Gebeliğe Hazırlık Hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zbdgnzls

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2017
6
2
36
27
Çocuk istiyorum ama 20 kilo fazlam var. Boyumda var 175 ama zayıflamak istiyorm. Herkez hamile kalınca kilo verirsin dio. Bende bu kiloma kat kilo olsun isteyorm. Sizce napmalıyım

hamile kalınca kilo vermek istisnadır

kilolular daha az kilo alabilir

yardımcım 5 kilo almış ama o gerçekten kilolu idi mesela ve ağır iş yapıyor ev işi yapıyor

buna rağmen doğumdan sonra da aynı kaldı

önce zayıflayıp sonra hamile kalmak iyi olabilir ama zayıflarken kendinizi sıkıp hamile kalınca aman hamileyim şimdi deyip her şeyi üçer beşer yiyecekseniz de makul olmaz

ben 12 kilo aldım

25 kilo alanı da duydum işte en az 5 kilo alanı da

ama hadi hamile kalayım da zayıflayayım diye bir şey yok

bazı kişiler bulantı kusma vs olursa kilo veriyor da onlar istisna zaten burada konularda da var çok da mutlu değiller bu durumdan da

Çocuk istiyorum ama 20 kilo fazlam var. Boyumda var 175 ama zayıflamak istiyorm. Herkez hamile kalınca kilo verirsin dio. Bende bu kiloma kat kilo olsun isteyorm. Sizce napmalıyım
hamile kalınca zayıflamak mi ? Çok çok çok nadirdir bu durum. Ilk zamanlar mide bulantısı nedeniyle bir kac kilo kaybeden duydum da sonra da o kilolar fazlasıyla geri alınıyor. nitekim 20 kilo gibi bir fazlaligin var bunu vermeden hamile kalma. Yoksa mazallah top gibi olur hareket falan edemezsin belki de.

hamile kalınca zayıflamak mi ? Çok çok çok nadirdir bu durum. Ilk zamanlar mide bulantısı nedeniyle bir kac kilo kaybeden duydum da sonra da o kilolar fazlasıyla geri alınıyor. nitekim 20 kilo gibi bir fazlaligin var bunu vermeden hamile kalma. Yoksa mazallah top gibi olur hareket falan edemezsin belki de.
Hım ne biliyim ya zayıflamak istiyorum ama uzun sürücek

Kilo veeceksiniz. Çok nadir olan bir durumu kendinize uyarlamayın,bilemezsiniz sonucunu. Kilolu hamile kalıp başka türlü sağlık sorunlarına yol açmamak adına sağlıklı beslenip sporla destekleyin. Yaşam biçimi haline geldiğinde bu çabanız ileride hamile kalınca çok kilo almazsınız. Ben 9 kilo almıştım çok çabukta vermiştim hamile kilolarını. Bünye meselesi birde. Dediğim gibi bi süre sonra yemeğe ölçülü davranıyorsunuz istesenizde çok yiyemiyorsunuz.

Hım ne biliyim ya zayıflamak istiyorum ama uzun sürücek
sağlıklı bir hamilelik geçirmek daha önemli olmalı. 9 ay hiç de kısa bir zaman değil. Ki bunun bir de bebek doğduktan sonraki zamanda sağlıklı olmak çok daha önemli. benim için kilo sagliksizlik demek. Kendimi kilolu olarak görmekten hiç hazetmem. Belki de biraz kişilik meselesidir.

Kan şekerinizi yükseltmeyecek şeyler yiyerek hem kilo verebilir hem de sağlıklı bir hamilelik geçirebilirsiniz.

Glisemik indeks tablosu bulun internetten. 50 puanın üzerindeki hiç bir gıdayı tüketmeyin.

2 hamileliğimde de kilo vermedim, hatta ikisinde de 5er kilo aldım emzirme döneminde. Şuan onları vermeye çalışıyorum.
Nasıl veriliyormuş hamilelikte kilo, hiç duymadım.

Ayrıca hamile kaldığınızda illa kusup kilo vereceksiniz diye birşey de yok. Her hamile kusmaz ki. Veya benim arkadaşım gibi 8. aydan itibaren kusmaya başlarsınız, bu sefer de siz değil bebek zayıflar. Düşük kiloda doğar.

Hamilelik dönemi diyet yapip zayıflamak için uygun bir dönem değil. Ya zayiflayip hamile kalacaksin ya da hamilelikten sonra kendine dikkat edip hamilelik sonrasi etkilerde dahil toparlayacaksin. Karar senin.

Kilo veeceksiniz. Çok nadir olan bir durumu kendinize uyarlamayın,bilemezsiniz sonucunu. Kilolu hamile kalıp başka türlü sağlık sorunlarına yol açmamak adına sağlıklı beslenip sporla destekleyin. Yaşam biçimi haline geldiğinde bu çabanız ileride hamile kalınca çok kilo almazsınız. Ben 9 kilo almıştım çok çabukta vermiştim hamile kilolarını. Bünye meselesi birde. Dediğim gibi bi süre sonra yemeğe ölçülü davranıyorsunuz istesenizde çok yiyemiyorsunuz.
Sizce kadın doğuma danışmam gerekirmi. Çnkü annem bana korunma senin çocuğun geç olur bana çektin dio

kilo verirsen ii olur.
ama veremezsende gebe kalirsin.

Sizce kadın doğuma danışmam gerekirmi. Çnkü annem bana korunma senin çocuğun geç olur bana çektin dio
annenize bakmayin. ne bilsin kadin..
tıp ilerledi lutfen dokt. gidin danisin. simdi gebe kalmak istemiorsaniz lutttttfffeeen korunun!!!

Tabi ki danışın. Kız çocuğu illaki annesine çekmek zorunda değil:) Benim annemin geç olmuş ilk bebeği ama doktor bana çok kolay hamile kalabileceğimi söylemişti.

Ben 60 kilo ile hamile kaldım.63 kilo ile doğuma girdim.3 kilo aldım ki zaten o bebeğin kilosuydu.doğumdan 1 hafta sonra 57 kilo idim.yani hamilelikte kilo verdim.kusma bulantimda hiç olmadi.tabi bu herkeste aynı olacak degil.benim kilo verme sebebim sağlıklı beslenmeye başlamakla alakalı idi.yani hamile kalınca cips , meşrubat, hamburger ,pizza , dürüm, kızartmalarin tamamını, şekeri yükselttiği için tamamen kesmesemde pirinç pilavını azalttım bulgur daha faydalı olduğu bulgura daha çok yöneldim.çikolata hamur işi bıraktım.beyaz ekmek ağzıma koymadim.tam buğday ekmeği tükettim hep.doktorumun önerisiyle protein ağırlıklı besledim.her hafta balık et...diger gunler sebze bulgur mercimek.hergun ceviz yedim.haftada 5 gün yumurta.meyve.yani gereksiz yiyeceklerden uzak durup.sadece bebeğime faydası olacak şeyleri tüketince 3 kilo bile vermisim.bende şaşirmiştim

Back