• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Öncesi Dr Kontolü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

YEKTA61

Kırdığın Yerden Kırılırsın...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
9.543
10.806
498
Kızlar hepinize merhabalar. Öncelikle Rabbim dileyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin.
Bizde evliliğimizde 3. yılımızı doldurduk 28 yaşındayım. Yaşımın ilerlemesi geleceği düşünmemiz birazda çevre baskısı nedeniyle çocuk düşünmeye başladık. Birazda kimle konuşsam hiçbir zaman anne olmadan tam anlamıyla hazır hissedemeyeceğimin söylenilmesi kendiminde bu yönde düşünmesi nedeni ile yavaş yavaş kendimi ısındırmaya çalışıyorum. Allah nasip ederse yaz ve sonrası için denemelere başlamayı planlıyoruz eşimle. Bu nedenle önden bir dr kontrolüne gideceğim. Herhangi bir problem varmı vs. Gerekli tüm testleri yaptırmak istiyoruz. Ancak dr a adet öncesi sonrası veya adet dönemindemi gidilmesi gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan beni bilgilendirmesini rica ederim. Birde dikkat edilmesi gereken şeyler varmı hangi testleri yaptırayım vs. bilgi verirseniz sevinirim

Kızlar hepinize merhabalar. Öncelikle Rabbim dileyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin.
Bizde evliliğimizde 3. yılımızı doldurduk 28 yaşındayım. Yaşımın ilerlemesi geleceği düşünmemiz birazda çevre baskısı nedeniyle çocuk düşünmeye başladık. Birazda kimle konuşsam hiçbir zaman anne olmadan tam anlamıyla hazır hissedemeyeceğimin söylenilmesi kendiminde bu yönde düşünmesi nedeni ile yavaş yavaş kendimi ısındırmaya çalışıyorum. Allah nasip ederse yaz ve sonrası için denemelere başlamayı planlıyoruz eşimle. Bu nedenle önden bir dr kontrolüne gideceğim. Herhangi bir problem varmı vs. Gerekli tüm testleri yaptırmak istiyoruz. Ancak dr a adet öncesi sonrası veya adet dönemindemi gidilmesi gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan beni bilgilendirmesini rica ederim. Birde dikkat edilmesi gereken şeyler varmı hangi testleri yaptırayım vs. bilgi verirseniz sevinirim
bana kalırsa troid insülin demir d vit. b12 hepsine normal bi dönemde baktırın.
bide adetin 3. günü bakılan testler var fsh lh e2 amh vs. gibi şeyler onlara baktırın.
bence yazın değil şimdi başlayın ha deyince olmuyor :) ( tavsiye)

Ben korunmayı bırakmadan ve henüz adet olmadan gittim tüm vitamin ve bazı hormonlara baktı smaer testi ve vajinal ultrasona aldı her şey temiz çıktı ama adetliyken 2. Ya da 3. Günü tekrar gitmek gerekiyor yumurta rezervleri vs bı kaç hormona da o zaman bakılması gerekiyor . Yani hem adetli hem de adet olmadan gitmenizde fayda var .
İnşallah en kısa zamanda isteyen herkese nasip etsin Rabbim aratmadan.

bana kalırsa troid insülin demir d vit. b12 hepsine normal bi dönemde baktırın.
bide adetin 3. günü bakılan testler var fsh lh e2 amh vs. gibi şeyler onlara baktırın.
bence yazın değil şimdi başlayın ha deyince olmuyor :) ( tavsiye)
zaten yazın düşünmemin sebebi de o hemen olmasın diye :) birazda zaman alır
Ben korunmayı bırakmadan ve henüz adet olmadan gittim tüm vitamin ve bazı hormonlara baktı smaer testi ve vajinal ultrasona aldı her şey temiz çıktı ama adetliyken 2. Ya da 3. Günü tekrar gitmek gerekiyor yumurta rezervleri vs bı kaç hormona da o zaman bakılması gerekiyor . Yani hem adetli hem de adet olmadan gitmenizde fayda var .
İnşallah en kısa zamanda isteyen herkese nasip etsin Rabbim aratmadan.

Amiin . Bizde korunuyoruz hala yazın bırkmayı planlıyoruz işte. Ozmn ben normal dönemde gideyim adet dönemi testleri için ayrıca çağırır zaten sanırım

zaten yazın düşünmemin sebebi de o hemen olmasın diye :) birazda zaman alır

Amiin . Bizde korunuyoruz hala yazın bırkmayı planlıyoruz işte. Ozmn ben normal dönemde gideyim adet dönemi testleri için ayrıca çağırır zaten sanırım
Ayrıca çağırmaya da bilir siz adetliyken de ayrıca gidin . Bazı doktorlar çağırıyor bazıları cagirmiyor benim doktorum cagirmamişti

Ayrıca çağırmaya da bilir siz adetliyken de ayrıca gidin . Bazı doktorlar çağırıyor bazıları cagirmiyor benim doktorum cagirmamişti
çağırmazsa zaten sorarım böyle bir testte varmış diye:D

Ben arayıp asistanına sordum o da doktorla görüşüp tekrar aramıştı beni. Doktorum adetliyken gelsin demişti regliyken gittim. Ama adet olmadan önce dahiliyede çocuk istiyorum dedim tüm testlerim yapıldı testlerimi de alıp gittim. Böylece tüm sonuçlarımı aynı anda inceleyebildi doktorum. Bence sende bu yolu izle

adetin 3. günü gitmen gerekiyor canım. hayırlı haberler alırsın inşallah :)

Teşekkür ederim kızlar. Adet sonrası gitmeye karar verdim görüştükten sorada adet dönemindeki testler içinde randevu yazdırıcam

Bizde marttan sonra düşünüyoruz. haftasonu gittim simir testi ,rahim içi ultrasyon ve bir sürü kan testi istedi.Rahim içinde mantarım varmış onun içinde fitile başladım.
Kan tahlilimde Toksoplasma Ig G çok düşük (0,1) ve Rubella ( Kızamıkçık) Ig G da çok yüksek (14,6) çıktı.
Sizde durumlar nasıl? Doktora daha yorumlatmadım ama şimdiden strese girdim.

Bizde marttan sonra düşünüyoruz. haftasonu gittim simir testi ,rahim içi ultrasyon ve bir sürü kan testi istedi.Rahim içinde mantarım varmış onun içinde fitile başladım.
Kan tahlilimde Toksoplasma Ig G çok düşük (0,1) ve Rubella ( Kızamıkçık) Ig G da çok yüksek (14,6) çıktı.
Sizde durumlar nasıl? Doktora daha yorumlatmadım ama şimdiden strese girdim.

bende hem çatalda hemde rahimden ultrasonla kontrol etti herhangi bir sorun görünmüyor dedi folik asite başlattı. Banada aynı şekilde simir ve kan testleri verdi ama hala yaptıramadım şuan adet dönemimdeyim 5. günü muayeneye gidicem sonraki haftada testlerimi yaptırıcam

Back