hamilelik ve oruç

Bu kdr pinpirikli olmayin arkadaslar..
Kim oruc tuttu diye bebegine zarar gelmis bu gune kadar..Ben 8 ay oruc tutsam daha iyi beslenirdim heralde..Ne folikasit icebildim ne vitamin 8 ayim zofranla gecti(kanser hastalarina verilen kemoterapi sonrasi bulanti ilaci) 16.haftaya kdr 1 bardak su icemedim..
Surekli bulanti kusma ...
Kızımın ne sindirim sisteminde ne beyinsel ne fiziksel gelisiminde hic bir sorun olmadi...8 aylik suan kendisi...
Ki sizin daha hamilemisin degilmisiniz belki dgl..Yani nasil oruc tutmayayim die bahane bulmak icin olursa bi ihtimal sizin ki gecebilir belki bahaneye...
Ayrica bulanti kusma icin gittigim bi hastaneye 9 haftalik bi gebe gelmisti..Adli vaka..polisler etrafinda falan...kadin geldi yanima oturtu birlikte muayene sirasi bekliyoruz..Dedim dusuk tehlikesi falan mi var kadin bana keske düsse fare ilaci ictim 3 tanede normal ilac dedi..Şok oldum kadin ztn sorunlu belli de bebek ne halde die..girdi cikti bana dedi ki bak gorüyon mu hic bisey olmamis yine..
Bu durum sanirim ilk 3 ay bebegin anneyle alakali olmama durumu diyorlar ya ondan dolayi oldu...
Velhasil evet hamileler oruc tutmayabilir(sonradan tutmak sartiyla) ama her hamile oruc tutmucak die bi kaide yok..Eger ki durumunuz musaitse bi skntnz yok ise hamileym ben oruc tutmamaliyim mantigi bana gore yanlis...
Allah muafaza imtihan bile olabilir aileler bu konuda..
Arkadasm var suan hamile cok yeni hic bi skntisida yok ne kanama ne dusuk riski..hafif haliya surten kapiyi kapatmiyor hamileyim die..
Dun mesaj atmis arkamda araba korna caldi korktum bebege bisey olur mu die..
Tmm henuz yeni belki cok heyecanli ama ne bilim yani cok abarti geliyor bana artik bunlar..Oda oruc tutmayacak bu arada..
Ayni durumdan dolayi bebegime bisey olursa diye..

Arkadaşım ben bahane bulmuyorum....Zaten arkadaşların da önerileri üstüne niyetliyim..
Kaldıki bahane arayacak olsam direk tutmam. Kardeşim düşük yaptı...İnsan ister istemez korkuyor
o yüzden sordum....Fikirinizi söylediğiniz için teşekkürler

Valla ben 36 aydır deniyorum o ay bi türlü gelmedi, hemen olacak diye Birşey yokki . Size tavsiyem ihtimalle yaşamayın, o an ne gerekiyorsa onu yapın. AdetiniZ gecikirse bi test yaparsınız, ki inşallah pozitif çıkar o zaman dr lâ değerlendirirsiniz durumu.

İnşallah o ay gelir ve bebeğinize kavuşursunuz

İnanmak ayrı bir şey, hele de bu en uzun yaz günlerinde oruç hele de hamile kadına ve bebeğine zararlı değil iddiasında bulunmak ayrı bir şey. Bu konu "bilmem kimler tuttu, hiç de bir şey olmadı" diye doğrulanamaz, sağlıktan bahsediyorsak bilimsel yaklaşmak zorundayız. Kadın vücudu hamilelik nedeniyle yaşanan değişimlerden ötürü süreç boyunca risk altında ve kadının hem kendi sağlığı hem bebeği için çok dikkat etmesi gerekiyor. Hamilelik döneminde baş dönmesi, kusma gibi olağan belirtilerin yanında kan pıhtılaşması problemi, diş kaybı, hatta maalesef böbrek kaybı yaşayan o kadar çok ki. Hamile bir kadının bu sıcak ve uzun yaz günlerinde vücudunu tüm gün susuz bırakmasının sağlıklı olduğunu hangi mantıkla iddia edebilirsiniz? Annem de kardeşime ve bana hamileyken oruç tutmuş ve ben hala kızarım ona "daha organları oluşmakta olan ve kendi kararı olmayan bebelere oruç tutturmaya hakkın yoktu" diye. Bunun kazası var, dinde de yeri var, bence hamileler doğum yaptıktan sonra tutmalı borcunu.

