• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik, sınav, kafamdaki sorular

okyanus2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
1.245
2.031
83
Merhaba değerli üyeler.

Öncelikle senelerdir bebek isteyen ve uğraşlar veren kişilerden özür dileyerek açıyorum konuyu. Biraz uzun olacak lütfen kusura bakmayın.

Konunun özeti: hamileliğime gerektiği kadar sevinememem.

Arkadaşlar, biz 5 yıllık evliyiz. İlk 2 2,5 yılımız benim kpss ye hazırlanmam kurum sınavlarına hazırlanmam ve eşimin ailesinin bize yaşattığı problemleri aşmakla geçti. 2,5 sene sonunda çok şükür ben atandım ve başka bir şehre taşındık. Yeni şehire alışma, o şehirde bazı yaşadığımız kötü şeyler Vs derken eşimle aramız tam olarak 4.yıl sonunda iyi oldu diyebilirim. Kısacası evliliğimizin oturması, eşimle sorunlarımızın (eşimin agresiflik ve ailesinden kaynaklı sorunlar) hallolmayası 4 yılı buldu.

Bir kaç ay önce işim ile ilgili bir sınava girdim. Çok şükür geçtim. Çünkü bu sınava ikinci girişimdi ve ilk sınavdan kalmıştım.

Bu arada bir kaç ay sonra 29 yaş bitecek, 30 dan gün alacağım.

Özellikle yaş kriteri göz önünde bulunduğunda artık bebeğimiz olsun istedik. Çocukları inanılmaz seven bir çiftiz. Ama eşime olan güven sorunum yüzünden ve atanma meselesi yüzünden çocuk işin hep erteledik. 5 yıl boyunca da bu yüzden korunduk.

Çok şükür şuan hamileyim, daha çok yeni 1 aylık. Esas problem ise, ben hamileliğime sevinemedim. Evet çok istedik, ya olmazsa diye korktuk. Ne kadar şükretsek az ama içimde bir burukluk var. Şuan işyerindeyim yazarken bile gözlerim doluyor :(

Yaklaşık 1 1,5 yıl sonra işimle ilgili bir sınavım daha var ki bu sınavı geçmem lazım. Bunca yılın verilen emeğini bu sınavdan kalarak harcamak istemiyorum.

Ama nasip olurda bebeğim doğarsa, ben bu sınava nasıl çalışacağım? Ya yapamazsam, ya bebeğim hep ağlarsa hiç uyumazsa, ki bebek olmadan bile ilk sınavı tek seferde geçemedim bu 2.aşama daha zor olacak nasıl yapacağım?

Çok uzattım lütfen kusura bakmayın. Bunları düşünmek için çok erken belki ama bilmiyorum işte sürekli aklımda ve düşünmekten kendimi alamıyorum :(

Sabırla okuyanlara teşekkür ediyorum

ya tamam kariyer önemli de 30 yaşına gelmişsin hamilesin ve tek derdin sınav mı? gerçekten ben insanları anlamıyorum bundan 30 sene sonra o kariyer sizin tam olarak ne işinize yarayacak? iyi kötü işiniz var asgari ücretle sürünüyor değilsiniz o sınav gider başka sınav gelir yani çocuğunuzdan önemli mi?

Merhaba değerli üyeler.

Öncelikle senelerdir bebek isteyen ve uğraşlar veren kişilerden özür dileyerek açıyorum konuyu. Biraz uzun olacak lütfen kusura bakmayın.

Arkadaşlar, biz 5 yıllık evliyiz. İlk 2 2,5 yılımız benim kpss ye hazırlanmam kurum sınavlarına hazırlanmam ve eşimin ailesinin bize yaşattığı problemleri aşmakla geçti. 2,5 sene sonunda çok şükür ben atandım ve başka bir şehre taşındık. Yeni şehire alışma, o şehirde bazı yaşadığımız kötü şeyler Vs derken eşimle aramız tam olarak 4.yıl sonunda iyi oldu diyebilirim. Kısacası evliliğimizin oturması, eşimle sorunlarımızın (eşimin agresiflik ve ailesinden kaynaklı sorunlar) hallolmayası 4 yılı buldu.

