• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik, sınav, kafamdaki sorular

Milli Eğitim değil de başka bir kurumun yeterlilik sınavı. Doğru diyorsunuz neticede sürekli başında durmayacağız. Açıkcası beni en çok "çocuk olduktan sonra uykuyu unut, daha ders mersin olmaz bitti o dönem, bir gazı olsun bir dişi çıksın asıl o zaman gör" diyen kişilerin sözleri moralimi bozdu.

Sizde inşallah geçersiniz çok az kalmış :)

Guy olduğunu düşündüm nedense

Azmederseniz yaparsiniz inanin.

İki tarafdan birini secmek zorunda degilsiniz. Biraz yorulsaniz da ikisini de idare edebilirsiniz.

Cocuk dogunca her seyden elini ayagini cekenlerden olmayin bence. Dengeyi kurarsaniz daha mutlu, ozguvenli bir anne olursunuz.Ben boyle insanlara cok imreniyorum.Size de basarilar.:nazar:

Belki de anneliği tatmadığım için hissettireceği duygulardan bihaberim. İnşallah hem kariyer hem çocuk yapan bir kadın olarak alnımın akıyla çıkabilirim :) teşekkürler yorumunuz için

Bence onlara hiç kulak asmayın
Bunu diyenlerin de hep 2-3 çocuğu oluyor madem felaketti neden yaptılar :KK70:
Tamam elbet zordur da biraz da çocuğu rutine düzene alıştırmakla ilgili.
Bazı çocuklar kolik oluyor ağlıyor vs ben hiç öyle olacağını düşünmüyorum. Bence benim bebek sakin olacak, bu konularda pozitif düşünceler içindeyim. Anne de ne kadar pimpirikli oluyosa çocuk da huysuzlanıyor gözlemlerime göre

Annemde bana çekerse hep uslu ve uyuyan bir bebek olacağını söylüyor :) sanırım benim dezavantajım pimpirikli olmam ama dediğiniz çok doğru bebeğin iyiliği için sakin olmam lazım. Teşekkürler yorumunuz için.

Bakın kariyerinde sınavında sonu gelmez o biter başka birşey çıkar zaten atanmışsınız bunlar büyük ihtimal yükselmek için olanlar sınavlar bu kadar hırslı olmaya da gerek yok hele 1-1.5 sene sonraki sınav için şimdiden üzülmeye gerek var mı? artık 30 yaşınıza gelmişsiniz 2 sene sonra 32 olacaksınız kadınlarda bu yaşlarda işler zorlaşıyor. Ben okulu bitireyim falan derken erteledim sonrada tedavilerle uğraştım durdum ne güzel olmuş tadını çıkarın üzülecek bir durum yok işsiz değilsiniz sorun yok yani

Aslında yükselmek değil, bana kalsa ben olduğum durumda kalayım. Ama meslek zorla sınava yönlendirme yapıyor. Aynen bir yandan da yaş gidiyor. Şu durumda bile kan değerim çok iyi değildi, kısa zamanda olması büyük şans. Bende hep sizin gibi düşündüm okul bitsin atanayım. Ama okul bitmeden yada işe güce girmeden çocuk sahibi olanların toparlanması çok zor oldu çevremde üstelik ev işlerinde ve bebek bakımlarında ailelerinden had safhada yardım almalarına rağmen . Burada başarı öykülerini okuduğum kadınları kutluyorum tabiki onlar ne güzel başarmış. Sizin tedavileriniz yanıt verdi mi peki? Umarım yanıt vermiştir...

Korkarak kendini yemeyi bırakır ve çalışmaya baslarsan geçersin. Bebekle zor olur başlarda ama sen düzenini, mevcut duzensizlikde oturtmaya çalışırsın.
Bir de hamileliği ne kadar sakın geçirirsen bebekte o kadar sakın doğar.

Aynen bu dediklerinizi yapacağım. Zaten bir sınavdan yeni çıktım bilgilerim taze. Bebek olana kadar düzenli çalışırsam konuları oturtmuş olurum. Strese çok girmem. Teşekkürler yorumunuz için.

Guy olduğunu düşündüm nedense

Guy yahut mhuy ya da başka bir meslek. Ne farkeder ki, A grubu bir kadro işte.

Aslında yükselmek değil, bana kalsa ben olduğum durumda kalayım. Ama meslek zorla sınava yönlendirme yapıyor. Aynen bir yandan da yaş gidiyor. Şu durumda bile kan değerim çok iyi değildi, kısa zamanda olması büyük şans. Bende hep sizin gibi düşündüm okul bitsin atanayım. Ama okul bitmeden yada işe güce girmeden çocuk sahibi olanların toparlanması çok zor oldu çevremde üstelik ev işlerinde ve bebek bakımlarında ailelerinden had safhada yardım almalarına rağmen . Burada başarı öykülerini okuduğum kadınları kutluyorum tabiki onlar ne güzel başarmış. Sizin tedavileriniz yanıt verdi mi peki? Umarım yanıt vermiştir...

