• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik sonra kilolar:(

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
473
64
18
Arkadaslar 2,5 ay önce acil sezeryanla dogumum oldu. Yaklasik bi 24 kilo aldim hamileligimde ve cok aktiftim. Calistim 8e aya kadar, spor salonuna gittim 39 haftaya kadar haftanin 3 gunu. Son 3 aylarda cok kilo aldim okadar canim cikolata seker cips vs cekiyordu.
Hamilelik sonrasi eve geldigmizde bi 4 kilo gitti.
Simdi 2,5 ay sonra sadece 8 kilo verebildim. Baslarda yiyordum tatli vs ama 1 aydir hergun yuruyuslere gidiyorum 40dk-1saat arasi full emziriyorum. Kalorilerimede dikkat ediyorum göbekte biraz dusus var ama kilom hala 86da kaldi. Daha bi 15 kilom var ve gun gectikce imkansiz gibi geliyor. Saglikli besleniyorumda bol yumurta, meyve fln ögun atlamiyorum :(

Daha öncedeb spor yaptigim icin beni görenler hep az kilo almissin diyorlardi (vucudumuda yag orani dusuktu ve borax kaslardan dolayi belli olmuyordu vucut yapimimda) :(.
Simdi tekrar yavastan baslicam spor salonuna agirlik calisip kaslarimi tekrar harekete geciricem ve yuruyuslere devam edicem ama bu kilolar nasil gidivek??
Sanki emziribce vucudum israrla kilo vermek istemiyor gibi.
Nerdeyse 3-4 haftadir 86 da kaldim…

2.5 ay önce doğum yapmış birisi için çok hızlı kilo vermeye çalışıyorsun, kendine ve vücuduna biraz zaman tanı. Öncelikli hedefin bebeğini emzirebildigin kadar emzirmek olsun.
Çocuk ek gıdaya geçince iç hastalıklarına gerekli tahlilleri yaptırır, diyetisyen eşliğinde zayıflamaya devam edersin.
Bu şekilde hızlı ve kontrolsüz kilo vermek bence sağlıklı değil

Gider bebişim , hem ağırlık kaldırcam diyorsun hem de yürüyeceksin gider o zaman. Biraz sabırlı ol sadece.

Bebişinin tadını çıkar zaten doğru düzgün yatamadığın bir dönem de ne sporu ayol Al bebeğini çık dışarı yürü gün de on bin adım at

Ne bu acele

Valla helal olsun
Ben bebegim 2.5 aylikken gozumun onunu goremiyordum uykusuzluktan yorgunluktan 5 dk uzansam kârdi
Kiloymus falan aklimin ucundan gecmezdi
Bu kadar cabuk toparlayip kilo veremiyorum demek falan tebrikler

Birden eski bedenine dönmeni beklemek doğru olmaz diye düşünüyorum.
İlk doğumumda sağlık sorunları nedeniyle 4 ayda ciddi kilo vermiştim.
Ancak ciddi sağlık problemlerim vardı, bu o yüzden olmuştu.

2. doğumumda ise eski kiloma neredeyse 1.5 sene sürmüştü dönmem.
Ki bu gayet normal bir durum, kilonuzu çok kafanıza takmayın bence.
Siz sağlıklı beslenip, hayatınızı da tabii ki sağlıkla şekillendirin, ama kilo vermiyorsunuz diye de bu kadar dertlenmeyin.
Siz sağlıklı olacaksınız ki, bebeğinizi de sağlıkla emzireceksiniz.

Henüz 2 buçuk ay olmuş ve siz büyük bir operasyon geçirdiniz farkında mısınız? Biraz kendinize zaman mı tanısanız? Ağırlık işlerine hele girmeyin hemen, doktorum 4 ay kendini zorlamadan spor yapabilirsin, ancak en az 4 ay geçmesi gerekiyor ciddi spor için demişti.

Kilo verilir, ben hamilelik sürecimde sigara da bıraktım, 30 kilo aldım. 100 kilo üzerinde sezaryene girdim. Emzirme sürecinde annemler "Süt yapar" diye ağzıma ne buldularsa tıktılar, montofon ineğine döndürdüler beni. :)) Emzirirken kilo vermem gerekirken kilo alarak tarih yazdım. Nihayetinde kendimden çok rahatsız oldum, 4 ay sonra fitness salonuna yazıldım, düzenli devam ederek aldığım tüm kiloları verdim ve 70 kiloya eriştim. (İdeal kilom).

Sonrasında kullandığım ilaçlar sebebiyle yine kilo aldım, sonra reformer ile kilo verdim, vücut şekillendirdim.
Sonra yine kilo aldım, yine kilo verdim vs.

Canınızı sıkmayın ve kendinize zaman tanıyın.

