Hamilelik Oncesi Antidepresan Kullananlar

Bcgr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2016
3
1
34
Merhabalar
Yaklasik 1.5 yildir obsesif kompulsif bozukluk sebebiyle antidepresan kullaniyorum,her gece 35 mg olmak uzere.Bebek sahibi olmak istedigim icin dozunu gittikce azaltarak birakmam gerekiyor.Antidepresanlarin bir kisminin kandaki prolaktin hormonu seviyesini arttirmasindan dolayi benimde suan degerlerim olmasi gereken araligin ust sinirina yakin.Hamilelik oncesinde buna benzer bi durum yasayan varsa deneyimlerini paylasirsa cok sevinirim

Gecmis olsun canim. Bende gecmiste kullandim antidepresanlar ama evlenince birakmistim. Sonra iki defa dusuk yaptim ve psikolojim acayip bozuldu. Doktoruma bu durumdan bahsettim ve yazik etme kendine streste sokma dedi ve kendisi dusuk dozda antidepresan yazdi bana. Ve ictim kullandim sonra hamile kaldim. Yani senin ilaclarinla ve durumunla ayni olmasada gebelige hazirlik asamasinda kullandim ve zararini gormedm

Tesekkur ediyorum..Allah bebisini saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah..

Merhabalar, anksiyete bozukluğu tedavisi görürken hamile kaldım. Planlı olmadığı için ne tarz bir şey olduğunu bilemiyorum ama 50 mg ilaç kullanıyordum.. Haliyle ilaçları bırakacaksınız. Bıraktıktan sonrası biraz zor geçiyor. Önerim hamilelik depresyonuna dikkat etmeniz. Umarım bebişinize kavuşursunuz.

Bende de OKB var,daha önce dini boyutta idi,tedavi oldum iyileşince bıraktım, şimdi evliyim ve bu seferki takintim önceden görüştüğüm bir erkeğin istemeden aklima gelmesi ,hep gözümün önünde olması yüzü,bir anda oldu, eşimi çok seviyorum,bu aklıma gelen kişi 10 yıl önce gördüğüm biri , bir de hamileyim bu rahatsızlik yüzünden bebeğime bile ilgilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…