hamilelik ve oruç

Kızlar bu ay bebek sahibi olmak istiyorum...
Adetime ise 13 gün var...Hamilemiyim bilmiyorum...çok erken olduğu için test de yapmadım...
bu kadar erken kan testi de idrar testide doğru sonuçlar vermiyormuş
Eğer nasip olursa ilk hamileliğim olacak
sorum şu sizce oruç tutmamın hamileysem bir zararı olur mu?
Bünyem zayıf ilk ayda düşük yaşama ihtimali olur mu
adeti beklersem de ramazanın yarısı geçmiş olacak
Adetine daha 13 gun varmis yani daha hamile bile degilsin yumurtlama donemindesin canim bugunlerde hamile kalabilirsin bence tutmalisin.
Ben ilk uc ay mide bulantisindan hicbirsey yiyemedim hatta bebegime bisey olucak diye cok korkuyorfum ama doktorum bebegin ilk 3 ay benim depolarimdan beslendiğini soyledi. Kesin hamile olsan tabiki tutma derim ama sen daha yumurtlama donemindesin.

Gebe olsanız dahi ki istiyorsanız inşallah rabbim nasip eder ilk aylarda bir zararı olmaz iftardan sonra yada sahurdan sonra folik asiti icersiniz bebek zaten alacağını sizden alır vitaminsiz kalmaz korkmayın. Ben 12 haftanın içinde olduğum halde tutacağım inşallah bir zararı yok yani orucu açınca yediklerinize özen gösterirsiniz

Doktorla konuştunuz mu hamilelikte su çok önemli ve hem siz hem bebek 18 saat susuz kalacak

Ikiniz için de bu sıcaklarda hayati risk olabilir

Ayrıca hamileye oruç düşmediği tüm mezheplerde ve nerede ise tüm farklı görüşlerde yorumlarda ortak

Bende bu ay bebek sahibi olmak istiyorum yani bu ay umutluyum ama daha adetime 3 gün var gebelik testide yapamıyorum erken diye eşim bana ille de tutma diyor ne olur ne olmaz

Bende bu ay bebek sahibi olmak istiyorum yani bu ay umutluyum ama daha adetime 3 gün var gebelik testide yapamıyorum erken diye eşim bana ille de tutma ne olur ne olmaz diyor bende çok kararsızım ne yapsam bilemedim
Adetine üç gün varsa kanda çıkar zaten. Şüphe ile tutmamak olur mu? Beslenememeyi kastediyorsan ilk dört ay mide altüst hiçbir şey yenmiyor. 7 kilo veren arkadaşlar var ilk aylarda. Bir şey olsa onların bebeğine olurdu.

ilk 3 hafta içtiğin ilaçtan dahi etkinlenmiyor,oruçtan etkileneceğini zannetmiyorum.Dereyi görmeden paçayı sıvamak olur.Tabi yine siz bilirsiniz,sizin kararınız,sizin inancınız.

Adetine üç gün varsa kanda çıkar zaten. Şüphe ile tutmamak olur mu? Beslenememeyi kastediyorsan ilk dört ay mide altüst hiçbir şey yenmiyor. 7 kilo veren arkadaşlar var ilk aylarda. Bir şey olsa onların bebeğine olurdu.

Bu cevap da çok mantıklı....bilemeyince sormak istedim

İnsanlar hamile olduğunu bilmeden ilaç kullanıyor, sigar içiyor alkol alıyor. Doktorlar buna bile birşey olmaz diyorlar. Oruç tutmanın da zararı olmaz ama bol bol su içmeniz gerek iftar ve sahur arasında

Insanlara kalsa ramazan da da hamile kalinmayacak:) ..
Neyse, bence orucunuzu tutun zaten bebek bekliyorsaniz sizi belirtileriyle tutturmayabilir. Ilk zamanlar tutun derim şayet tutmak istiyorsaniz

bende bilemediğim için danışmak istedim zaten teşekkür ederim cevabınız için :)

Bir cok yerde hamileligin ilk 3 ayinda oruc tutulmamasi gerektigini okumustum ki benim doktorum kesin bir sekilde oruc tutmamam gerektigini soyledi gunde 3 ogun yemek yemem gerektigini soyledi ogun atlama dedi

