• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ile Regl Belirtisi Farkları

ahnesesiyeter

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2025
55
11
3
25
Merhabalar sayın anneler ve anne adayları,

Erken dönemde regl ile hamilelik belirtisi arasında olan küçük farkları bizimle paylaşır mısınız?

Benim araştırdığım kadarıyla;

Regl dönemi yaklaşırken;
1) Göğsün kaburgaya ve kollara yakın kısmında hassaslaşma
2) Regl sökülme öncesi (1-2 gün önce) yoğun pelvik ağrı, kasık ağrısı
3) Regle 3-4 gün kala başlayan sarı kokusuz akıntı

Hamilelik başlangıcında;
1) Göğüs uçlarına bastırınca acı ve hassasiyet, tüm göğüse yayılan ağrı değil
2) Beklenen adet tarihinden 4-5 gün önce başlayan kasık batmaları ve kasılma hisleri
3) Beklenen adet tarihine yakın sulu beyaz akıntı

Tecrübelerinizi duymayı çok isterim. Tabi ki her anne farklı deneyimler yaşıyor fakat bilimsel olarak da yukarıda yazdıklarımın gerekçeleri mevcut :)

Erken dönemde regl ile hamilelik belirtisi arasında olan küçük farkları bizimle paylaşır mısınız?

Regl dönemi yaklaşırken;

Hamilelik başlangıcında;
2) Beklenen adet tarihinden 4-5 gün önce başlayan kasık batmaları ve kasılma hisleri

Tecrübelerinizi duymayı çok isterim. Tabi ki her anne farklı deneyimler yaşıyor fakat bilimsel olarak da yukarıda yazdıklarımın gerekçeleri mevcut :)
Benim çok sık yaşadığım baş ağrım vardır hamile kaldığımda resmen kesildi. Regle yakın sivilcem çıkar hiç çıkmamıştı. Tırnaklarım uzundur genelde ama çabuk kırılırdı acayip sağlamlaştığını farkettim keza saç dökülmem azalmıştı. Duygu durumum hep değişkendir ama o yaşadığım inanılmaz sert geçişli duygulardı sinir çok fazlaydı ve her halta ağlıyordum bunlardan anlamıştım hamileliği

Regl dönemi yaklaşırken;

Hamilelik başlangıcında;

Benim adet olacak gibi bacak ve karın, bel ağrım vardı o konuda pek ayrım yaşamadım ama sadece ara sıra 2 3 kez rahmime bıçak saplanır gibi ağrı girdi saniyelikti ama baya kendini hissettiriyordu hatta ben hastaneye gitmeyi düşünmüştüm kesin kist falan var adet öncesi bu kadar ağrı normal değil demiştim 🥲 bi de cidden beyaz krem gibi akıntım çok oldu ilk başlarda

reglden farklı göğüs ağrımdı sadece. normalde regle yakın tüm göğsüm ağrır ama reglden bir hafta önce meme ucum çok ağrıyordu sanki göğüs uçlarımda yara varmış gibi.

bir de yine reglden bi hafta önce falan sağ kasığımda batma oluyordu. sanki içerden çimdik atılıyor gibi. ben üsüttüm sanmıştım meğer bebişim tutunuyormus 🥰🥰 onun dısında sancı vs her sey regl öncesi ile aynıydı

Merhaba birsey sormak istiyorum,benim reglimde düzensizlik var ne zaman olacağımı kestiremiyorum,bayram haftasında pembe renkli damla geldi 2-3 gün sonra kasık bakmaları yaşadım ama kendini gösterecek şekilde ve aynı süreçlerde göğsüm aşırı dolgunlaştı uçları gün içerisinde ara sıra ağrıyordu,geçen hafta geceleri mide bulantısından uyuyamadım ve kaset test yaptım pozitif akabinde kan testi verdim negatif kan numesini verirken rahim kısmına sanki bıçak saplandı resmen iki büklüm oldum sizce nedendir

Regl öncesi;
Tansiyon düşüklüğü yaşamaya başlarım
Karın ağrısı başlar
Aşırı sinirli olurum
Canım çikolata çeker
Hafif çarpıntım olur
Cildim soluklaşır adeta Casper’a dönerim