Daha hamile olup olmadıgın belli değilse bence hiç bunları düşünme ramazanını yasa bebek varsa sanmıyorum bu yüzden düşük olacagını.benim bünyemde cok zayıf hemde asırı minicigim ilk 3ay hep kustum hiç bir şey yemedim 38kiloya düştüm ama bebeğimin kilosu herseyi cok iyi çok şükür sonraa toparladım kendimi.zaten bebek 3ay senden besleniyor sen yesende yemesende. ve zatende hamile olsan kusarbilirsin halsiz düşersin tutamazsın.ben 6aylık oldum şimdi tutamıyorum ama içimde gidyor keşke tutabilsem diye.

İnşallah sonra kaza edersiniz...Ben de niyet ettim Oruçlarımı tutacağım ...Bir yandan da test yapacağım zamanı iple çekiyorum...Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

Arkadaşım ben bahane bulmuyorum....Zaten arkadaşların da önerileri üstüne niyetliyim..
Kaldıki bahane arayacak olsam direk tutmam. Kardeşim düşük yaptı...İnsan ister istemez korkuyor
o yüzden sordum....Fikirinizi söylediğiniz için teşekkürler

Arkadas sen kimseyi dinleme. Akil veren cok olur. 5 saat en tuk atan da fetva veren de cok olur. Sen doktoruna danis. Doktorun ne derse nu yap.

Benim arkadasimin hamileligi de istemedigi bi hamilelikti. Esi sorunluydu neler yapti dusmedi. Baska bi arkadasim yorgani toplarken dustu.

Sen doktoryna sor canim.

VE HERSEYİ GECTİM BU SİCAK GUNLERDE BİZİM SUYA COK İHTİYACİMİZ VAR HAYATİ DERECEDE!!!

Arkadas sen kimseyi dinleme. Akil veren cok olur. 5 saat en tuk atan da fetva veren de cok olur. Sen doktoruna danis. Doktorun ne derse nu yap.

Benim arkadasimin hamileligi de istemedigi bi hamilelikti. Esi sorunluydu neler yapti dusmedi. Baska bi arkadasim yorgani toplarken dustu.

Sen doktoryna sor canim.

Doktorum bir hafta sonraya ancak randevu verdiği için danışacak bir kadınlar kulubü var

Bende belirtiler falan vardı. Ki hamileymişim. Birkaç gün tutmuştum. Ama gün gün, peşisıra değil tabi. Ama herkese göre değişir. Aile hekimindeki hemşireye danışın. O daha iyi bilgi verir. İçiniz rahatlar.

Canim bak susuz olmaz hava cok sicak. Yune de sen bilirsin. Once hamileligini netlestir ama hamileysen asla tavsiye etmem. Ama tabiki senin ozgur hur iraden.

Teşşekkür ederim 10 gün boyunca tutacağım sonra kan testi yapacağım eğer gebeysem oruçları kaza edeceğim
değilsem :KK43: artık Allah kerim

Bunu forumu açan arkadaşa söylemiyorum, o henüz ihtimallerden söz ediyor çünkü. Bir hamilenin doktoruna "oruç tutabilir miyim" diye danışması da çok anlamlı gelmiyor bana, dini inanç olması dışında doktorundan günde iki sigara için izin koparmaya çalışmak gibi bir şey bu. Doktor izin verebilir ama bu vücudu tüm gün besinsiz bırakmanın çocuğa somut bir zararı olmasa da onu olası bazı faydalardan mahrum bıraktığı ya da ikinizi birden riske attığı gerçeğini değiştirmez. Doktor görüşüne bağlı cevap verir ama vicdanen o riski almamayı mı orucunu kaza yapmamayı mı seçer kişi, o tamamen bireyde bitiyor.

Teşşekkür ederim 10 gün boyunca tutacağım sonra kan testi yapacağım eğer gebeysem oruçları kaza edeceğim
değilsem :KK43: artık Allah kerim
Hamilelige orucun ne gibi bi zorlugu olur anlayamadim bende hamileydim 4 bucuk aylik butun orucumu tuttum sonradan kaza edilmesi zor oluyo

Herkesin kendi kararı elbette (ama bebeğin karar hakkı olmadığı için bence bu durum sıkıntılı), dediğim gibi bize hamileliğinde annem de tutmuş, ona kalsa da hiçbir zararı olmamış. Ancak 5 yaşında çocuğa oruç tut demek bile daha anlamlı benim fikrimce zira onun organlarının tastamam olduğunu bilebiliyorsun ve hiç değilse gidip kaçamak su içebilir mutfaktan, az da olsa iradesi var. Oysa bebeğinin karnında bilmem ne hücresi oluşurken bilmem ne asitin ya da proteinin eksikti bunu asla bilemezsin. Çok zeki oldu çocuk ama belki dahi olacaktı, bunu da ölçemezsin. Benim bir arkadaşım böbreğini ve bebeğini, bir arkadaşım iki dişini kaybetti süreçte (bunlar oruçtan değil, dönemin riskli olmasından). Sonuçta hamilelik döneminin ideali günlük proteinini, kalsiyumunu, vitaminini, suyunu ihmal etmemek, yorulmamaksa; oruç tutmak ideal değildir. Özetle, oruç tutmak dışındadır hamilelikte elinden gelen her şeyi yapmak kümesinin (bence)
Sevgiler...

