• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik öncesi ve hamilelikte..!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nefercleo

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2020
17
8
16
29
Daha adet dönemi bazı değişimler yaptım, ovulasyon yeni bitti ve değerlendirildi şimdi geriye beklemek kaldı hayırlısıyla. Yaptığım şeyler :
-Kahve tüketimini azalttım ve kafeinsiz kahve tüketmeye başladım. (kafeinsiz kahve konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum gerçekten) dışarda ve misafirlikte normal kahve içiyorum ama gunde 1 bardağı genelde geçmiyorum
- Abur cubur yememeye özen gösteriyorum
- Dengeli ve sağlıklı besleniyorum ama arada kendimi ödüllendiriyorum ama abartmadan tabi. (mesela pizza, makarna, patates kızartması, hamburger falan 😅) bu önemli bişey çünkü yaptığınız şeyden sıkılmamış oluyorsunuz
- Fazla yağdan tuzdan ve şekerden uzak duruyorum
- Karbonhidrat tüketimini de azalttım ekmeği az yada hiç yemiyorum, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih ediyorum falan
- Gazlı, asitli içecekler içmiyorum yemeğin yanında illa bişey içeceksem su yada ayran tercih ediyorum
-Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketiyorum
- Bol malzemeli salatalar yiyorum
- Çay içmiyorum
- Sigarayı bıraktım

Peki siz ne düşünüyosunuz bu konuda hamilelik öncesi ve sonrası neler tüketmek nelerden uzak durmak lazım? ☺️

Daha adet dönemi bazı değişimler yaptım, ovulasyon yeni bitti ve değerlendirildi şimdi geriye beklemek kaldı hayırlısıyla. Yaptığım şeyler :
-Kahve tüketimini azalttım ve kafeinsiz kahve tüketmeye başladım. (kafeinsiz kahve konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum gerçekten) dışarda ve misafirlikte normal kahve içiyorum ama gunde 1 bardağı genelde geçmiyorum
- Dengeli ve sağlıklı besleniyorum ama arada kendimi ödüllendiriyorum ama abartmadan tabi. (mesela pizza, makarna, patates kızartması, hamburger falan 😅) bu önemli bişey çünkü yaptığınız şeyden sıkılmamış oluyorsunuz
- Karbonhidrat tüketimini de azalttım ekmeği az yada hiç yemiyorum, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih ediyorum falan
- Gazlı, asitli içecekler içmiyorum yemeğin yanında illa bişey içeceksem su yada ayran tercih ediyorum
- Çay içmiyorum
- Sigarayı bıraktım

Peki siz ne düşünüyosunuz bu konuda hamilelik öncesi ve sonrası neler tüketmek nelerden uzak durmak lazım? ☺
Vallahi sıgara hariç bütün yasaklara uyuyorum😅

- Çay içmiyorum
- Sigarayı bıraktım

Peki siz ne düşünüyosunuz bu konuda hamilelik öncesi ve sonrası neler tüketmek nelerden uzak durmak lazım? ☺
Hiç bu kadar dikkat etmedim öncesinde🙊 hamilelikte ettim ama tabi dışardan hiç bişey yemedim paketli gıda tüketmedim kahve zaten sevmem meyve sebzenin her türlüsü bol bol. Düzenli her gün yediğim meyveler kuruyemişler vs vardı. Her gün mutlaka 3 litre su içtim. Sigara zaten hiç içmedim ama hamilelikte içen birinin yanında dahi durmadım. Çaya devam ettim (Rizeliyim uzak durmam mümkün değil😬) ama çok açık içerim ben o yüzden doktorum sorun etmemişti.

Hiç bu kadar dikkat etmedim öncesinde🙊 hamilelikte ettim ama tabi dışardan hiç bişey yemedim paketli gıda tüketmedim kahve zaten sevmem meyve sebzenin her türlüsü bol bol. Düzenli her gün yediğim meyveler kuruyemişler vs vardı. Her gün mutlaka 3 litre su içtim. Sigara zaten hiç içmedim ama hamilelikte içen birinin yanında dahi durmadım. Çaya devam ettim (Rizeliyim uzak durmam mümkün değil😬) ama çok açık içerim ben o yüzden doktorum sorun etmemişti.

