Hamilelik tsh oruç ?

ecenazx

Kün Fe Yekün 🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2020
1.214
356
24
Merhaba herkese bir sorum olacak bilenler bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
Hamilelik düşündüğüm icin doktora başvurdum ve tsh ve prolaktin yüksek çıktı bunun icin euthyrox kullanıyorum fakat oruçta tutmak istiyorum hiç ilac kullanırken oruç tutmadım aranızda bu ilacı kullanıp oruç tutan oldu mu olduysa nasıl içtiniz ne zaman hangi zaman dilimlerinde içtiniz ilac fayda etmez diye korkuyorum biz eşimle gece 11-12 ye kadar genelde biseyler yiyip içiyoruz sahurda kalkıp önce ilacı içip ardından bir saat sonra sahur yapsak faydası olur mu arada 3-4 saat açlık oluyor bu yeter mi yoksa 9-10 da yemeyi içmeyi kessem yine aynı şekilde içsem faydası olur mu yoksa neyi tavsiye edersiniz iftardan önce içsem bu sefer çok beklemiş olucam yardımcı olursanız çok sevinirim ilac nasıl daha çok faydalıysa o şekilde kullanmak istiyorum şimdiden teşekkür ederim Herkese hayırlı ramazanlar

Evet sahurdan yarım saat önce az suyla içerseniz hiç bir problem yaşamazsınız. Yıllardır tiroid hastasıyım öyle yapıyorum.

Evet sahurdan yarım saat önce az suyla içerseniz hiç bir problem yaşamazsınız. Yıllardır tiroid hastasıyım öyle yapıyorum.
Peki iftardan sonra ne zaman yemek yemeyi kesmem lazım çok teşekkür ederim

Aynı ilacı ben de içiyorum. Yemekten hemen önce almanız yeter.
Sahurdan önce alabilirsiniz.

Aynı ilacı ben de içiyorum. Yemekten hemen önce almanız yeter.
Sahurdan önce alabilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum fakat şunu merak ediyorum akşam iftar açıyoruz ya yemek yemeyi atıştırmayı vs kesiyor musunuz hanı arada bi 5-6 saatlik açlık kalsın diyor musunuz tv karşısında vs biseyler yeniyor içiliyor buna dikkat etmek istiyorum da o yüzden merak ediyorum ben mesela 9 da yeme içmeyi kestim gece 3 e kadar bisey yemiyorum 3 te ilac içip bir saat sonra yiyorum nasıl yapsam daha dogru olur

Oruç tutmuyorum ama ilacı şayet günde bir kere almanız gerekiyorsa, sahurdan önce almanız yeter. O kadar evham yapmayın. Tiroit çok korkacağınız bir hastalık değil, alışıyorsunuz onunla yaşamaya.
Ayrıca ben yatana kadar sürekli bir şeyler yiyorum. Değerlerim de olumlu yönde ilerliyor. 75'lik Euthyrox kullanıyorum mesela, günde bir tane. Saatini bile çok umursamıyorum ama genelde sabah uyanıp içiyorum.
Gebelik düşünceniz varsa, bir an evvel folik asit kullanmaya da başlayın eğer başlamadıysanız. Tiroit de o kadar sorun olmaz, şifalar diliyorum size şimdiden.

Allah razi Olsun çok teşekkür ediyorum evet düşünüyorum o yüzden evham yapıyorum tedirginim prolaktinim var tiroit ilacı bir nebze de olsa prolaktine de iyi geldiği için olumlu şekilde içmeyi düşündüğüm icin sormak istedim yanlış uygulamayım diye :) folik asite başladım doktor
Morfolic adlı bir folik asit yazdı folik asit bebeğin gelişimi icin kullanılıyor sanırım peki ya başka bir şeye faydası var mi yumurtaya yumurtlama gününe vs cevaplarınız icin çok teşekkür ediyorum sağolun

Folik asite öncelikle anne adayı olarak sizin ihtiyacınız var.
Kitabi bilgi olarak şu bilgiyi kopyalayım:
"Folik asit, vücuda oksijen sağlayan sağlıklı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Folik asit eksikliği ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve soluk bir ten rengi meydana gelebilir. Folik asit, DNA ve diğer genetik materyallerin sentezlemesi, onarımı ve hücrelerin bölünmesi için de oldukça önemlidir."
Diğer konulara faydası var mı bilemedim.
Bir de; gerçekten bu kadar evham yapmayın. Bu evham sizin hamilelikle ilgili sürecinizi olumsuz etkiler. Kafanız rahat olsun daima.
Rutin kontrollerinizi yaptırın ve kafanızı rahat tutun yeter.
Tez zamanda sağlıklı bir gebelik yaşamanızı temenni ediyorum.

