Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Sabah kahvaltı hazırlarken yine direktifler veriyordu, sinirlendim ama kendimi tuttum. seni de yorduk düzenin bozuldu bak çekinme lütfen bir planın varsa dedim. Ne o beni istemiyor musun dedi.
Ben de aynı sizin gibiyim. Açık sözlü değilim pek. Direk söyleyemem ama hamile olup da düşük tehlikeniz olduğunu söylerseniz yardım etmek için daha çok kalmak ister mi acaba? Etki tepki olmasın sonra ?

Hayır sizin durumunuzu biliyor anladiğim kadarıyla ama hic yardimi yok . Simdi o kişi herkese 4×4 lük baktım diyecek. Herşeyi siz yaparken faydasi yokken kendi gelininden sıkılmış sizde de rahat etmis misafir gibi olmuş hizmet filan gitmek istemiyor. Kırmayın tabi ki ama artik gerek kalmadığını söyleyin. Hoş bunu anlamayacak durumda değildir. Ya da doktora gidince eşinizle söyleyin abla artik cok dikkat etmemiz gerek eşimle hallederiz ben yemek filan yapamayacagjm yatmam lazim içimiz rahat etmiyor dinlenmem lazim deyin. Kadin ben yaparım der o zamanda ne derseniz o kendi istemediği sürece bahane bulacak gibi

Haklısınız en doğrusu konuşmak. Niye böyle kırmaktan çok korkuyorum bilmiyorum.

Annem vefat etti, babam da başka şehirde, doktor uzun yolu yasakladı. İnanın birçok şey düşündüm işin içinden çıkamadım.
Bence söyle.Bu kadın yüzsüz belli. Alışmış geliniyle yaşamaya, birinin ona hizmet etmesine. O yüzden yadırgamıyor. Gidesi de yok üzgünüm.Keşke beni istemiyor musun dedikten sonra sen geldin daha çok yoruldum falan deseydin. Vala göndermezsen gitmez bu

Ama utanacak sıkılacak ne var ki bunda yalan da yok: benim düşük tehlikem var doktor yemek, temizlik vs. Yasakladı diyip bir güzel battaniyeninizi boynunuza kadar çekip yatacaksınız. Bebeğinizden önemli mi yahu?

Belli ki arsız biri.
Karnım ağrıyor diyip kahvaltı hazırlamayın, yemek yapmayın.
Tuvalet wc yıkamayın. Kendisi yapmak zorunda kalacaktır. Eğer yapmazsa sizde ekmek arası atıştırın. 1 yumurta kırıp yiyin.esinizle de anlaşın o da bir iki gün size ayak uydursun yemek temizlik konusunda. Bu durumda herhalde gider yani.

Haklısınız en doğrusu konuşmak. Niye böyle kırmaktan çok korkuyorum bilmiyorum.
Yapın bu demek ki.
Ama bunun adını kırmak olarak düşünme.
Kırılacaksa kırılsın.
Sonuçta senin dinlenmeye ihtiyacın var direktifler alıp durmaya değil.
Gelinine acıdım kadının.
O size kafa dinlemeye gelmiş.
Sizin üzerinizde emegi olabilir ama bu emegi bu şekilde sömürmeye hakkı yok hiç.

Ben de aynı sizin gibiyim. Açık sözlü değilim pek. Direk söyleyemem ama hamile olup da düşük tehlikeniz olduğunu söylerseniz yardım etmek için daha çok kalmak ister mi acaba? Etki tepki olmasın sonra ?
Sabahki o kısa konuşmadan sonra gitti misafir odasına çıkmıyor. Resmen trip yapıyor.

Hazır haftasonu gelmişken teyze yarın biz sizin o tarafdan geçeceğiz senide evine bırakalım. Sağol geldin kaldın daha fazla zahmet vermeyelim sana, tekrar ihtiyacım olursa ilk seni arıcam de postala.

Düşük riskiniz var ama siz misafirin gönlünü mü eğliyorsunuz?
Siz yemek, temizlik yapmasaydınız 10 gündür kalmazdı.
Bu kadar pasifliği benim bünyem kaldırmıyor.
Vallahi doğru söylüyorsunuz. Birçok kere mesaj vermeye çalıştım, yemek zor oluyor, kendimiz de idare ederiz, sana da zahmet oldu diye. Her şeye öyle bir cevap veriyor ki.

Sabahki o kısa konuşmadan sonra gitti misafir odasına çıkmıyor. Resmen trip yapıyor.
Boş ver.
Bak bugün eşini ara yemek dahi yapma.
Yat dinlen, agrım var de uzan gitsin.
Kızdım valla.
Terbiyesizlik bu.
Yardım etmeye gelip hamile kadına trip atmakla yardım ediyorsa etmesin daha iyi :)

Yani tamam gidebileceği kırk yeri sayamadım örnek verdim ben, annesi yoksa gidebileceği başka bir yere gitsin. Hiç olmadı uydursun eşimle gidiyoruz diye.

ben olsam esimin okuldan arkadaslari gelecekler kalmaya, cocuklari falan filan da var deyip evde yer yok diyip gonderirim.

aslinda direk artik git demek lazim da, anladigim konu sahibi bunu diyemez.

Yani tamam gidebileceği kırk yeri sayamadım örnek verdim ben, annesi yoksa gidebileceği başka bir yere gitsin. Hiç olmadı uydursun eşimle gidiyoruz diye.
Kalkıp gidemeyecegini çok iyi bildiği için böyle davranıyor misafir. Anlamamazliga vuruyor işi.

Basım dönüyor de yemeği yapmasını iste..yere biseyler dök bana eğilip kalkmak yasak de Dr aradı yada yazdı de şurayı bı supuruver de..ağır kaldırmak yasak su camasirlari as de..max 2 güne toz

Hazır haftasonu gelmişken teyze yarın biz sizin o tarafdan geçeceğiz senide evine bırakalım. Sağol geldin kaldın daha fazla zahmet vermeyelim sana, tekrar ihtiyacım olursa ilk seni arıcam de postala.
Eşim onu hastaneye götürecek, dönüşte direk evine bırakayım diyor. Böyle yapsak çok kırılır mı ki?

Basım dönüyor de yemeği yapmasını iste..yere biseyler dök bana eğilip kalkmak yasak de Dr aradı yada yazdı de şurayı bı supuruver de..ağır kaldırmak yasak su camasirlari as de..max 2 güne toz
Dizim ameliyatlı olmasa her şeyini yaparım diyor çıldıracağım çıldıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…