Bir kaç ay önce işim ile ilgili bir sınava girdim. Çok şükür geçtim. Çünkü bu sınava ikinci girişimdi ve ilk sınavdan kalmıştım.

Özellikle yaş kriteri göz önünde bulunduğunda artık bebeğimiz olsun istedik. Çocukları inanılmaz seven bir çiftiz. Ama eşime olan güven sorunum yüzünden ve atanma meselesi yüzünden çocuk işin hep erteledik. 5 yıl boyunca da bu yüzden korunduk.

Çok şükür şuan hamileyim, daha çok yeni 1 aylık. Esas problem ise, ben hamileliğime sevinemedim. Evet çok istedik, ya olmazsa diye korktuk. Ne kadar şükretsek az ama içimde bir burukluk var. Şuan işyerindeyim yazarken bile gözlerim doluyor :KK43:

Yaklaşık 1 1,5 yıl sonra işimle ilgili bir sınavım daha var ki bu sınavı geçmem lazım. Bunca yılın verilen emeğini bu sınavdan kalarak harcamak istemiyorum.

Ama nasip olurda bebeğim doğarsa, ben bu sınava nasıl çalışacağım? Ya yapamazsam, ya bebeğim hep ağlarsa hiç uyumazsa, ki bebek olmadan bile ilk sınavı tek seferde geçemedim bu 2.aşama daha zor olacak nasıl yapacağım?

Çok uzattım lütfen kusura bakmayın. Bunları düşünmek için çok erken belki ama bilmiyorum işte sürekli aklımda ve düşünmekten kendimi alamıyorum :KK43:

Ben iki çocukla iki üniversite bir yüksek lisans yaptım . İlk oğluma hamileyken üniversitedeydim . O doğdu 6 yaşına geldi bir üniversite daha bitirdim . Yetmedi özel bir üniversitede yüksek lisans yaptım . Büyük 11 küçük 1 yaşındayken mali müşavirlik staj sınavına girdim kazandım . 14-4 yaşlarındayken yeterlilik sınavına girdim kazandım .
Sen istiyor musun , inanıyor musun kendine ona odaklan hepsini başarırsın .

Herşeyin bir kolayı var,sıkıntıları düşünmek yerine Nasıl halledebilirim diye düşünün.Sınava çalıştığınız Zaman aileden varsa uygun biri o gelebilir.Siz de rahatça çalışabilirsiniz.

Mesela benim de yeterlilik sınavım var ve memleketimize uzak bir ilde yaşıyoruz.Anne babalarımız ayrı,annelerle görüşmüyoruz,üstüne eşim de bahriyeli asker.Evde hiç bulunmuyor.Babannem yeter ki sen çalış sınavına diye o dönem gelecek. Bunun gibi ailenizden çözüm üreten kişilerle görüşseniz daha iyi olur.Halledersiniz herşeyi o Zaman.

ya tamam kariyer önemli de 30 yaşına gelmişsin hamilesin ve tek derdin sınav mı? gerçekten ben insanları anlamıyorum bundan 30 sene sonra o kariyer sizin tam olarak ne işinize yarayacak? iyi kötü işiniz var asgari ücretle sürünüyor değilsiniz o sınav gider başka sınav gelir yani çocuğunuzdan önemli mi?