Hamile kaldığımda;
Göğüs uçlarım hafif sızlamaya başlamıştı
Karnıma sürekli olmayan ani ve keskin sancılar girdi saniyelik falan sürüyordu
Aşşşırı susamaya başlamıştım hatta şeker hastası falan olduğumu düşünmeye başladım
İştahım aşırı açılmıştı tatlı tuzlu farketmeden her şeyi yemek istiyordum ama sonra mide bulantısı geliyordu
Saçlarım, tırnaklarım ve cildim güzelleşti sanki pürüzsüzleşti
Sık sık gelen baş ağrılarım yok oldu
Zaten sonra bunlar hiç regl belirtilerine benzemiyor deyip test yaptım çift çizgiyi gördüm. 7. Haftada bebeğimin kalbi durdu. Çok kısa süre benimle olduğunu bilebildim ama o kadar iyi gelmişti ki bana. Enerjim yükselmişti, bütün gün uyuklayan ben 6 saat uyuyunca zinde uyanıyordum. Resmen bi neşe yüklenmişti. Mide bulantılarına rağmen çok güzel bi hamilelik dönemi yaşattı bana bebeğim.

Ve bu sıralar aşırı iştah açılması yaşıyorum anlamsızca,damlalar geldikten 3-4 gün sonra test yaptım gölgeli çıktı,3 gün sonra tekrar yaptım aşırı silikti sanırım 4 gün sonraydı tekrar yaptım erken gebelik baya kendini gösteren çizgi vardı sonrasında hemen kaset testte daha net çıktı tecrübeli olanlar lütfen yorum yapabilir misiniz kaç gündür düşünmekten kafayı yiyeceğim,bu arada yaşadığım yerde özel hastane yok devlet has.randevu henüz alamadım 15 gün sonraya veriyorlar

Ve bu sıralar aşırı iştah açılması yaşıyorum anlamsızca,damlalar geldikten 3-4 gün sonra test yaptım gölgeli çıktı,3 gün sonra tekrar yaptım aşırı silikti sanırım 4 gün sonraydı tekrar yaptım erken gebelik baya kendini gösteren çizgi vardı sonrasında hemen kaset testte daha net çıktı tecrübeli olanlar lütfen yorum yapabilir misiniz kaç gündür düşünmekten kafayı yiyeceğim,bu arada yaşadığım yerde özel hastane yok devlet has.randevu henüz alamadım 15 gün sonraya veriyorlar
Benimde testte pozitif kanda negatif çıkmıştı bir hafta sonra gittim içime sinmedi kanda pozitif gördüm. Sizin kan vermenizin üzerinden zaman geçtiyse yine sağlık ocağından falan verebilirsiniz

Regl dönemi yaklaşırken;

Hamilelik başlangıcında;

Tamamen herkese göre değişiyor bu şekilde net kurallar asla yok ben gebe kaldığımda koltuk altima kadar yayılan ağrı vardı siz tüm göğüse yayılan ağrı değil yazmışsiniz bunun dışında başka öbür soylediginiz hiç bir belirti bende olmadı ve gittiğimde beta değerim 1.500 du hamile olduğumu anlamamiştim yani bunlar kişiden kişiye değişen şeyler

Benimde testte pozitif kanda negatif çıkmıştı bir hafta sonra gittim içime sinmedi kanda pozitif gördüm. Sizin kan vermenizin üzerinden zaman geçtiyse yine sağlık ocağından falan verebilirsiniz
Regle kaç gün kala kanda pozitif gördünüz ve negatif gördüğünüzde regle kaç gün vardı
Aynı durumu bende yaşıyor olabilirim yardımcı olur musunuz

Regle kaç gün kala kanda pozitif gördünüz ve negatif gördüğünüzde regle kaç gün vardı
Aynı durumu bende yaşıyor olabilirim yardımcı olur musunuz
Testte silik görüp kanda negatif gördüğümde bir hafta vardı regl tarihime. Kan verip pozitif gördüğümde ya tam günümdü yada bir gün vardı onu tam hatırlayamıyorum

Back
X