Bu arada hemen ilk ayda olmaz diyenler ilk denemesinde hemen ilk ayinda hamile kalan da cok

Kan testi en erken ne zaman sonuc verir acaba en kisa zamanda gebe olup olmadiginizi ogrenseniz iyi olur

Bir cok yerde hamileligin ilk 3 ayinda oruc tutulmamasi gerektigini okumustum ki benim doktorum kesin bir sekilde oruc tutmamam gerektigini soyledi gunde 3 ogun yemek yemem gerektigini soyledi ogun atlama dedi

Bu arada hemen ilk ayda olmaz diyenler ilk denemesinde hemen ilk ayinda hamile kalan da cok

Kan testi en erken ne zaman sonuc verir acaba en kisa zamanda gebe olup olmadiginizi ogrenseniz iyi olur

aynen bende sizinle ayni fikirdeyim en kisa zamanda kan testi yaptirmam lazim yada artik idrar yapicam bakalim herseyin hayirlisi olsun insallah sonuc umdugum gibi olur

Kızlar bu ay bebek sahibi olmak istiyorum...
Adetime ise 13 gün var...Hamilemiyim bilmiyorum...çok erken olduğu için test de yapmadım...
bu kadar erken kan testi de idrar testide doğru sonuçlar vermiyormuş
Eğer nasip olursa ilk hamileliğim olacak
sorum şu sizce oruç tutmamın hamileysem bir zararı olur mu?
Bünyem zayıf ilk ayda düşük yaşama ihtimali olur mu
adeti beklersem de ramazanın yarısı geçmiş olacak

Daha cok erken hem belli bile degıl tutun ben sakıncası olacagını sanmıyorum

Gebe olsanız dahi ki istiyorsanız inşallah rabbim nasip eder ilk aylarda bir zararı olmaz iftardan sonra yada sahurdan sonra folik asiti icersiniz bebek zaten alacağını sizden alır vitaminsiz kalmaz korkmayın. Ben 12 haftanın içinde olduğum halde tutacağım inşallah bir zararı yok yani orucu açınca yediklerinize özen gösterirsiniz

Canim ben dietisyenlik okuyorum.
Tam bu hafta hamileleri ele aldik.
6inci haftadan sonra cocugun kalbi organlari sindirim sistemi gelisiyor.
En en en onemli donemdir 6inci haftadan sonra. yeterince vitamin ve mineral alman gerek.
Ben senin hamileligini riskli buldum.
Iftarda guzelce yerim desen bile.
Iftarda yediklerin sekerini yukselticek. Her turlusu zarar cocuga.
Ben doktora danis derim.

Doktorla konuştunuz mu hamilelikte su çok önemli ve hem siz hem bebek 18 saat susuz kalacak

Ikiniz için de bu sıcaklarda hayati risk olabilir

Ayrıca hamileye oruç düşmediği tüm mezheplerde ve nerede ise tüm farklı görüşlerde yorumlarda ortak
Canim ben dietisyenlik okuyorum.
Tam bu hafta hamileleri ele aldik.
6inci haftadan sonra cocugun kalbi organlari sindirim sistemi gelisiyor.
En en en onemli donemdir 6inci haftadan sonra. yeterince vitamin ve mineral alman gerek.
Ben senin hamileligini riskli buldum.
Iftarda guzelce yerim desen bile.
Iftarda yediklerin sekerini yukselticek. Her turlusu zarar cocuga.
Ben doktora danis derim.
Iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim.ben ebeyim 8 senem bitiyor meslekte işim tamamen gebe ve bebekle ilgili.diger oglumun son ayı ramazana denk geldi onda tabiki tutmadım depolarım onun ihtiyacını karşılamaya yetmez.ama daha 12nin içindeyim bu haftada ense kalınlığına bakılır. Bir zeka geriliği varsa bu haftada tespit edilir gebeligi öğrendiğiniz haftadan itibaren 11 haftaya kadarki olan dönem çok önemlidir asıl. Ki zaten sizin depolarınız çok çok boş olmadığı takdirde bebek hiçbir şekilde vitaminsiz kalmaz sizin deponuzdan kullanır. Bu konuda insaflı bile değildir ihtiyacı olanın tamamını alır anne yerine koymazsa anne için sıkıntıdır bu şunu kendime alayım biraz da anneme kalsın demez bebek:KK48:riskli olan dönemi geçtim bulantı kusmalari nedeniyle hiçbir şey yiyemeyen gebelerin bebekleri de beslenir anneden kullanır. Gebelikte yapılabilecek diş çekimi vb. gibi uygulamalarda bu haftadan itibaren son 3 aylık dönem başlayana kadar uygulanır en risksiz dönem ikinci 3 aylık dönemdir bende 2. 3 aylık dönemdeyim zaten:KK52:

