Hamilelikte Alerjik Astım

diblerabla

eş eş eşeşe beş beş beşeşe anamın adı meneğşe
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2022
1.776
2.764
Herkese mutlu pazarlar. Bir süre konum taşınmazsa çok mutlu olurum çünkü çok zor durumdayım acil görüşlerine ihtiyacım var.

Daha önceki konumdan da okuyanlar bilir 4+5 haftalık hamileyim. 16 yıldır alerjik astım hastasıyım. Çok ciddi 2 hastalık geçirdim akciğerlerimden. Son geçirdiğim hastalık sebebiyle ilaçlarımın dozu ve sayısı artmıştı. Bir de yanında Levmont adında alerji hapı içiyordum 2 günde bir. Hamileliği öğrenir öğrenmez bıraktık hapı ve bir adet spreyi. İnanılmaz çok atak geçirmeye başladım. Şu 2 gündür resmen nefes alamıyorum. Gece uykudan defalarca uyanıyorum soluk alamayıp. Ventolin’i mecbur kullanıyorum o olmazsa muhtemelen hastanelik olurum. Resmen bebeğime sevinemedim. Daha ilk günlerden bunu yaşamaya başladım. Zaten korkularım vardı şimdi 6-9 aylarını nasıl geçireceğim diye düşünüyorum. Pazartesi doğum doktoruma salı da Göğüs hastalıkları doktoruma randevu aldım. Ama resmen bugünü nasıl geçireceğim diye ağlıyorum şuan. Gebeliğinde böyle bir şey yaşayan oldu mu? Nasıl geçecek bunlar.
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bu konuda fikri olan yok mu?

Herkese mutlu pazarlar. Bir süre konum taşınmazsa çok mutlu olurum çünkü çok zor durumdayım acil görüşlerine ihtiyacım var.

Daha önceki konumdan da okuyanlar bilir 4+5 haftalık hamileyim. 16 yıldır alerjik astım hastasıyım. Çok ciddi 2 hastalık geçirdim akciğerlerimden. Son geçirdiğim hastalık sebebiyle ilaçlarımın dozu ve sayısı artmıştı. Bir de yanında Levmont adında alerji hapı içiyordum 2 günde bir. Hamileliği öğrenir öğrenmez bıraktık hapı ve bir adet spreyi. İnanılmaz çok atak geçirmeye başladım. Şu 2 gündür resmen nefes alamıyorum. Gece uykudan defalarca uyanıyorum soluk alamayıp. Ventolin’i mecbur kullanıyorum o olmazsa muhtemelen hastanelik olurum. Resmen bebeğime sevinemedim. Daha ilk günlerden bunu yaşamaya başladım. Zaten korkularım vardı şimdi 6-9 aylarını nasıl geçireceğim diye düşünüyorum. Pazartesi doğum doktoruma salı da Göğüs hastalıkları doktoruma randevu aldım. Ama resmen bugünü nasıl geçireceğim diye ağlıyorum şuan. Gebeliğinde böyle bir şey yaşayan oldu mu? Nasıl geçecek bunlar.

Bende rinit için aircomb kullanıyorum Levmont ta aynı içerik sanırım, bu tür ilaçların gebelikte kullanımı pek önerilmiyor ama 2. tip denilen ilaçlar kullanılabiliyor sanırım, burun damlalarına da izin veriyorlar. En iyisini doktorunuz bilir mutlak bir çözüm önerecektir çünkü kontrolsüz astım da bebek için iyi değil. Çok geçmiş olsun, umarım ilerleyen günlerde daha rahat eder, kolay bir gebelik geçirirsiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Gebelikte Foster sprey vermişti doktor bir kere fisliyorsun günde ya i çözümü var sizede uygun olanı verir elbet biraz rahatlamaya çalışın balon ufleyin akciğerleri izin kapasitesini artırmak için yada. Toplar oluyor ismini unuttm ufluyorsun yukarı çıkıyor o da faydalı olablr gebelik süresince doktorunuza danışın

Çok geçmiş olsun öncelikle 🙏

Burada sizin durumunuzu yaşayan vardır ya da yoktur ama sizin gittiğiniz/gideceğiniz doktorların yüzlerce sizin gibi hastası olmuştur ve uygulanacak prosedürler de onlarda haliyle.

Ben de ilk başta bebeğimin sağlığı için panikliyordum. İlk bebeğim olduğu için tecrübem yok

Sonra bana internette aratmak/sormak veya instagramda "şu ilaç şöyle kullanılır, bu tür durumlarda şu yapılır" videolarını izlemek bana saçma geldi. Bu işin profesyonelleri varken ben niye endişe ediyorum diye düşündüm. Artık daha rahatım. Siz de doktorlar ne derse öyle ilerleyeceksiniz yani. Ama sıkıntılı ama kolay, gebelik zaten başlı başına yorucu. Artı sizin gibi ek rahatsizlıkları olanlar için gül bahçesi vaadedilmiyor maalesef. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤

Ahh ah malaeef bende aynıyım. Yılın 8 ayı öksüruyorm ve burnum gözlerim akıyor hamileliğim zehir oldu açıkcasi millet eli karnında sevine sevune gezerken ben ağzımda maske öksürük hapsuruk perişan olurdum ilaçta kullanamadim hiç . Allah yardımcınız olsun

Ahh ah malaeef bende aynıyım. Yılın 8 ayı öksüruyorm ve burnum gözlerim akıyor hamileliğim zehir oldu açıkcasi millet eli karnında sevine sevune gezerken ben ağzımda maske öksürük hapsuruk perişan olurdum ilaçta kullanamadim hiç . Allah yardımcınız olsun
Çok teşekkür ederim size de sabırlar diliyorum. İnsana aldığı nefes haram oluyor resmen.

