Hamilelikte beslenme ve buna bagli testler

norde

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
295
310
Hamilelik suresince toksoplazma disinda cig sut, cig yumurta, pastorize olmayan peynir, yogurt, dondurma tuketilmis olma ihtimaline karsi doktorunuz ne siklikta hangi testleri istiyor?

İstemiyor bunlarla ilgili bi test, 24-28 arası bi hemogram tahlilim var orada bakılır mı bilmiyorum ama onun dışında tüketmeyin diyorlar zaten ekstra takip edeceklerini sanmıyorum

İstemiyor bunlarla ilgili bi test, 24-28 arası bi hemogram tahlilim var orada bakılır mı bilmiyorum ama onun dışında tüketmeyin diyorlar zaten ekstra takip edeceklerini sanmıyorum
Evet ben de sanmiyorum da belki eden vardir diye merak ettim :) disarda bi peynirli pogaca yerken bile pastorize mi diye sorup gecistirmeli cevaplar alinca acaba tuketmis olabilir miyim diye merak ediyorum. Her ne kadar disarda dikkat etsem de arada kactiysa diye endiselendim.
Hamileligin basinda yapilan testlerde ben de toksoplazma, cmv ve rubella bakilmisti sadece. 24-28 arasi olanda da toksoplazmaya bakilmis sadece.

Ben bazı peynirleri dışarıda yemiyorum, bazı tulumlar pastörize olsa da çoğu çiğ süt mesela tulumlu bi şey yemiyorum dışarıda. Ya da restorandan tatlı sipariş ederken not yazıyorum çiğ yumurtaysa arayın diye, arıyorlar. Ama tabii her şeyi de hesaplayamayız bende kedi var bi şekilde toksoplazma vs geçirmişimdir rahatlığım var sadece. Rubellayı geçirseniz anlamaz mısınız ki kızamıkçık değil mi o

Evet rubella bariz anlasilir da listeria, salmonella vs sanirim cok da bir belirti vermiyormus.
Herseyi kontrol etmek zor, bu yuzden evde beslenmek lazim mumkun oldugunca, tabi bu da ayri bir efor istiyor ama biz de cok alismisiz disarda yemeye yav tamamen kisitlamak imkansiz gibi gorunuyor. O yuzden ara ara tahlil yapilsa fena olmazdi.

Ben sıkılıyorum sürekli evde yemekten. Sürekli dışarıdan yesem ondan da sıkılırım ama dediğin gibi bi alışkanlık var komple bırakmak bana çok mümkün gelmiyor bunlar sağlık ocağında yapılmıyor mu peki

Yapilmiyordur bence, gecenlerde d vitamini bile baktiramadim ben. Bunlar cogu uzman doktorun bile istemedigi testler zaten.

Yapilmiyordur bence, gecenlerde d vitamini bile baktiramadim ben. Bunlar cogu uzman doktorun bile istemedigi testler zaten.
Toksoplazma bakılıyor aslında ama diğerlerini bilmiyorum hiç. Vitaminlere bakmıyorlar evet, bi dahaki gidişimde sorayım bakıyorlar mı rubella vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…