Herkese Merhaba,
39 yaşındayım. 1 adet 6 yaşında kızım var. (Doğal gebelik) 3 yıl önce eşimin aniden rahatsızlanması ve 3 yıldır devam eden tedavileri (hala devam ediyor ancak biraz daha stabil) nedeniyle 2. bebeği erteledik. Şu an 2. bebek için yeni yola çıktık. İlk olarak bir profesör ile görüştük. Benim yaşım ve eşimin aldığı ağır tedaviler (kemoterapi, biyolojik ajan,yüksek doz kortizon) nediyle doktor kasım ayında tedaviye başlayarak
tüp bebek önerdi. (eşim biyolojik ajanı temmuzda aldığı için en az 3 ay beklemek gerekiyor en iyisi için 6 ay beklemek gerekiyor, ancak ocak ayında yeniden biyolojik ajan alacağı için arada sadece 1 aylık bir deneme sürecimiz olacak. Aralık ayında taze canlı sperm ile deneme yapılacak ve sonra spermler dondurulacak.
Ben aşılama ile (mikroçip) gebelik olabileceğini düşünüyordum. Doktor sen aşılamayı unut yaşın 39 dedi. Çok üzüldüm. Eşimin yeni yapılan bir sperm testi yok ancak kemoterapi bittiğinde yapılan sperm testinde 6 milyon hareketli sperm görüldü. Doktor yumurta rezervi için test istemişti. Benim yeni yapılan AMH değerim 2,5 çıktı. Doktor yaşına göre çok iyi,
tüp bebek için kasımda başlayacağız diye aradı.
2 adet profesöre mail attım, AMH değerimi ve eşimin sperm değerlerini de göndermiştim.Her ikisi de tüp bebek dedi. AMH ve sperm değerleri iyi olsa bile yaş nedeniyle yumurta kalitesizdir dediler. Ben ise hala aşılama ile ilgili araştırmalara devam ediyorum. Çünkü olacağına inanıyorum. Ama 3 profesör de öyle dediği için tedirgin oldum.
Buradaki bütün gebelik konularına yapılan yorumları okudum. Tecrübe yaşayan çok anne var. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Çok uzun oldu çok özür dilerim. Cevaplayan olursa çok sevinirim.
Allah isteyen herkese yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.