Kızlar bu ay bebek sahibi olmak istiyorum...
Adetime ise 13 gün var...Hamilemiyim bilmiyorum...çok erken olduğu için test de yapmadım...
bu kadar erken kan testi de idrar testide doğru sonuçlar vermiyormuş
Eğer nasip olursa ilk hamileliğim olacak
sorum şu sizce oruç tutmamın hamileysem bir zararı olur mu?
Bünyem zayıf ilk ayda düşük yaşama ihtimali olur mu
adeti beklersem de ramazanın yarısı geçmiş olacak

hamile olsan bile daha çok küçük olıcak canım oruç tutmanda bi sakınca olmaz bence boşuna bırakma orucunu.
zaten ilk aylarda senden beslenmio bebek oyüzden sakıncası olmaz 3.ay bitimine kadar.

http://www.zekisalar.com/dogum-ve-gebelik-hakkinda-hersey/hamileler-oruc-tutabilir-mi/

Bakın ilk bulduğum doktorlar böyle diyor, bebeğin ilk üç ay anneden beslenmediği bilgisinin kaynağı nedir, nereden besleniyor peki? Tüm gün aç kalmak 8 ay 10 gün zararlı da 1 ay mı değil? "Oruç tutmamaktansa riski almayı tercih ederim, bir şey olmaz evvelallah" kabul de, zararsız deyip yanlış yönlendirmek kabul değil bence.

18 haftalik hamileyim doktorumla oruç tutup tutmamam gerektigini konuştum onermiyorum ama çok istiyorsan araliklarla tut dedi. Bebegin beslenmesi de çok onemli tabi ki çünkü ben ilk yc ay asiri derece de küstüm 5 kilo verdim. Ve karnim aciktigi an birşeyler yemezsem yine bulantim başlıyor bu yuzden doktoruma sorma gereği duydum. Araliklarla oruç tutacağım. Sizin bence oruç tutmanizda bi sakinca yok çünkü daha belli bile değil.

Bu kdr pinpirikli olmayin arkadaslar..
Kim oruc tuttu diye bebegine zarar gelmis bu gune kadar..Ben 8 ay oruc tutsam daha iyi beslenirdim heralde..Ne folikasit icebildim ne vitamin 8 ayim zofranla gecti(kanser hastalarina verilen kemoterapi sonrasi bulanti ilaci) 16.haftaya kdr 1 bardak su icemedim..
Surekli bulanti kusma ...
Kızımın ne sindirim sisteminde ne beyinsel ne fiziksel gelisiminde hic bir sorun olmadi...8 aylik suan kendisi...
Ki sizin daha hamilemisin degilmisiniz belki dgl..Yani nasil oruc tutmayayim die bahane bulmak icin olursa bi ihtimal sizin ki gecebilir belki bahaneye...
Ayrica bulanti kusma icin gittigim bi hastaneye 9 haftalik bi gebe gelmisti..Adli vaka..polisler etrafinda falan...kadin geldi yanima oturtu birlikte muayene sirasi bekliyoruz..Dedim dusuk tehlikesi falan mi var kadin bana keske düsse fare ilaci ictim 3 tanede normal ilac dedi..Şok oldum kadin ztn sorunlu belli de bebek ne halde die..girdi cikti bana dedi ki bak gorüyon mu hic bisey olmamis yine..
Bu durum sanirim ilk 3 ay bebegin anneyle alakali olmama durumu diyorlar ya ondan dolayi oldu...
Velhasil evet hamileler oruc tutmayabilir(sonradan tutmak sartiyla) ama her hamile oruc tutmucak die bi kaide yok..Eger ki durumunuz musaitse bi skntnz yok ise hamileym ben oruc tutmamaliyim mantigi bana gore yanlis...
Allah muafaza imtihan bile olabilir aileler bu konuda..
Arkadasm var suan hamile cok yeni hic bi skntisida yok ne kanama ne dusuk riski..hafif haliya surten kapiyi kapatmiyor hamileyim die..
Dun mesaj atmis arkamda araba korna caldi korktum bebege bisey olur mu die..
Tmm henuz yeni belki cok heyecanli ama ne bilim yani cok abarti geliyor bana artik bunlar..Oda oruc tutmayacak bu arada..
Ayni durumdan dolayi bebegime bisey olursa diye..

Bu sabah adet oldum gerek kalmadı teşekkürler..

X