Teşekkür ederim canım cevabın için gayet iyi beslenmişsin 🙂 benim hamilelik öncesi dikkat etmemin nedeni hamilelikte zorlanmamak çünkü normalde sigara içen kahve seven yeri geldinde sağlıksız şeyler tüketen biriyim o sebeble bünyeyi şimdiden alıştırmak lazım. 😅

Sağlık ocağında tüm hormon vitamin testlerini yaptır. ( eksikliğin kalmasın)
Folik asit kullanmaya başla. ( hamile kalmadan 3 ay önce başlanması öneriliyor)
Pelvis egzersizleri yapabilirsin. ( vajinanın rahatlamasını sağlar)
Beslenme yazmadım zira dikkat ediyormuşsun zaten.
Rabbim gönlündekini nasip etsin canım. Tüm isteyenlere dua ediyorum.

Sağlık ocağında tüm hormon vitamin testlerini yaptır. ( eksikliğin kalmasın)
Folik asit kullanmaya başla. ( hamile kalmadan 3 ay önce başlanması öneriliyor)
Pelvis egzersizleri yapabilirsin. ( vajinanın rahatlamasını sağlar)
Beslenme yazmadım zira dikkat ediyormuşsun zaten.
Rabbim gönlündekini nasip etsin canım. Tüm isteyenlere dua ediyorum.
Teşekkür ederim canım 3-4 ay öncesi kontoller yapıldı bi sorun yoktu vakat tekrar kan testleri falan yaptırabilirim belki 🙂 3 aydan fazla oldu folik asit kullanıyorum. Çok sağol inşallah, Allah bana da dahil herkese sağlıklı hamilelik nasip etsin inşallah ☺️

İnşallah istikrar ve sabırlı olunca oluyo canım birden kopamıyosun ama tabi ben azaltarak bırakmaya çalıştım ☺ buarada sen de mi bebiş düşünüyosun
Hamileyim çok yeni daha kesemi bile göremeyecek kadar küçük :)))

Çok güzel bir karar vermişsin, 2 ay önce ben de yaptım fakat hüsranla sonuçlanınca kahve sayısı tekrar eski haline döndü. Zaten beslenmede genellikle sağlıklıyım o bozulmuyor. Demem o ki inşallah iradeni korursun. Ben yapamadım üzülünce amaaan boş ver oldu kafamda. Tabi Bi de inşallah her şey gönlüne göre olur ve hüsranla karşılaşmazsın 🙏🏻😊

- Çay içmiyorum
- Sigarayı bıraktım

Diğer her şeyi anlıyorum ve yapıyorum elimden geldiğince ama sigara çay ve kahveyle vedalaşamıyorum . Her sabah bugün içmem diyorum sonra hemen aman millet hamileyken 9 ay boyunca içti sen hamile bile değilsin düşüncesi geliyor . Ve paket alıp işe gidiyorum .sizi tebrik ederim inşallah istikrarlı devam edersiniz , darısı da bizlerin başına 🙏🙏

Diğer her şeyi anlıyorum ve yapıyorum elimden geldiğince ama sigara çay ve kahveyle vedalaşamıyorum . Her sabah bugün içmem diyorum sonra hemen aman millet hamileyken 9 ay boyunca içti sen hamile bile değilsin düşüncesi geliyor . Ve paket alıp işe gidiyorum .sizi tebrik ederim inşallah istikrarlı devam edersiniz , darısı da bizlerin başına 🙏🙏
Seni gerçekten çok iyi anlıyorum canım birden bırakılmıyo hiç birşey yavaş yavaş azaltarak ben mesela kahveden tam olarak kopmadım günde 1 bardak içiyorum valla kafeinsiz falan ama yinede hiç içmemek daha iyidir çay zaten tüketen biri değildim sigara zaten malum en zor ve en önemlisi ondan vazgeçe bilmek. İnşallah tez zamanda hayırlı haberler alırsın da öyle atarsın paketi 😊

Back