Evet yanıt verdi ama ancak 2 aşılama 4 tüp bebek tedavisi sonrası başarabildim ve bu zor zamanlarda hep ertelediğim için kendime kızdım ben daha hamileyim kucağıma almadım ama inanın kucağınıza aldığınızda iyi ki diyeceksiniz etrafımda çocuğu varken birçok şeyi bir arada yürüten o kadar çok insan var ki mutlaka bir kolaylık da olacaktır

Evet yanıt verdi ama ancak 2 aşılama 4 tüp bebek tedavisi sonrası başarabildim ve bu zor zamanlarda hep ertelediğim için kendime kızdım ben daha hamileyim kucağıma almadım ama inanın kucağınıza aldığınızda iyi ki diyeceksiniz etrafımda çocuğu varken birçok şeyi bir arada yürüten o kadar çok insan var ki mutlaka bir kolaylık da olacaktır

Doğru ya hamilelik takviminizi görmemişim. Olsun kendinize de kızmayın herşeyin nasip kısmet olduğuna inanıyorum, belki ertelemeseniz de yine bu zor zamanları yaşayacaktınız. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :) Öyle diyorlar, mesela bir arkadaşım vardı gece ateşlenmiş bebeği, sabaha kadar uyumadım ama sabah neşesi yerine geldi güldü cilve yaptı tüm uykusuzluğum gitti demişti. İnşallah bizde o günleri görürüz...

Hamike oldugumu ogrendigimde kpss ye hazirlaniyordum...
Daha ogrenmemistim,o aralar saat tutup kendime denemeler yapiyordum gercekci gercekci..ama cok sancim oluyordu cunku kendimi cok skiyordum kasiklarima sancilar giriyordu. Adet oldum sanip wc.ye giriyordum ama gelen giden yoktu. Sonra ogrendim ve 1 2 deneme sinavi daha yapinca baktim hala o sancilar agrilar devam ediyor biraktim. Kendime cok stres yapiyormusum demekki.. cok da guzel calistigim kpss,deneme yapamamak yuzunden koreldigim hiz kaybettigim icin ne biliyim yabancilastigim icin havada kaldi.. 70 civari bisey aldim. Ki benim bolum 90 civari ile atama yapan bi bolum.. ama cocugumdan onemli degildi. Hala issizim .. para kazanmamak kotu.. bebekle sinavlara calismak,hamilelikte calismaktan da daha zormus.. Bebegim 1.5yasina girmek uzere. Bu sure icinde yuksek lisans tezimi yazdim son asamalarina geldim insaallah bitirecegim. Bana ayrilan sure icinde yapmazsam ..ki haziranin 2.haftasi..kaydim silinip ilisigim kesilcek cunku cok aştim sureyi ben.. o yuzden kendimi cok skistrdim.. cok zor oldu. Yeri geldi bebege patladim git basimdan sus ne aglyosun ne istyosun blmem ne diye bagirdim falan.. esimle olan iliskimiz bebek dogduktan sonra mahvoldu zaten.. sen de hazir ol bosanmayi bile dusundurtebilir sana esin cunku erkekler bi acayiplesiyo hamilelikten itibaren..

1 yil sonraysa sinavin bence girebilirsn. Bebek ilk zamanlar cok zor olmaz. 4 aylktan sonra benve zorlasiyor isler. Ha gazi olup aglayacak uyumayacak ama gercekten sonraki hallerine gore daha kolaymis o surec..
1.5yil sonraysa isin daha zor. Ama bence sinava OLDUGU KADAR calisip girmelisin..
Bebegini de sev artik! Olmazsa da olmaz sinav .. ondan onemli degil.

Hamike oldugumu ogrendigimde kpss ye hazirlaniyordum...
Daha ogrenmemistim,o aralar saat tutup kendime denemeler yapiyordum gercekci gercekci..ama cok sancim oluyordu cunku kendimi cok skiyordum kasiklarima sancilar giriyordu. Adet oldum sanip wc.ye giriyordum ama gelen giden yoktu. Sonra ogrendim ve 1 2 deneme sinavi daha yapinca baktim hala o sancilar agrilar devam ediyor biraktim. Kendime cok stres yapiyormusum demekki.. cok da guzel calistigim kpss,deneme yapamamak yuzunden koreldigim hiz kaybettigim icin ne biliyim yabancilastigim icin havada kaldi.. 70 civari bisey aldim. Ki benim bolum 90 civari ile atama yapan bi bolum.. ama cocugumdan onemli degildi. Hala issizim .. para kazanmamak kotu.. bebekle sinavlara calismak,hamilelikte calismaktan da daha zormus.. Bebegim 1.5yasina girmek uzere. Bu sure icinde yuksek lisans tezimi yazdim son asamalarina geldim insaallah bitirecegim. Bana ayrilan sure icinde yapmazsam ..ki haziranin 2.haftasi..kaydim silinip ilisigim kesilcek cunku cok aştim sureyi ben.. o yuzden kendimi cok skistrdim.. cok zor oldu. Yeri geldi bebege patladim git basimdan sus ne aglyosun ne istyosun blmem ne diye bagirdim falan.. esimle olan iliskimiz bebek dogduktan sonra mahvoldu zaten.. sen de hazir ol bosanmayi bile dusundurtebilir sana esin cunku erkekler bi acayiplesiyo hamilelikten itibaren..

1 yil sonraysa sinavin bence girebilirsn. Bebek ilk zamanlar cok zor olmaz. 4 aylktan sonra benve zorlasiyor isler. Ha gazi olup aglayacak uyumayacak ama gercekten sonraki hallerine gore daha kolaymis o surec..
1.5yil sonraysa isin daha zor. Ama bence sinava OLDUGU KADAR calisip girmelisin..
Bebegini de sev artik! Olmazsa da olmaz sinav .. ondan onemli degil.

Kpss kesinlikle çok daha zor bir maraton. Şuanki sınavım bir nebze daha kolay. En azından temelim var diyorum. İllaki çalışmam gerekecek. Ramazandan sonra azar azar çalışmaya karar verdim. Doğumdan sonra bebek 5 aylık olana kadar da evde raporlu izinli olacağım. Uyudukça fırsat buldukça çalışırım inşallah.
Yani biz sınavı 1 yıl sonra bekliyoruz ama elbette uzayabilir 1.5 yıl da yapabilirler. Henüz belli değil.

Back