Bu kdr pinpirikli olmayin arkadaslar..
Kim oruc tuttu diye bebegine zarar gelmis bu gune kadar..Ben 8 ay oruc tutsam daha iyi beslenirdim heralde..Ne folikasit icebildim ne vitamin 8 ayim zofranla gecti(kanser hastalarina verilen kemoterapi sonrasi bulanti ilaci) 16.haftaya kdr 1 bardak su icemedim..
Surekli bulanti kusma ...
Kızımın ne sindirim sisteminde ne beyinsel ne fiziksel gelisiminde hic bir sorun olmadi...8 aylik suan kendisi...
Ki sizin daha hamilemisin degilmisiniz belki dgl..Yani nasil oruc tutmayayim die bahane bulmak icin olursa bi ihtimal sizin ki gecebilir belki bahaneye...
Ayrica bulanti kusma icin gittigim bi hastaneye 9 haftalik bi gebe gelmisti..Adli vaka..polisler etrafinda falan...kadin geldi yanima oturtu birlikte muayene sirasi bekliyoruz..Dedim dusuk tehlikesi falan mi var kadin bana keske düsse fare ilaci ictim 3 tanede normal ilac dedi..Şok oldum kadin ztn sorunlu belli de bebek ne halde die..girdi cikti bana dedi ki bak gorüyon mu hic bisey olmamis yine..
Bu durum sanirim ilk 3 ay bebegin anneyle alakali olmama durumu diyorlar ya ondan dolayi oldu...
Velhasil evet hamileler oruc tutmayabilir(sonradan tutmak sartiyla) ama her hamile oruc tutmucak die bi kaide yok..Eger ki durumunuz musaitse bi skntnz yok ise hamileym ben oruc tutmamaliyim mantigi bana gore yanlis...
Allah muafaza imtihan bile olabilir aileler bu konuda..
Arkadasm var suan hamile cok yeni hic bi skntisida yok ne kanama ne dusuk riski..hafif haliya surten kapiyi kapatmiyor hamileyim die..
Dun mesaj atmis arkamda araba korna caldi korktum bebege bisey olur mu die..
Tmm henuz yeni belki cok heyecanli ama ne bilim yani cok abarti geliyor bana artik bunlar..Oda oruc tutmayacak bu arada..
Ayni durumdan dolayi bebegime bisey olursa diye..

Tutma diyemem fetva verip günaha girmek istemem arkadaşım. Ben ilk onbeş gün çok rahat tutmuştum kalanınındada kan tahlilleri falan vardı diye tutmamıştım. İftarla sahur arası bol su iç dogru beslen hiç zorlanmassın

Daha hamile olup olmadıgın belli değilse bence hiç bunları düşünme ramazanını yasa bebek varsa sanmıyorum bu yüzden düşük olacagını.benim bünyemde cok zayıf hemde asırı minicigim ilk 3ay hep kustum hiç bir şey yemedim 38kiloya düştüm ama bebeğimin kilosu herseyi cok iyi çok şükür sonraa toparladım kendimi.zaten bebek 3ay senden besleniyor sen yesende yemesende. ve zatende hamile olsan kusarbilirsin halsiz düşersin tutamazsın.ben 6aylık oldum şimdi tutamıyorum ama içimde gidyor keşke tutabilsem diye.

Valla ben 36 aydır deniyorum o ay bi türlü gelmedi, hemen olacak diye Birşey yokki . Size tavsiyem ihtimalle yaşamayın, o an ne gerekiyorsa onu yapın. AdetiniZ gecikirse bi test yaparsınız, ki inşallah pozitif çıkar o zaman dr lâ değerlendirirsiniz durumu.

Tam bilmiyorum ama adete birkaç gün kala kan testi yaptırılıyormuş...

X