittim..ilkinde ağrım var dedim bir magnezyum yazalım dedi..ikincsisinde artık idrar tahlili istedi ve idrar enfeksiyonumun olduğunu gördü..üst üste iki hafta antibiyotik tedavisi verdi..ama acılar ve ağrı daha fazla olmaya hatta yerimden kalkamamaya bile başladım((
Yürüyemiyor, nefes nefse kalıyor mahvoluyordum..artık dedim kesin bebeğime bir şey olacak..daha sonra ansızın gelen bir suyla dünyam döndü..doktor hala kullandığım antibiyotiklerden kaynaklanan bir mantar enfeksiyonu sıvısı dese de o gördüğüm şey benim aklımdan gitmiyor bir türlü( Hemen doktora gittik..Pazar günü acile geldi doktorum ve alttan muayene etti. Bir şey yok dedi..bir gün ihtiyaten hastanede bekletti..Kese yırtılmış azar azar geliyordur önlem alalım diye anitibiyotik tedavisi uygulattı..Ertesi gün eve gittim ve o gidişimde sabah acılarla uyandım..her yerim karınım çok ağrıyordu..doğru dktora koştuk..hemen idrar ve kana baktırdı..dedi ki yatman lazım..kum ya da taş var böbreğinde dedi..ama ertesi gün ultrasondaki büyümede böbrek enfeksiyonu olduğunu saptadı ve hemen damardan serum ve antibiyotik verdi..
Bir hafta sonra arkadaşlar sanki bedenim daha da ağırlaştı ve hatta göbeğim aşırı sertleşti..Hala idrarımı ip gb yapıyorum..Sol tarafıma yatmama rağmen hala sağ böbreğim ağrıyor..
Yerimdn kalkacak gücüm yok, doktora bile gitmek zulüm oluyor bana..gücüm azaldı(
Birkaç gündür sertlikten dolayı yemek yiyeymedim..hala da çok sert ama zorluyorum...bugün bebişe baktık uştrasonda,,gelişimi yavaşlamış..hareketleri de..nasıl korkuyorum bir bilseniz..içim hiç rahat değil..(
Mrb kızlar 22 haftalık hamıleyım 1 hafta once cok kotu bır agryla uyandm ve hastaneye gttık 1cm lık tas cıktı sag bobrgımde ve tas kanalın tam ucunda yanı oraya gırse kesın tıkar dedıler zaten bobrek hafıf sısme yapmıs cok canım sıkkın cunku 4 urologa gttk 2 sı hemen o kakater takılmalı dedı 2 sı suan acelesı yok ama herhafta bobrek takıp edılmelı sısme devam ederse takılmalı dedı cok korkuyrum anestezısz nasıl olcak cok canım yanıcak sanırım Allahım hepımızın yardımcısı olsun taktıranlar nasıl oldu agrı acı onu anlatrlarsa sevınırım cunku drlar cok basıt hıc canın yanmaz 1dklık ıs dıyorlar ama taktıranlar farklı soyluyor