Gerçekten miii inanın şuan su serptiniz yüreğime. Doktoruma da danışıcam bu durumu. Kabuslar görüyordum 2 gündür
Evet. Benim mart-eylul arasinda kullanmam gerekiyordu. Gebelikten dolayi 3 ay bekledim, sonra yaklasik 5 ay kullandim. Tabi doktorunuza mutlaka danisin. Muadil ilac, farkli doz uygulayabilir.

Çok geçmiş olsun öncelikle 🙏

Burada sizin durumunuzu yaşayan vardır ya da yoktur ama sizin gittiğiniz/gideceğiniz doktorların yüzlerce sizin gibi hastası olmuştur ve uygulanacak prosedürler de onlarda haliyle.

Ben de ilk başta bebeğimin sağlığı için panikliyordum. İlk bebeğim olduğu için tecrübem yok

Sonra bana internette aratmak/sormak veya instagramda "şu ilaç şöyle kullanılır, bu tür durumlarda şu yapılır" videolarını izlemek bana saçma geldi. Bu işin profesyonelleri varken ben niye endişe ediyorum diye düşündüm. Artık daha rahatım. Siz de doktorlar ne derse öyle ilerleyeceksiniz yani. Ama sıkıntılı ama kolay, gebelik zaten başlı başına yorucu. Artı sizin gibi ek rahatsizlıkları olanlar için gül bahçesi vaadedilmiyor maalesef. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤
Çok teşekkür ederim. İnsan öyle çaresiz hissediyor ki bir söz bazen moral oluyor. Bugün hava temizliği yapan bir makine siparişi verdim. Gerekirse hiç evden çıkmam yeter ki işe yarasın.

Hanileyken alerji soeunu yaşadım. Eğet size ayrıca dokumacaksa keçiboynuzunkaynatıp için alerji tedavi eden tek şey o bem 98 den beri çok, sorunlar yaşsdım. İalçlar aşılar vs.. Hamilelikte çok aoeum yaşayınca birkaç ay hergün içtim ve çok şükr tamamen iyileştim. Şifa olsun, inşaallah

Yapilan yorumlara cok sasirdim, cogu kisi kullanamamis. Konu sahibi mutlaka doktorunuzla görüşün. 3.aydan sonra antihistaminik istedigin ilaci kullanabilirsin demisti bana 2 doktor birden hemde. Eger kullandiginiz ilaclar b grubu ise yine doktorla gorusun, annenin sagligini olumsuz etkileyen durumlarda b grubu ilaclarin bazilarina izin veriliyor ya da alternatif baska ilac yaziyorlar.

Ben varım canım. 10 yıldır alerjik astım hastasıyım ve bir sürü şeye de alerjim var. Özellikle sinek, arı vs. Ben hamile kalmaya karar verdiğimde kafama göre bıraktım ilaçları. Ama hayat o kadar zordu ki... Ağlaya sızlaya sabrettim. Hatta hamileliğimin 6. haftasında sinek ısırdı kolumu, resmen bir kol daha çıktı kolumda. İlaç alamadığım için süründüm resmen. Doktor 12. haftaya kadar sabret dedi. 😪 12. Haftadan sonra tekrar kullanmaya başladım.

GENEL GÜNCELLEME
Sevgili anneler ve anne adayları ataklara dayanamayıp hava temizleyici cihaz aldım eve. İsim model vermeyeyim reklam olmasın özelden yazan olursa cevaplayayım. 2 gündür bebek gibi uyudum. Ventolini bile 1 kere kullandım o derece rahatlattı. Eğer böyle bir sıkıntınız varsa bence belli bir zamana kadar ilaç yerine şahane bir çözüm. Benim genelde evde tutuyor alerjim ki evim her zaman temizdir tozlu olmaz çoğunlukla. Gittiğim her odaya taşıyoruz cihazı. Bir de keçiboynuzu pekmezini zatürre başlangıcı teşhisi konduğunda da içmiştim beni kurtarmıştı. Sabah aç karnına 1 yemek kaşığı ona devam ediyorum. Belki benim gibi sorun yaşayıp bu konuyu aratan olursa diye yazmak istedim.

Hanileyken alerji soeunu yaşadım. Eğet size ayrıca dokumacaksa keçiboynuzunkaynatıp için alerji tedavi eden tek şey o bem 98 den beri çok, sorunlar yaşsdım. İalçlar aşılar vs.. Hamilelikte çok aoeum yaşayınca birkaç ay hergün içtim ve çok şükr tamamen iyileştim. Şifa olsun, inşaallah
Evet onu unutmuştum ben pandemi zamanı ve öncesinde zatürre olayazdığım zaman içiyordum tamamen çıkmış aklımdan. Eşim hatırlattı 2 gündür yiyorum baya iyi geldi. Çok teşekkür ederim size de.

X