Arkadaslar 2,5 ay önce acil sezeryanla dogumum oldu. Yaklasik bi 24 kilo aldim hamileligimde ve cok aktiftim. Calistim 8e aya kadar, spor salonuna gittim 39 haftaya kadar haftanin 3 gunu. Son 3 aylarda cok kilo aldim okadar canim cikolata seker cips vs cekiyordu.
Simdi 2,5 ay sonra sadece 8 kilo verebildim. Baslarda yiyordum tatli vs ama 1 aydir hergun yuruyuslere gidiyorum 40dk-1saat arasi full emziriyorum. Kalorilerimede dikkat ediyorum göbekte biraz dusus var ama kilom hala 86da kaldi. Daha bi 15 kilom var ve gun gectikce imkansiz gibi geliyor. Saglikli besleniyorumda bol yumurta, meyve fln ögun atlamiyorum :(

Daha öncedeb spor yaptigim icin beni görenler hep az kilo almissin diyorlardi (vucudumuda yag orani dusuktu ve borax kaslardan dolayi belli olmuyordu vucut yapimimda) :(.
Simdi tekrar yavastan baslicam spor salonuna agirlik calisip kaslarimi tekrar harekete geciricem ve yuruyuslere devam edicem ama bu kilolar nasil gidivek??
Sezaryen doğum sonrası vücudun ekstra zamana ihtiyacı var, doktor onay vermeden 9 aydan evvel ağırlıklı egzersziler tehlikeli. Dikişler açılırsa daha çok uğraşırsınız.

doğum sonrası spor grupları var istersen sana bir tanesini tavsiye ederim alanında uzman biri yürüyütor.

2.5 ay önce doğum yapmış birisi için çok hızlı kilo vermeye çalışıyorsun, kendine ve vücuduna biraz zaman tanı. Öncelikli hedefin bebeğini emzirebildigin kadar emzirmek olsun.
Çocuk ek gıdaya geçince iç hastalıklarına gerekli tahlilleri yaptırır, diyetisyen eşliğinde zayıflamaya devam edersin.
Bu şekilde hızlı ve kontrolsüz kilo vermek bence sağlıklı değil
Sagliksiz kilo vermeue calismiyorum aslinda gayet saglikli beslenerek ugrasiyorum ha arada meddela haftasonlari biseyler yiyorum abur cubur biraz. Sadece spor gecmisim oldugu icin bitaz acele ediyirum galiba

Bebişinin tadını çıkar zaten doğru düzgün yatamadığın bir dönem de ne sporu ayol Al bebeğini çık dışarı yürü gün de on bin adım at

Ne bu acele
Spor gecmisim var agirliklarla calismak bana hep iyi geldi hamileligimde bile iyi geliyprdu Babasi evdeyken haftanin 2gunu guducem hergunde yurutuslere devam

Valla helal olsun
Ben bebegim 2.5 aylikken gozumun onunu goremiyordum uykusuzluktan yorgunluktan 5 dk uzansam kârdi
Kiloymus falan aklimin ucundan gecmezdi
Bu kadar cabuk toparlayip kilo veremiyorum demek falan tebrikler
Tesekur ederim spor gecmisim var ve hep iyi geldi agirliklarla calidmak.. simdi biraz duzene giriyoruz. Dun ilk defa gittim spor salonuna bana iyi geldi ztn doktor bana cok yavastan baslamami söyledu

Henüz 2 buçuk ay olmuş ve siz büyük bir operasyon geçirdiniz farkında mısınız? Biraz kendinize zaman mı tanısanız? Ağırlık işlerine hele girmeyin hemen, doktorum 4 ay kendini zorlamadan spor yapabilirsin, ancak en az 4 ay geçmesi gerekiyor ciddi spor için demişti.

Kilo verilir, ben hamilelik sürecimde sigara da bıraktım, 30 kilo aldım. 100 kilo üzerinde sezaryene girdim. Emzirme sürecinde annemler "Süt yapar" diye ağzıma ne buldularsa tıktılar, montofon ineğine döndürdüler beni. :)) Emzirirken kilo vermem gerekirken kilo alarak tarih yazdım. Nihayetinde kendimden çok rahatsız oldum, 4 ay sonra fitness salonuna yazıldım, düzenli devam ederek aldığım tüm kiloları verdim ve 70 kiloya eriştim. (İdeal kilom).

Sonrasında kullandığım ilaçlar sebebiyle yine kilo aldım, sonra reformer ile kilo verdim, vücut şekillendirdim.
Sonra yine kilo aldım, yine kilo verdim vs.

Canınızı sıkmayın ve kendinize zaman tanıyın.
Tesekurler cevabiniz icin. Benim spor gecmisim var ve doktorlar karin bölge haric agirliklara cok hafiften baslayabilicegmi söylediler. Bol protein su tuketiyorum. Zaten cocuktu yuruyusru evdi derken yoruluyorum.. Siz ne kadar surede indiniz tum kilolarinizi?