Tabiki tek derdim sınav değil ancak şu şekilde söyleyim, bahsettiğim sınavı geçersem unvanım değişecek, ve şuanda yaptığım iş bu sınavı zorluyor. Ya bu sınavı geçersin unvanın değişir maaşın artar bı sınavı geçemezsen seni kurumun herhangi bir memurluk kadrosuna atarız ve maaşın düşer diyor. Maaş farkı 1000 TL civarı diyelim. Ki bu sınavı geçersem emekli olana kadar aynı aynı işi yapacağım ve başka sınavın yok, kafam çok rahat olacak .Bu zamana kadar torpilsiz çalışarak kazandım, birsürü mülakattan elendim. Önümdeki tek sınavı bu görüp geçmek istemem bu yüzden. Yüksek lisans doktora ya da başka bir üni sınavı gibi değil ki :(

Ben iki çocukla iki üniversite bir yüksek lisans yaptım . İlk oğluma hamileyken üniversitedeydim . O doğdu 6 yaşına geldi bir üniversite daha bitirdim . Yetmedi özel bir üniversitede yüksek lisans yaptım . Büyük 11 küçük 1 yaşındayken mali müşavirlik staj sınavına girdim kazandım . 14-4 yaşlarındayken yeterlilik sınavına girdim kazandım .
Sen istiyor musun , inanıyor musun kendine ona odaklan hepsini başarırsın .

Maşallah çok imrendim size. Üniversite de zor bir bölüm okudum aslında ama hiçbir zaman bir sefer okuyup sınava girip 80 alan öğrencilerden olmadım. Yani benim kapasitem mi az geliyor bilmiyorum ama gireceğim sınav konuları beni zorluyor :( ama tabiki geçmeyi çok istiyorum, işte sizler gibi güzel örnekleri okuyunca daha da şevke geliyorum. Neticede iyi bir iş çocuğumun geleceği içinde iyidir.

Bir kizim var. Akademik kariyer yapıyorum + baska uğraşlarım var .
Yapıyor muyum evet. Yoruluyor muyum evet. Mutlu muyum evet. :)
Tadini cikar lütfen. Bir kere daha o bebege hamile olmayacaksın. Anin kıymetini bilmelisin.

Herşeyin bir kolayı var,sıkıntıları düşünmek yerine Nasıl halledebilirim diye düşünün.Sınava çalıştığınız Zaman aileden varsa uygun biri o gelebilir.Siz de rahatça çalışabilirsiniz.

Mesela benim de yeterlilik sınavım var ve memleketimize uzak bir ilde yaşıyoruz.Anne babalarımız ayrı,annelerle görüşmüyoruz,üstüne eşim de bahriyeli asker.Evde hiç bulunmuyor.Babannem yeter ki sen çalış sınavına diye o dönem gelecek. Bunun gibi ailenizden çözüm üreten kişilerle görüşseniz daha iyi olur.Halledersiniz herşeyi o Zaman.

Hemen hemen aynı durumdayız. Açıkcası annem çalışıyor ama en kötü ihtimal haftasonu yardımcı olur. Eşimin ailesiyle görüşmüyoruz. Benimde babaannem var bebeğe bakmaya yardım ederim diyor ama sınavım var diyince normal zamanda, daha bitmediği kızım sınavın diyorlar. Annem şey dedi, gerekirse bebek doğduktan sonra işe başlamadan bakıcı tutarız, o zamanı şimdiden düşünme. İnşallah bir kolaylık buluruz bizde .

Hemen hemen aynı durumdayız. Açıkcası annem çalışıyor ama en kötü ihtimal haftasonu yardımcı olur. Eşimin ailesiyle görüşmüyoruz. Benimde babaannem var bebeğe bakmaya yardım ederim diyor ama sınavım var diyince normal zamanda, daha bitmediği kızım sınavın diyorlar. Annem şey dedi, gerekirse bebek doğduktan sonra işe başlamadan bakıcı tutarız, o zamanı şimdiden düşünme. İnşallah bir kolaylık buluruz bizde .
Doğru düşünüyorlar akışına bırakmak lazım.Yeter ki Rabbim sağlık versin o güne gelelim.Bunlar aşılacak,aşılması mümkün şeyler,başka sorunlarımızın yeter ki

