- 29 Haziran 2014
- 4.213
- 4.243
Bu kdr pinpirikli olmayin arkadaslar..
Kim oruc tuttu diye bebegine zarar gelmis bu gune kadar..Ben 8 ay oruc tutsam daha iyi beslenirdim heralde..Ne folikasit icebildim ne vitamin 8 ayim zofranla gecti(kanser hastalarina verilen kemoterapi sonrasi bulanti ilaci) 16.haftaya kdr 1 bardak su icemedim..
Surekli bulanti kusma ...
Kızımın ne sindirim sisteminde ne beyinsel ne fiziksel gelisiminde hic bir sorun olmadi...8 aylik suan kendisi...
Ki sizin daha hamilemisin degilmisiniz belki dgl..Yani nasil oruc tutmayayim die bahane bulmak icin olursa bi ihtimal sizin ki gecebilir belki bahaneye...
Ayrica bulanti kusma icin gittigim bi hastaneye 9 haftalik bi gebe gelmisti..Adli vaka..polisler etrafinda falan...kadin geldi yanima oturtu birlikte muayene sirasi bekliyoruz..Dedim dusuk tehlikesi falan mi var kadin bana keske düsse fare ilaci ictim 3 tanede normal ilac dedi..Şok oldum kadin ztn sorunlu belli de bebek ne halde die..girdi cikti bana dedi ki bak gorüyon mu hic bisey olmamis yine..
Bu durum sanirim ilk 3 ay bebegin anneyle alakali olmama durumu diyorlar ya ondan dolayi oldu...
Velhasil evet hamileler oruc tutmayabilir(sonradan tutmak sartiyla) ama her hamile oruc tutmucak die bi kaide yok..Eger ki durumunuz musaitse bi skntnz yok ise hamileym ben oruc tutmamaliyim mantigi bana gore yanlis...
Allah muafaza imtihan bile olabilir aileler bu konuda..
Arkadasm var suan hamile cok yeni hic bi skntisida yok ne kanama ne dusuk riski..hafif haliya surten kapiyi kapatmiyor hamileyim die..
Dun mesaj atmis arkamda araba korna caldi korktum bebege bisey olur mu die..
Tmm henuz yeni belki cok heyecanli ama ne bilim yani cok abarti geliyor bana artik bunlar..Oda oruc tutmayacak bu arada..
Ayni durumdan dolayi bebegime bisey olursa diye..
Arkadaşım ben bahane bulmuyorum....Zaten arkadaşların da önerileri üstüne niyetliyim..
Kaldıki bahane arayacak olsam direk tutmam. Kardeşim düşük yaptı...İnsan ister istemez korkuyor
o yüzden sordum....Fikirinizi söylediğiniz için teşekkürler