Çok teşekkür ediyorum çok sağolun Allah sizinde herseyi gönlünüze göre versin inşallah

Merhaba bende bu ilacı kullanıyorum 50 mikrogramm..5 seneye yakındır kullanıyorum normalde sabah kahvaltıdan yarım saat önce almanız gerekir tabi ki arkadaşların dediği gibi sahur zamanı alabilirsiniz. ama şunu unutmamalısınız ramazan geçtikten sonra farklı saatlerde alacağınız için hormonlarda oynama olabilir düzenli saatlerde almanız çok önemli kafanıza göre saatleri sürekli değiştirmeyin sakın etkisi azalır.. bide soya içerikli paket gıdalar ilacın etkisini azaltır hatta etkisiz hale getirir .. Ben oruç tutmıyorum ama tutanların orucu kabul ola

Peki iftardan sonra ne zaman yemek yemeyi kesmem lazım çok teşekkür ederim
Diğer yorumlarınızı da okudum. Lütfen kendinize stres etmeyin sentetik bir hormon içtiğiniz ilaç korkulacak hiçbir şey yok her türlü etki eder. Midenizi ağrıtması durumunda tok karnına bile içebilirsiniz diyen doktorlarım oldu. Tabi en sağlıklısı az su ile yemeklerden yarım sa öncesi. Bende gebelik düşünüyorum bir süredir olmuyor maalesef o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

Bende aynı durumda şaşırdım kaldım ve konu açtım bir göz atayım dedim siz benden önce davranmışsınız teşekkürler. Umarım ilaç etkisini gösterir bende bundan çok korkuyorum .

Teşekkür ederim fakat değerim 5.75 çıktı doktor bir ay kullan gel aç karnına kan ver dedi yanı ben oruç bitene kadar kullanacağım yine de hormonlarda oynama olur mu ? Ve hormonlardan kastınız sadece tsh mi yoksa başka hormonlar da mi oynuyor

Bende aynı durumda şaşırdım kaldım ve konu açtım bir göz atayım dedim siz benden önce davranmışsınız teşekkürler. Umarım ilaç etkisini gösterir bende bundan çok korkuyorum .
Amin inşallah faydası olur ben hala oruç tutup tutmamakta ikilemdeyim siz napıyorsunuz tutuyor musunuz bende korkumdan ne yapacağımı şaşırdım

Rica ederim , Tiroid hormonundan bahsettim aslında 5.75 gebeliğe engel bir değer 3 yıl evvel benimde değerim böyleydi şuan değerim 1,6 felan . İlacınızı düzenli almak ve dozunu iyi ayarlattırmak lazım ..orucunuzu allah kabul etsin.

Değerleriniz düzeldi mi peki hamile kaldınız mi çok sağolun amin

Değerleriniz düzeldi mi peki hamile kaldınız mi çok sağolun amin
Malesef kalamadım hepsi tiroide bağlı değil benim insülin direncim var kilom var tiroidden çok bu etkiliyor malesef ama ilacı düzenli ve saatinde kullandığım için değerim fırlamıyor ve değerlerim normale döndü diğer hormonlarım dahil oda kilo biraz verdim 8 kilo kadar adet düzeni ve hormonlar gayet iyi

Amin inşallah faydası olur ben hala oruç tutup tutmamakta ikilemdeyim siz napıyorsunuz tutuyor musunuz bende korkumdan ne yapacağımı şaşırdım
Bende de aynı tedirginlik var mecbur sakinliği korumak lazım :) bende düşündüm tutmasam mı diye sonra gebelik olmaz nasip olmazsa orucum da boşa gitmiş olmasın dedim sahurdan yarım saat önce. İçiyorum ama sorun biz eşimle geç uyuyan sürekli bi şeyler içip yiyen bir tayfayız o korkutuyor beni tsh değerime bir iki hafta sonra olamadı tekrar baktırırım eğer sorun teşkil ederse ilaç düzenine daha dikkat ederim diye düşündüm ama genel olarak sayfada da gördüğüm o kü bu ilacı uzun zamandır kullanıp ve Ramazan’da da sahurda alan var

Ya bir şey dannışıcam ben levitron kullanmaya başladığımdan beri kilo aldım evet ilginç ama yanında b12 ve d vitaminleri de alıyorum bir de geç uyuyup uyanıyorum şuan çalışmıyorum eşimde fazla boğaza düşkün sanırım ondan dimi bir tek bana ters etki edemez heralde.

Merhaba ,Bu ilaç kilo aldırmaz metabolizma çalıştırır tiroid hormonu kendiliğinden hızlı çalışmadığından zaten doktorlar veriyor merak etmeyin benim eşimde boğazına düşkündür beslenmeye dikkat etmedğimiz için çok hızlı kilo alıyoruz çinko alın akşamları ve geç uyuyup uyanmak iyi değil bu Levitron ilacını düzenli saatinizde kullanın ben eskiden uykudan uyanamıyordum çok komalık gibi yanş yatıyodum öğlene kadar sonra Tiroid çıktı pko çıktı felan dikkat etmek lazım hareketsiz kalmayın çalışmıyosanız diyet yapın akdeniz üsülü beslenin bol su için , yürüyüş yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…