Ben geçen gün bebeğim sırtımda dışarda gezinerek 400 sayfalık kitabı bir günde okudum. Çok uzaklaşmıştım kitap okumaktan, benim bebeğim de saniye durmayan bir tatlış.
İsteyince bir yolu bulunur,bakıcı fakan tutarsınız. Umarım bebeğiniz kuzu gibi olur,işlerinizi zorlaştırmaz:)

Tabiki tek derdim sınav değil ancak şu şekilde söyleyim, bahsettiğim sınavı geçersem unvanım değişecek, ve şuanda yaptığım iş bu sınavı zorluyor. Ya bu sınavı geçersin unvanın değişir maaşın artar bı sınavı geçemezsen seni kurumun herhangi bir memurluk kadrosuna atarız ve maaşın düşer diyor. Maaş farkı 1000 TL civarı diyelim. Ki bu sınavı geçersem emekli olana kadar aynı aynı işi yapacağım ve başka sınavın yok, kafam çok rahat olacak .Bu zamana kadar torpilsiz çalışarak kazandım, birsürü mülakattan elendim. Önümdeki tek sınavı bu görüp geçmek istemem bu yüzden. Yüksek lisans doktora ya da başka bir üni sınavı gibi değil ki :KK43:

1000 lira için yaşadığım hamilelik yüzünden kafam karışmazdı benim.

sizin hayatınız saygı duyarım.

Bir kizim var. Akademik kariyer yapıyorum + baska uğraşlarım var .
Yapıyor muyum evet. Yoruluyor muyum evet. Mutlu muyum evet. :)
Tadini cikar lütfen. Bir kere daha o bebege hamile olmayacaksın. Anin kıymetini bilmelisin.

Haklısınız. Çocuksuz hayatta bile işten eve gel yemek hazırla ye sonra otur ders çalış çok yoruluyordum. Çoğu zaman haftasonua erteliyordum çalışmayı. Ama haklısınız belki ozaman çocuğun mutluluğu ile daha çok şey başarabilirim.

Tabiki tek derdim sınav değil ancak şu şekilde söyleyim, bahsettiğim sınavı geçersem unvanım değişecek, ve şuanda yaptığım iş bu sınavı zorluyor. Ya bu sınavı geçersin unvanın değişir maaşın artar bı sınavı geçemezsen seni kurumun herhangi bir memurluk kadrosuna atarız ve maaşın düşer diyor. Maaş farkı 1000 TL civarı diyelim. Ki bu sınavı geçersem emekli olana kadar aynı aynı işi yapacağım ve başka sınavın yok, kafam çok rahat olacak .Bu zamana kadar torpilsiz çalışarak kazandım, birsürü mülakattan elendim. Önümdeki tek sınavı bu görüp geçmek istemem bu yüzden. Yüksek lisans doktora ya da başka bir üni sınavı gibi değil ki :KK43:

Milli eğitim uzman yardımcılığı falan mı acaba tam anlamadım ama geçersin ;)
Destek alırsın, alamazsan da 24 saat bebeğin başında dikilecek değilsin ya illaki çalışırsın.
13 gün sonra benim de yeterlik sınavım var
Umarım ben de geçerim

Ben geçen gün bebeğim sırtımda dışarda gezinerek 400 sayfalık kitabı bir günde okudum. Çok uzaklaşmıştım kitap okumaktan, benim bebeğim de saniye durmayan bir tatlış.
İsteyince bir yolu bulunur,bakıcı fakan tutarsınız. Umarım bebeğiniz kuzu gibi olur,işlerinizi zorlaştırmaz:)

Hayran kaldım enerjinize. Bakıcı fikri aklımızda ama inşallah uslu uyuyan bir bebek olur :) :)

1000 lira için yaşadığım hamilelik yüzünden kafam karışmazdı benim.

sizin hayatınız saygı duyarım.