2.5 aylık sezeryan dikişine doktor ağır spora izin verecek mi?

Verdi cok hafif baslayaeak ve karin bölgesini hic calistirmayarak. Spor gecmisim var
Güzel o zaman. Bana 6 ay izin vermemişti. Demek ki kişiye göre değişiyor.
Biraz hırs yapmak lazım galiba. Kalan kalıyor üstüne ekleniyor. Benim de vermem gereken 15 kilo var moreller bozuk.

Tesekurler cevabiniz icin. Benim spor gecmisim var ve doktorlar karin bölge haric agirliklara cok hafiften baslayabilicegmi söylediler. Bol protein su tuketiyorum. Zaten cocuktu yuruyusru evdi derken yoruluyorum.. Siz ne kadar surede indiniz tum kilolarinizi?
Anladım ancak yine de zorlamayın derim. Ben de duramadım, rahatsız hissettim çünkü aldığım kilolar hiç alışkın olmadığım, ömrümde ilk kez gördüğüm kilolardı; ancak doktorum kesin bir dille "Bir salonda düzenli spor yapmak için en az 4 ay beklemelisin, yürüyüşle idare et" demişti ki salona girince de pek tabii 4 ay önce operasyon geçirdiğim bilgisini vererek en hafif programla başlamış ve kendimi zorlamamıştım.

Benim diyetisyen desteğiyle beraber 8-9 ayı bulmuştu sanırım kiloma geri dönmek, geçmiş zaman tam da bilemeyeceğim ama 1 senede toparlamıştım diyebilirim en kötü (8 sene oluyor doğum yapalı). Zaten vücudun da kendini toparlaması için vakte ihtiyacı var. Kilo versem bile, bir süre sezaryen göbeği dedikleri şeyle uğraştım, vücudum şiş gibiydi. Bir miktar kaldı da, ne kadar kilo versem de minik bir göbek durdu. Ama her vücutta, bünyede aynı da olmaz.

Su da içiyor musunuz ? En az 2,5 litre

Güzel o zaman. Bana 6 ay izin vermemişti. Demek ki kişiye göre değişiyor.
Biraz hırs yapmak lazım galiba. Kalan kalıyor üstüne ekleniyor. Benim de vermem gereken 15 kilo var moreller bozuk.
Uzulmeyin dedigniz gibi stres yapmadan biraz hirs, motivasyin gerekiyor. Ne kadar oldu dogum yapali? En basit yapabilcegniz kalori hesaplamasi. Bedava uygulamalar var Myfitnesspal gibi oraya yediklerinizi bi gida ölcuguyle beraber yediklerinizi tartin ve ekleyin. Yavas yavas deneyin ve sabirli olun. Mesela boy ve kilonuza göre o uygulama gunlik ne kadar kalori yemeniz gerektirdigni gösterir sizin uygulamada sectigniz hedeflere göre :)

Uzulmeyin dedigniz gibi stres yapmadan biraz hirs, motivasyin gerekiyor. Ne kadar oldu dogum yapali? En basit yapabilcegniz kalori hesaplamasi. Bedava uygulamalar var Myfitnesspal gibi oraya yediklerinizi bi gida ölcuguyle beraber yediklerinizi tartin ve ekleyin. Yavas yavas deneyin ve sabirli olun. Mesela boy ve kilonuza göre o uygulama gunlik ne kadar kalori yemeniz gerektirdigni gösterir sizin uygulamada sectigniz hedeflere göre :)
Yok ay benim çok oldu o :) 12 ve 8 sene :) ilkinde 30 kilo aldım 28 geri verdim ikincide 16 aldım 16 da verdim. Sonra bir şeyler oldu son 3/4 senede.

Kilo vermenin yolu boğazdan geçiyor malesef gerekirse aylık diyet yemeğini kapıya getiren hizmetlerden alın. Ya da öğün hazırlığı yapın. İlla şok diyetlere gerek yok. Ama bu sistemi ben yapıyorum herkese de öneriyorum haftada 2 gün düşük kalorili beslenmek mesela kabak diyeti fırında sebze tavuklu salata gibi 2 gün kolay geçer zaten. Sabah normal kahvaltı öğlen sebze yemeği akşam et balık tavuk. Abur cuburu bırakmak şart. Vitamin değerlerine de baktırın. Ben eskiden böyle yaptım kilomu korumak için çünkü 5 gün berbat beslendim. 2 gün sabah wasa üstüne peynir 2 yumurta öğlen kereviz 3lma suyu akşam kabak ve kıyma yemeği. Babaannem bile böyle kilo verdi hala koruyor

Back
X