Hamilelikde oluşan anksiyete yardım edin lütfen.

username777

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2023
30
13
8
22
Merhaba arkadaşlar lütfen biri çıkıp desinki yaşadıklarının aynısını yaşadım ve hepsi geçti. Çok kötüyüm artık dayanamıyorum. Benim bu hamilelikden önce 2 hamileliğim oldu. Biri 5 haftalık, diğeri 15 haftalık düşükle sonuçlandı. Şuanda 30 haftalık hamileyim sona yaklaştım demek olur. Ve 3 hamileliğin 3 dede iç sıkıntısı, panik atak, korku bunları yaşadım. Bundan öncekilerde bu kadar şiddetli olmadı birincide daha azdı ikincide artdı bunda daha fazla. Ama bundan önceki hamileliklerim sonlandığında geçip gitmişdi. Yani normalde böyle biri olmuyorum anksiyete falan yaşamıyorum. Ama şuan çok korkuyorum ki hiç geçmeyecek gibi. Nasıl anlatsam bilmiyorum sanki etrafımda herşey bana garip geliyor havalar soğudu bulutlu rüzgarli olunca dahada arttı bu hisslerim dışarı çıkarsam kötü olurum eve gidersem kötü olurum beynimde hep böyle düşünceler var geceler uyuyamıyorum sürekli 5 dakkada bir zıplayıp uyanıyorum içimi sıkıntı bürüyor kalkıp evde tur atıyorum. Eşim, ailem hepsi bana destek. Eşim hep yanımda korkma diyor ben senin yanındayım hep destek oluyor. Ailemde hamd olsun herşey yolunda ama neden böyleyim anlamıyorum. Üstelik 5 yıldır sabırsızlıkla bekliyoruz bebeği hamile kalmadan önce sabırsızlanıyorum hamile kalınca bu hisslerden dolayı sevinemiyorumda. Çok çok kötüyüm herşey içime sıkıntı veriyor. Rüzgardan havadan korkmak o kadar saçma ki ama korkuyorum anlayamıyorum kendimi ne yaşadığımı. Psikoloklarada gittim panik ataksın anksiyetesin diyolar başkada birşey yok. Arada düzeliyorum birazcık yine aynı şeyler yaşıyorum. Lütfen sırf hamilelikde böyle olup iyleşenler varmı? Beynim o kadar dolu ki, baş ağrılarıda oluyor artık hep beynimi dinliyorum yoruldum bebeğime sevinemez oldum. Ya bebekten sonrada böyle olursam delirirsem bakamazsam. Çok kötü birşey Allah kimseye yaşatmasın lütfen geçip gitmeyin yazın

Ah canım çok çok geçmiş olsun seni o kadar iyi anlıyorum ki …Ben de hamileyim üstelik ikinci bebeğim gelecek inşallah .Daha önce de 5 aylık bebeğimi kaybettim .Onda da iç sıkıntısı yaşadım ama bu kez bambaşka .Senin yaşadıklarının daha ağırını yaşadım anlatmak bile istemiyorum.Doktor hormonların anksiyeteyi tetiklediğini söyledi ,çünkü ben de aşırı derecede gelecek kaygısı var ,o da bu günüme yansıyor .Ben de 32. Haftadayım geçmedi ara ara sakinliyorum yine başlıyor .Dogumdan sonrasından çok çok korkuyorum ben de .İnsallah bir an önce geçer ,doğurup atlatan da var çünkü

Merhaba. Yaşım 32. Yedi ay önce 26 haftalık bir sorun ve problem yokken bebeğimin kalbi durdu. Cevap arayabilmek için testler incelemeler yapıldı. Bir sonuca varılamadı. Şimdi tekrar deniyorum. Sizin gibi korkularım arşı aşıyor. Sonra her şey allahın elinde olduğu, isterse taşın içinden çiçek çıkartacağı tüm kalbimi sarıyor. Ardından bir panik ve korku ağlama geliyor. Hissettiğimiz duygularımız çok normal. Yer gök dua ile olmuş. Siz zikirlerinizi çekin esma-ul hüsna okuyun bol bol kendinize. İnancınız nasıldır bilmem. Ama o odada kendi başıma ayakta doğum yaptım ve inanın çok zordu. Beterin beteri olduğu gibi. İyininde iyisi var. Ağzınızdan çıkan şeyler dua niteliği taşır. Yine aynı şeyler benimde başıma gelmeyeceğinin garantisi yok. Allah sağlıkla basitlikle mutlulukla istediğinizi hakkımızda hayırlı kılsın, hayırlı kıldığını tek seferde kaybetmeden hayırlı uzun ömürlü sağlıklı kolay bir şekilde kucağımıza versin. Korkmayın. Bu zamana kadar gelmişsiniz allahın izniyle çok az zaman kalmış. O zorlu haftaları zaten geçmişsiniz. Kucağınıza alacaksınız haraketlerini takip edin sağlıkla kolaylıkla olsun Dualarınızın arasına benide katar mısınız?

Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. İnşAllah bir gün buraya gelip Geçti hepsi yazalım Allah düşmanıma bile yaşatmasın

Tabiki ederim. İnşAllah tez bir zamanda Allah size güzel sağlıklı bir hamilelik nasip eder ve sağ salim kucağınıza alırsınız . Bende zor zamanlardan geçtim çok kötü şeyler yaşadım nasip. Sizde inşAllah yine hamile olucaksınız. Üzülmeyin dualarım sizinle

Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. İnşAllah bir gün buraya gelip Geçti hepsi yazalım Allah düşmanıma bile yaşatmasın
En büyük dileğim ve duam bu ,çünkü yaşayan bilir .Durumumuz o kadar çok benziyor ki .Sürekli neden bu hale geldim diyorum .Oysa ki çok çok mutlu biriydim ben .Ama hamilelikte her şey bir anda değişti .Umarım doğumundan sonra iyi oluruz .Ondan da zaten bebek bakımı zor nasıl iyileşeceğim diye korkuyorum yani her şeyden korkuyorum

Amin Her şey yolunda kolaylıkla basitlikle sağlıkla olacak kucağınıza aldıktan sonrada sağlıklı uzun ömürlü büyütmeyi nasip etsin allah sizede gönlünüzü ferah tutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…