Bir aylık yada bir yıllık bir miktar olsa benim içinde önemli değil ama hayatımızın geri kalanında bizim için önemli bir miktar. Eşimde bende tamam asgari ücret değil ama çokda yüksek ücret almıyoruz ki.

Azmederseniz yaparsiniz inanin.

İki tarafdan birini secmek zorunda degilsiniz. Biraz yorulsaniz da ikisini de idare edebilirsiniz.

Cocuk dogunca her seyden elini ayagini cekenlerden olmayin bence. Dengeyi kurarsaniz daha mutlu, ozguvenli bir anne olursunuz.Ben boyle insanlara cok imreniyorum.Size de basarilar.:nazar:

Milli eğitim uzman yardımcılığı falan mı acaba tam anlamadım ama geçersin :KK66:
Destek alırsın, alamazsan da 24 saat bebeğin başında dikilecek değilsin ya illaki çalışırsın.
13 gün sonra benim de yeterlik sınavım var
Umarım ben de geçerim

Milli Eğitim değil de başka bir kurumun yeterlilik sınavı. Doğru diyorsunuz neticede sürekli başında durmayacağız. Açıkcası beni en çok "çocuk olduktan sonra uykuyu unut, daha ders mersin olmaz bitti o dönem, bir gazı olsun bir dişi çıksın asıl o zaman gör" diyen kişilerin sözleri moralimi bozdu.

Sizde inşallah geçersiniz çok az kalmış :)

Milli Eğitim değil de başka bir kurumun yeterlilik sınavı. Doğru diyorsunuz neticede sürekli başında durmayacağız. Açıkcası beni en çok "çocuk olduktan sonra uykuyu unut, daha ders mersin olmaz bitti o dönem, bir gazı olsun bir dişi çıksın asıl o zaman gör" diyen kişilerin sözleri moralimi bozdu.

Sizde inşallah geçersiniz çok az kalmış :)

Bence onlara hiç kulak asmayın
Bunu diyenlerin de hep 2-3 çocuğu oluyor madem felaketti neden yaptılar :D
Tamam elbet zordur da biraz da çocuğu rutine düzene alıştırmakla ilgili.
Bazı çocuklar kolik oluyor ağlıyor vs ben hiç öyle olacağını düşünmüyorum. Bence benim bebek sakin olacak, bu konularda pozitif düşünceler içindeyim. Anne de ne kadar pimpirikli oluyosa çocuk da huysuzlanıyor gözlemlerime göre

Bakın kariyerinde sınavında sonu gelmez o biter başka birşey çıkar zaten atanmışsınız bunlar büyük ihtimal yükselmek için olanlar sınavlar bu kadar hırslı olmaya da gerek yok hele 1-1.5 sene sonraki sınav için şimdiden üzülmeye gerek var mı? artık 30 yaşınıza gelmişsiniz 2 sene sonra 32 olacaksınız kadınlarda bu yaşlarda işler zorlaşıyor. Ben okulu bitireyim falan derken erteledim sonrada tedavilerle uğraştım durdum ne güzel olmuş tadını çıkarın üzülecek bir durum yok işsiz değilsiniz sorun yok yani

Merhaba değerli üyeler.

Çok şükür şuan hamileyim, daha çok yeni 1 aylık. Esas problem ise, ben hamileliğime sevinemedim. Evet çok istedik, ya olmazsa diye korktuk. Ne kadar şükretsek az ama içimde bir burukluk var. Şuan işyerindeyim yazarken bile gözlerim doluyor :KK43:

Çok uzattım lütfen kusura bakmayın. Bunları düşünmek için çok erken belki ama bilmiyorum işte sürekli aklımda ve düşünmekten kendimi alamıyorum :KK43:

Korkarak kendini yemeyi bırakır ve çalışmaya baslarsan geçersin. Bebekle zor olur başlarda ama sen düzenini, mevcut duzensizlikde oturtmaya çalışırsın.
Bir de hamileliği ne kadar sakın geçirirsen bebekte o kadar sakın doğar.

Back